loading
close
SON DAKİKALAR

HSYK'nin önerisine tepki

HSYK'nin önerisine tepki
Tarih: 11.02.2012 - 23:54
Kategori: Sendika

Liseli Genç Umut üyesi kadınlar, HSYK'nin hazırladığı raporda "tecavüze uğrayanlar tecavüzcüsüyle evlenirse iş yükü azalır" önerisine tepki gösterdi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yargıda iş yükünün azaltılması için hazırladığı çalışmada kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve taciz, tecavüzi şiddet ile ilgili davaların sayısının azaltılması için kadının tecavüzcüsüyle evlenmesi önerisine liseli kadınlardan tepki geldi. 

Genç Umutçu Liseli Kadınlar, "HSYK çok dizi izliyor" pankartıyla Yüksel Caddesi'nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Deniz Çit tarafından okunan açıklamada HSYK'nin raporundaki zihniyetin yabancı olmadığına dikkat çekildi. 

Liseli kadınlar "Kadın erkek eşitliğini kabul etmiyorum", "Kota isteyen Ruanda'ya gitsin", "Kadınlar en az 3 çocuk doğursun", "İşsizlik oranını kadınlar artırıyor" diyen bir padişah olduğunu söyledi. Elektronik kelepçe, hadım gibi önerilerin de aynı zihniyetten çıktığını hatırlatan Genç Umutçu Kadınlar, liselerde de etek boyuna karışan müdürlerden ve "Kadının işi mutfaktadır" diyen müfredattan söz etti. 

Liseliler AKP'nin kadın düşmanlığını ödüllendiren ve meşru kılan gerici cinsiyetçi uygulamalarına karşı liselerde ve sokakta isyanın sesini yükseltmeye devam edeceklerini söyleyerek açıklamalarını sonlandırdı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları