loading
close
SON DAKİKALAR

İSG yenildi, direnen işçiler kazandı

İSG yenildi, direnen işçiler kazandı
Tarih: 12.02.2012 - 15:20
Kategori: Sendika

Taşeron şirket Hava-İş ile toplu iş sözleşmesi imzaladı, İSG işçileri 2 yıldır sürdürdükleri direnişlerini kazandı

Hava-İş üyesi oldukları için işten çıkarılan ve 10 Eylül 2009’da direnişe geçen İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda yer hizmetlerinde çalışan işçiler Hava-İş ile İSG Yer Hizmetleri A.Ş arasında imzalanan toplu sözleşmenin ardından kazanıma ulaştı. 

Hava-İş, 2009’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalanı’nda yer hizmetlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yetki talebinde bulundu. Sendikanın yetkisi geldikten hemen sonra Limak Holding’e bağlı İstanbul Sabiha Gökçen Yer Hizmetleri A.Ş (İSG) 251 Hava-İş üyesi işçiyi işten çıkardı. İSG işçileri işlerine geri dönmek için direnişe geçti. 2 yıl boyunca İSG, Hava-İş’in iş koluna ve yetkisine itirazlarda bulunarak toplu sözleşme sürecini uzatmak için elinden geleni yaptı. İSG, 3 Ocak 2010 tarihinde 110 işçiyi daha işten çıkardı. Direniş süresince işçilerin bir kısmı başka işler bulurken kalan 114 işçi direnişlerini sürdürdü. 

3 Kasım günü İSG ile Hava-İş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile 114 işçi de sendikalı olarak işe geri alındı. 

İmzalanan toplu sözleşme, taşeron şirket ile sendika arasında imzalanan bir toplu iş sözleşmesi olması bakımından önem taşıyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları