loading
close
SON DAKİKALAR

Küme düşme yok, puan silme var

Küme düşme yok, puan silme var
Tarih: 11.02.2012 - 21:09
Kategori: Spor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) dün yaptığı toplantıda beklenen kararı aldı ve 26 Ocak tarihinde toplanacak olan Olağanüstü Genel Kurul'da, “şike için karar verileceğini” açıkladı

TFF Genel Kurulu 26 Ocak tarihinde yapacağı olağanüstü toplantıda şu kararları alacak:

1- Şike yapan ve teşvik primi verenler ile bunlara teşebbüs eden takımlar bir defaya mahsus olmak üzere küme düşürülemezler.

2- Şikeden dolayı adli yargılamaları devam eden takımlar eğer mahkemede ceza alırlarsa daha sonra küme düşürülürler.

3- Ancak bu takımlar bu sezon cezasız bırakılamaz. Türkiye Futbol Federasyonu adı geçen takımlara puan silme cezası uygular.

4- Puan silme cezaları play-off maçları başlamadan önce hayata geçiririlir.

5- Şikede adı geçen şahıslar için federasyon savunmalarını aldıktan sonra gerekli kararı verir.

6- Lig şampiyonu olarak; Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne giden Trabzonspor’a şampiyonluk kupası verilir.

TFF dün yaptığı yazılı açıklamada Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a da yanıt verdi. Açıklamanın son paragrafında şöyle denildi; "Tüm kamuoyu bilmelidir ki; Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararlarını, bireysel açıklamalara dayanarak değil, tüm futbol paydaşlarının görüşleri ışığında almayı prensip edinmiş, aynı prensiple de almaya devam edecektir.

Bilindiği gibi Aziz Yıldırım, geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, Beşiktaş, Trabzonspor ve Futbol Federasyonu’nu suçlamış, 58. maddenin değişmemesini istemişti. Fenerbahçe Başkenvekili Nihat Özdemir de aynı toplantıda, Yıldırım’ın bu açıklamasının kulübü bağlamadığını ifade etmişti.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, perşembe günü UEFA yetkilileri ile bir araya gelecek. Bir yöneticinin, “Nezaket ziyareti diyelim” tanımlamasını yaptığı bu görüşmede federasyon, geliştirdiği formül için UEFA’dan son kez onay alacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları