loading
close
SON DAKİKALAR

Maça Alex de Souza damgası!

Maça Alex de Souza damgası!
Tarih: 12.02.2012 - 19:22
Kategori: Spor

Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 1-0 yenerek, puanını 21'e yükseltti.

Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 1-0 yenerek, puanını 21'e yükseltti.

Lig lideri sarı-lacivertli ekip, bu akşam aldığı galibiyetle bu sezon 9. maçında 6. galibiyetini elde etti. 

Sarı-lacivertli ekip bu galibiyetle aynı zamanda ligde 2 hafta sonra 3 puan elde etti. 7. haftada Samsunspor maçından 0-0, 8. haftada da Beşiktaş derbisinden 2-2'lik beraberliklerle ayrılan Fenerbahçe, iki hafta aradan sonra 3 puana ulaştı. 

Kaptan Alex'in 6. dakikada kırmızı kartla oyundan atılmasıyla maçta 84 dakika 10 kişiyle oynayan sarı-lacivertlilerin, Brezilyalı futbolcunun yokluğunu hissetmemek için rakibi karşısında oldukça hırslı mücadele ettiği görüldü. Sarı-lacivertliler maçın sona ermesiyle kendilerini çağıran taraftarını selamlayarak galibiyetin sevincini yaşadılar.

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor ile yaptıkları maçta, derbinin ilk 11'ini değiştirmedi. 

Kocaman, ligin 8. haftasında Fiyapı İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile yapılan derbi mücadelesinden 2-2'lik beraberlikle ayrılan kadroda değişiklik yapmadan bu akşamki karşılaşmada da aynı ilk 11'i sahaya sürdü. 

Son haftalarda iç saha maçlarında genelde Semih'i, deplasman maçlarında da Bienvenu'yu ilk 11'e dahil eden Kocaman, Kadıköy'deki mücadelede bu kez bu sistemi bozarak Bienvenu'yu ilk 11'e aldı. 



Aynı şekilde orta alanın sol kanadı için son haftalarda Caner-Stoch ikilisini bu şekilde değerlendirip, Stoch'u iç saha maçlarında, Caner'i de rakip saha maçlarında ilk 11'e alan Kocaman, Kardemir Karabükspor karşısında Caner'e ilk 11'de yer verdi. 

Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Dia ve kaleci Serkan Kırıntılı'nın yanı sıra Serdar Kesimal, Özer Hurmacı ve Uğur Boral kadroda yer almadı. 

Ligde son iki maçta Samsunspor ve Beşiktaş mücadelelerinde 18 kişilik kadroda bulunmayan Orhan Şam, Kardemir Karabükspor maçında 18 kişilik kadroda yer aldı. 

Aziz Yıldırım unutulmadı

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan, 2 Kasım Çarşamba günü 59. yaşını kutlayacak Aziz Yıldırım'a tribünde hazırlanan koreografiyle mesaj gönderdi. 

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bütün tribünlerinin alt bölümüne sarı ve lacivert renkteki kartonlar yerleştirilerek, ''Mutlu Yıllar Büyük Başkan'' yazısı yazıldı. 

Maçın başlamasına kısa bir süre kala, stat hoparlöründen yapılan anonsta yaşanan trafik nedeniyle çok sayıda taraftarın tribünlerdeki yerini alamadığı belirtilerek, boşluklar nedeniyle koreografi gösterisinin amacına ulaşamayacağı, bu nedenle ikinci devre başlarken gösterinin yapılacağı duyuruldu. 

Tribünlerde boşluklar

Sezon başından bu yana dolu tribünlere oynayan Fenerbahçe'yi, Kardemir Karabükspor karşısında taraftarının bir bölümü yalnız bıraktı. 

Karşılaşmanın hafta içi olması nedeniyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tribünlerdeki boşluklar dikkat çekti. 

Bu arada, maç başladığı sırada tribünlere hala taraftar geldiği görüldü. 

Kardemir Karabükspor'u, misafir seyirci tribününde az sayıda taraftarı destekledi. 



Alex'e kırmızı kart şoku

Fenerbahçe'nin takım kaptanı Alex de Souza, karşılaşmanın henüz 6. dakikasında hakem Aytekin Durmaz'ın gösterdiği kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

Hakem Durmaz, bir pozisyonda rakibine dirsek attığı gerekçesiyle Brezilyalı futbolcuyu direk kırmızı kart göstererek oyundan attı. 

Hakemin kırmızı kart kararı sahada futbolcuları, tribünlerde de taraftarları şok ederken, futbolcular hakemin etrafını sararak, tribünler de ıslıklarla karara tepki gösterdiler. 

Kalesinden çıkarak hakem Aytekin Durmaz'ın yanına kadar gelen kaleci Volkan Demirel sarı kart gördü. 

Alex'e büyük sevgi gösterilerinde bulunan tribünler ''I love you Alex'' şeklinde tempo tuttular. 

İlk yarının sonunda hakemler soyunma odasına giderken tribünler büyük tepki gösterdi.

 

Kadıköy'de hakem tepkisi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelede sarı-lacivertliler maç boyunca hakeme tepki gösterdiler. 

Alex'in kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasıyla başlayan tepkiler maç boyu sürerken, karşılaşmanın 52. dakikasında Gökhan Gönül'ün ardından 53. dakikada da Emre Belözoğlu'na verilen üst üste sarı kartlar teknik direktör Aykut Kocaman'ı da sinirlendirdi. 

53. dakikada Fenerbahçe serbest atış kullanacakken topu değiştirmek için saha kenarına attığı görülen Emre'nin aldığı sarı karttan sonra maçın 4. hakeminin yanına giden teknik direktör Kocaman kararın yanlış olduğunu savundu. 

Karşılaşmanın 59. dakikasında sakatlandığı için taç çizgisine yakın noktada yerde yatan Caner'e doğru giden hakem Aytekin Durmaz, sahanın bu bölümüne yakın tribündeki taraftarların tepkileri nedeniyle duraksayarak Caner'in yanına gitmedi. Bu sırada tribünlerden sahaya su şişesi atıldığı görüldü. 

Hakem 8 sarı, 1 kırmızı kart çıkardı

Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor maçının hakemi Aytekin Durmaz, karşılaşmada 8 sarı 1 kırmızı kart gösterdi. 

İlk kartını maçın 6. dakikasında Alex'e kırmızı kart göstererek çıkaran hakem Durmaz, daha sonra Fenerbahçe'den kaleci Volkan Demirel, Gökhan Gönül ve Emre Belözoğlu'na, Kardemir Karabükspor'dan da Ali Kuçik, Erdem Özgenç, Nikolic, Ahmet Cebe ve Seric'e sarı kartlar gösterdi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları