loading
close
SON DAKİKALAR

Mahkeme, Başkentte yol kapattı

Mahkeme, Başkentte yol kapattı
Tarih: 11.02.2012 - 22:32
Kategori: Şehir

Ankara 8. İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası’nın başvurusuyla Kuğulu Kavşağı’nı, iki alt geçit ile birlikte kapatma kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, mahkeme kararının uygulanması zorunluluğu nedeniyle 10 gün içinde Kuğulu Kavşağı’ndaki iki alt geçitle üstteki kavşağı bariyerle kapatacak. Böylece, başta Cumhurbaşkanlğı Köşkü’ne giden yol ile büyükelçiliklerin bulunduğu yol trafiğe kapatılmış olacak. 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısında, Kuğulu Kavşağı’na ilişkin 1/5000 ve 1/1000’lik planlanın Ankara 8. İdare Mahkemesi’nin 30 Eylül 2011 gün ve 169 sayılı kararıyla iptal edildiği yazısı gündeme geldi. Mahkeme kararını uygulamak zorunda kalan Büyükşehir Belediye Meclisi, Kuğulu Kavşağı’ndaki yargı kararının ardından, bölgedeki trafik yoğunluğunun yönlendirilmesi ve bu işin tutanakla belgelendirilmesini oy çokluğuyla kabul etti. Böylece, Kuğulu 1 ve 2 alt geçit ile kavşak, 10 gün içinde bariyerle kapatılacak. 

Benzer uygulama, geçen yıllarda Akay Kavşağı’nda Şehir Plancıları Odası'nın mahkemeye başvurması sonucu Bölge İdare Mahkemesi tarafından kapatılması kararı verilmişti. Akay Kavşağı, Ankara’daki büyükelçiliklerin bulunduğu bölgeler ile protokol yolu olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne çıkan yolun başlangıcını oluşturuyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları