loading
close
SON DAKİKALAR

Nakliyat işçileri kıdem için yürüdü

Nakliyat işçileri kıdem için yürüdü
Tarih: 13.02.2012 - 10:04
Kategori: Sendika

Nakliyat-İş üyesi işçiler, Çalışma Bölge Müdürlüğü'ne yaptıkları yürüyüş ile kıdem tazminatına yönelik gasp girişimlerini protesto etti

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyeleri, Saraçhane Parkı'nda bir araya gelerek Unkapanı'ndaki Çalışma Bölge Müdürlüğü'ne yürüdü. 200'ü aşkın sendika üyesi, "Kıdem tazminatı hakkımız gasp edilemez" yazılı pankart açtı, sloganlarla yürüyüşe geçti. 

Çalışma Bölge Müdürlüğü önünde açıklama yapan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, kıdem tazminatının 1936'dan bu yana hak olarak işçilere sağlandığını söyledi. 1980 darbesiyle birlikte sermayedarların bu hakka gözünü diktiğini kaydeden Küçükosmanoğlu, kıdem tazminatı gaspının 30 yıldan bu yana gündemde olduğunu ifade etti. Küçükosmanoğlu, bu hakkın gaspıyla ucuz işgücü ve kölece çalışma koşulları yaratılmasının amaçlandığını ifade etti, "Ama yanılıyorlar" dedi. 

Nakliyat-İş Genel Başkanı, hükümet yetkililerinin, kıdem tazminatı hakkına dokunulumayacağı yönündeki açıklamalarını eleştirdi, bunların aldatmaca olduğunu belirtti. DİSK'in ve Nakliyat-İş bu konuda elinden geleceğini yapacağını belirten Küçükosmanoğlu, işçi konfederasyonlarına, gençlik örgütlerine birleşik mücadele çağrısında bulundu. 

İşçiler sık sık, "Tazminat hakkımız söke söke alırız", "Tayyip yasanı al başına çal", "Direne direne kazanacağız" sloganlarını attı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları