loading
close
SON DAKİKALAR

Ruşen Keleş Çukurova’dan seslendi

Ruşen Keleş Çukurova’dan seslendi
Tarih: 20.02.2015 - 13:45
Kategori: Siyaset

Çukurova Belediyesi’nin 'Her Ayın 19’nda' sloganıyla düzenlediği söyleşilere tanınmış kent uzmanı Prof. Dr. Ruşen Keleş katıldı...

Çukurova Belediyesi’nin 'Her Ayın 19’nda' sloganıyla düzenlediği söyleşilere tanınmış kent uzmanı Prof. Dr. Ruşen Keleş katıldı... 

“KAÇAK SARAY’DAN ANKARALILAR DA SUÇLU”

Çukurova Belediyesi’nin “Her Ayın 19’nda” sloganıyla düzenlediği söyleşilere katılan tanınmış kent uzmanı Prof. Dr. Ruşen Keleş, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapılan ve kamuoyunda ‘Kaçak Saray’ olarak bilinen Ak Saray için “Bakanlar Kurulu, Şehircilik Bakanlığı, Ankara Belediyesi ve sözde bilirkişiler kadar bu hukuksuzluğa ses çıkarmayan Ankaralılar da suçludur” diye konuştu.

“AĞAÇ KESİLMESİN DİYE KÖŞKÜ YÜRÜTTÜ”

“Her Ayın 19’unda Saat 19.00’da” diyerek Çukurova Belediyesi’nin yapageldiği sistemli etkinliklerin sonuncusuna Ankara Üniversitesi SBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bülent Çukurova katıldı. Atatürk’ün doğaya ve tarihe olan sevgisini anlatırken Yalova’daki köşkün yürütülmesi örneğini veren Prof. Keleş, “1929’da Yalova’da yapılan köşkün bahçesindeki çınar ağacının kesilmesi gündeme gelince Büyük Kurtarıcı, kesin bir dille ‘hayır’ demiş ve 30’ların koşullarında ray getirtmiş, köşkün yerini değiştirterek ağacı kurtarmıştır” dedi.

“KAÇAK SARAY BİR ÖÇ ALMA GİRİŞİMİDİR”

Prof. Dr. Ruşen Keleş, akıcı anlatımıyla bolca alkış aldığı konuşması sırasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili tartışmaya da değindi. ‘Kaçak Saray’ın maliyeti ve oda sayısının önemli ama asıl önemli olanın Atatürk Orman Çiftliği’nin bataklıktan yaratılmış bir çiftlik olduğuna dikkat çeken Keleş, “Asıl önemli olan Osmanlı hayranlarının Osmanlıyı deviren kişiden öç alma girişimidir” diye konuştu, “Peki, bu durumdan kim suçlu?” sorusunu yönelten Keleş, “Ankara Belediyesi, Bakanlar Kurulu, Çevre Bakanlığı, Koruma Kurulu, sözde bilirkişiler, sessiz ve seyirci kalan Ankaralılar suçludur” yanıtını verdi.

“AÇIK AÇIK DİKTATÖRLÜĞE GİDİYORUZ”

ADD yöneticisi de olan Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Çukurova da “Türkiye nereye gidiyor?” sorusuna yanıt aradığı konuşmasında, küreselleşme adı altında ulus devletin çökertilmeye çalışıldığını anlattı. “Sömürgeciler eskiden asker gönderip ülke işgal ediyorlardı, şimdi ise önce o ülkenin yöneticilerini, sonra topraklarını satın alarak yapıyorlar” diyen Çukurova, “Türkiye iç savaşa mı gidiyor?” sorusuna “Türk halkı sağduyulu bir halktır. Hayır” yanıtını verirken İç Güvenlik Paketi için de “Türkiye açık açık diktatörlüğe gidiyor, polis devleti oluyoruz” dedi.

HER AYIN 19’UNDA HER AYIN 10’UNDA

Daha önceki sunumlarda olduğu gibi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Kentleşme-Cumhuriyet ve Atatürkçülük” konulu toplantıyı da sonuna kadar izleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, konuşmaların ardından Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Prof. Dr. Bülent Çukurova’ya çiçek takdim etti. “Büyük bir zevkle konuşmaları dinledik” diyerek iki konuğa da teşekkür eden Başkan Çetin, “Bilinsin ki burada her ayın 19’unda saat 19.00’da çok değerli konuklarımız olacak. Ve bilinsin ki Çukurova Belediyesi her ayın 10’unda saat 10.00’da çocukları Ata’nın huzuruna götürecek” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları