loading
close
SON DAKİKALAR

Şişli Etfal güvenceli iş için ayakta

Şişli Etfal güvenceli iş için ayakta
Tarih: 11.02.2012 - 21:14
Kategori: Sendika

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bugün(15 Aralık’ta) gerçekleştireceği toplantı öncesinde Dev Sağlık-İş üyesi işçiler İstanbul Şişli Etfal Hastanesi’nde insanca yaşayacak miktarda bir asgari ücret talep etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun (bugün) 15 Aralık’ta gerçekleştireceği toplantı öncesinde Dev Sağlık-İş üyesi işçiler İstanbul Şişli Etfal Hastanesi’nde insanca yaşayacak miktarda bir asgari ücret talep etti. 150 sağlık işçisinin katıldığı eyleme SES üyeleri ile Okmeydanı ve Taksim hastanelerinden gelen taşeron sağlık işçileri de destek verdi. 

Konferans salonu önünden hastane içine kadar alkış ve sloganlarla yürüyen işçiler geçmişe dönük hak gasplarına neden olacak olan sözleşmelerin imzalatılmaya çalışılması, yol ücretlerinin eşitsiz ve eksik yatırılması, fazla mesailerin ödenmemesi gibi somut sorunların yaşandığı hastanede taşeron sistemine karşı mücadele kararı aldıklarını duyurdu. 

Eylemde konuşan Dev Sağlık-İş Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Sertlek, sağlıkta yaşanan piyasalaştırma saldırısına, güvencesizliğe karşı tüm sağlık emekçilerinin ve halkın kararlı bir şekilde mücadele yürütmesi gerektiğini belirtti ve 21 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan grevin önemine vurgu yaptı. Sertlek’in ardından söz alan SES Şişli Şube yöneticisi Aziz Çelik de SES olarak her zaman Dev Sağlık-İş üyesi taşeron sağlık işçilerinin yanlarında olduklarını, sağlık hizmetinin bir ekip hizmeti olduğunu ve taşeron işçilerin de sağlık işçisi olduğunu vurguladı. Basın açıklamasını bir taşeron sağlık işçisi okudu. Oldukça coşkulu geçen eylem alkış ve sloganlarla son buldu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları