loading
close
SON DAKİKALAR

Taşeron emekçiden güncelleme eylemi

Taşeron emekçiden güncelleme eylemi
Tarih: 12.02.2012 - 20:49
Kategori: Sendika

Taşeron sağlık işçileri yaklaşan asgari ücret görüşmeleri öncesi enerjiden gıdaya yaşamın her alanında yapılan “fiyat güncellemeleri”ne karşı “biz de eylemimizi güncelliyoruz” diyerek sokağa çıkıyor

DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) zamlara karşı sokağa çıkıyor. 

Sendikanın ana gövdesini oluşturan taşeron sağlık emekçileri zamlar ve asgari ücret konusundaki taleplerini ve mücadele programlarını açıklamak üzere30 Ekim Pazar günü saat 12.30’da Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde YTÜ kampusünün karşısında buluşarak bir eylem yapacak. 

Eylemde sağlık emekçilerinin “ bir yanımız enkaz altında” diyerek topladıkları yardımlar da deprem bölgesine gönderilecek. 

Dev Sağlık-İş yaklaşan asgari ücret görüşmeleri öncesinde yapacağı eylemi yazılı bir açıklama yaparak duyurdu. Sendikanın eylem çağrısının tam metni şöyle: 

Önümüzdeki günlerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bir kez daha sonucunu katılan tarafların önceden bildiği bir belirlemeyi yapmak üzere toplanacak. 

Emeğimizin karşılığı olarak bize reva görülen ücret devletin kendi kurumlarının açıkladığı açlık sınırının bile çok altındadır. Bununla birlikte her gün elektrikten doğalgaza, akaryakıttan ekmeğe kadar her şeyin fiyatı artıyor. 

Bu ülkeyi yönetenler, açlık sınırının altındaki asgari ücretle, emekçilerin her ay kirasını nasıl ödediğini, karnını nasıl doyurduğunu, faturalarını nasıl ödediğini, çocuklarını nasıl okuttuğunu düşünmüyor, zam üstüne zam yapıyorlar. 

Asgari ücretle çalıştırılan taşeron sağlık işçileri olarak bu ülkede asgari ücret prangası altına alınmış tüm emekçilerin sesi olarak biz de eylemimizi “güncelliyoruz.” Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Asgari ücret belirleme sürecine doğrudan eylemlerimizle müdahil olacağımızı duyuruyoruz! 

Zamlar ve asgari ücret konusundaki taleplerimizi ve mücadele programımızı açıklayacağımız ve “ bir yanımız enkaz altında” diyerek topladığımız yardımları deprem bölgesine göndereceğimiz yürüyüş ve basın açıklamasına katılımlarınızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz. 

Tarih: 30 Ekim 2011, Pazar 
Saat: 12.30 
Yer: Beşiktaş Barbaros Bulvarı(Yıldız Üniversitesi karşısı) 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları