loading
close
SON DAKİKALAR

Taşeron işçiler 14 kentte asgari ücret eyleminde

Taşeron işçiler 14 kentte asgari ücret eyleminde
Tarih: 11.02.2012 - 21:15
Kategori: Sendika

Dev Sağlık-İş, “İnsanca yaşayacak bir asgari ücret” kampanyasını bugün 14 kentte gerçekleştirdiği eylemlerle başlattı.

Dev Sağlık-İş üyeleri, asgari ücretin görüşüleceği güne kadar imza toplayacaklar. Asgari ücretin belirleneceği gün Ankara’daki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde olacaklarını duyuran Dev Sağlık-İş üyeleri topladıkları imzaları da bakanlığa iletecekler .

Dev Sağlık-İş İstanbul Avrupa Yakası’nda Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, İstanbul Anadolu Yakası’nda Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi, Süreyyapaşa Göğüs Hastanesi, Fatih Sultan Mehmet Hastanesi (Eski PTT Hastanesi), Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Hastanesi, Adana’da Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi, Samsun’da Gazi Devlet Hastanesi, Bursa’da Uludağ Üniversitesi Hastanesi, Kocaeli’nde Kocaeli Üniversitesi Hastanesi, Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Çanakkale’de Çanakkale Devlet Hastanesi, Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Ağrı’da Devlet Hastanesi, Ağrı Patnos İlçesi’nde Devlet Hastanesi, Tunceli’de Devlet Hastanesi, Hakkari Yüksekova İlçesi’nde Devlet Hastanesi, Mardin Kızıltepe İlçesi’nde Devlet Hastanesi önünde eylemler yaptı. 

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi 

Dev Sağlık-İş, İstanbul’da dört hastanede eylem yaptı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki eylemde Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir konuşma yaptı. Çerkezoğlu, asgari ücretin tüm çalışanları ilgilendiren bir unsur olduğunu dile getirdi. Son çıkarılan 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Kamu Hastane Birlikleri Yasası’nın çıkarıldığına dikkat çekerek bu yasa ile sağlık çalışanlarının tamamının sözleşmeli statüye geçirilmesinin önünün açıldığını ifade etti. 

AKP hükümetinin “Eşit işe eşit ücret” diye duyurduğu düzenlemeye değinen Çerkezoğlu, bu düzenlemeyle sadece bir avuç üst düzey bürokratlar arasında bir eşitlik tarif edildiğini belirtti ve eşitlikten söz edilebilmesi için taşeron sisteminin kaldırılması gerektiğini söyledi. Çerkezoğlu ayrıca Van’daki depremin ardından Van’daki taşeron sağlık işçilerinin maaşlarının 200 lira düşürüldüğünü belirtti. Çerkezoğlu, işçilerden gizli bir şekilde kapalı kapılar arkasında yapılan asgari ücret belirleme görüşmelerine taşeron işçilerin müdahil olması gerektiğini ve hükümet masaya çağırmasa da bu sürece sokaktan müdahil olacaklarını söyledi. 

Çerkezoğlu’nun ardından DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cancı söz aldı. Cancı, DİSK-Ar’ın yaptığı son araştırmaya göre açlık sınırının 950, yoksulluk sınırının da 3 bin lira olduğunu belirtti. Asgari ücretin insanca yaşayacak bir ücret olması gerektiğini belirten Cancı, DİSK’in 16 Kasım günü kıdem tazminatı hakkının gaspı, özel istihdam bürolarının kurulması, işsizlik ödeneğindeki hukuksuzluklar gibi konuları işleyen bir kampanya başlatacağını duyurdu. Cancı’nın ardından basın açıklamasını Güllü Hanoğlu okudu. Hanoğlu, insanca yaşayacak bir asgari ücret için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları