loading
close
SON DAKİKALAR

Trabzonspor 2-0 Fenerbahçe

Trabzonspor 2-0 Fenerbahçe
Tarih: 24.12.2022 - 23:44
Kategori: Spor

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde karşılaştı. Maçı Trabzonspor 2-0 Kazandı.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor’a 2-0 mağlup oldu.
 
Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Miguel Crespo, 57. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ev sahibi ekibin gollerini 61. dakikada Gomez ve 90+10. dakikada Trezequet kaydetti.
 
Trabzonspor: 2 - Fenerbahçe: 0

Stat: Şenol Güneş Spor Kompleksi
Hakemler: Halil Umut Meler, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Çimen
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Larsen, Marc Bartra, Vitor Hugo, Eren Elmalı, Manolis Siopis (Dk. 68 Gbamin), Anastasios Bakasetas (Dk. 76 Bardhi), Abdülkadir Ömür (Dk. 76 Hamsik), Visca (Dk. 81 Djaniny), Trezeguet, Gomez (Dk. 68 Umut Bozok)
Fenerbahçe: Altay Bayındır, Osayi-Samuel (Dk. 86 Rossi), Serdar Aziz, (Dk. 69 Emre Mor), Gustavo Henrique, Attila Szalai, Willian Arao, Ferdi Kadıoğlu, Miguel Crespo, İrfan Can Kahveci (Dk. 69 Enner Valencia), King (Dk. 86 Mert Hakan Yandaş), Batshuayi (Dk. 60 Lincoln)
Goller: Dk. 61 Gomez, Dk.90+10 Trezeguet (Trabzonspor)
Kırmızı Kart: Dk. 57 Crespo (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 18 Trezeguet, Dk. 21 Gomez, Dk. 41 Bakasetas, Dk. 55 Hugo (Trabzonspor), Dk. 41 Batshuayi, Dk. 41 İrfan Can Eğribayat (yedek kulübesinde), Dk. 62. Mert Hakan Yandaş (yedek kulübesinde) (Fenerbahçe)

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Trabzonspor maçını değerlendirdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Trabzonspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Maçla ilgili Jesus, “Güçlü bir rakibe karşı oynayacağımızı biliyorduk. Trabzonspor’un da ligin ilk sırasında olma hırsı ve hedef var. Trabzonspor geçen senenin şampiyonu, güçlü bir rakip. Aslında maç 11’e 11 oynanıyorken daha iyiydik. İlk yarıda iki takım adına da dengeli bir oyun oldu. Ferdi ve Joshua King ile girmiş olduğumuz pozisyonlar vardı. Kırmızı karttan sonra bizim için her şey değişti. Eksik kaldıktan sonra dengeyi yakalayamadık. Bu kırmızı kart üst üste gördüğümüz 3. kırmızı kart oldu. Ligde toplamda 5 kırmızı kart gördüğümüz maç var ve bugüne kadar aldığımız bütün mağlubiyetler hep bir kişi eksik olduğumuz maçlar. Maçın hikayesi bu şekilde. Onlar bir kişi fazla oynamanın avantajını iyi kullandılar. Bizim için kırmızı kart sonrası oyun daha zor oldu.” değerlendirmesini yaptı.

Görülen kırmızı kartlarla ilgili genel bir değerlendirme yapan Jesus, “Crespo’nun kırmızı kart gördüğü dakikada hem Crespo’yu hem de Batshuayi’yi oyundan çıkaracaktık. Kırmızı kart durumu bizim için bir problem. Aramızda pek çok defa konuştuk fakat bu durum gerçekleşmeye devam ediyor. Bu teknik veya taktik bir problem değil ama olumsuz oluyor. Sahada bir kişi eksik olmak ölümcül oluyor. Kırmızı kart gördüğümüz zaman maç daha zor hale geliyor.” şeklinde konuştu.

BASIN TOPLANTISI

Düzenlenen basın toplantısında ilk olarak karşılaşmayı değerlendiren Jesus, “Maçın iki farklı kısmı var. Biri 11’e 11 oynanan kısım. Bu kısımda Fenerbahçe gole daha yakın olan taraftı. İlk 45 dakikada kalesinde tehlike gören taraf Trabzonspor’du. King’le ve Ferdi’nin bireysel oyunuyla girdiğimiz pozisyonlar vardı. Kırmızı kart sonrası işler zorlaştı. Kırmızı kart gördükten sonra çok kısa bir sürede, henüz 10 kişi oynamak için gerekli düzenlemeleri yapamadan golü yedik. İkinci golü yediğimizde takım total bir risk almıştı, Gustavo ileride forvet gibi oynuyordu. Bizim için önemli olan nokta; son 3 maçta 3 kırmızı kart gördük ve şu da bir gerçek ki bu sezon aldığımız bütün mağlubiyetler 1 kişi eksikken.” dedi.

Gördüğümüz kırmızı kartlarla ilgili Portekizli çalıştırıcı, “Aslında bu durum zaman zaman oyuncularımızla zaman zaman hakemlerle alakalı. Bugün Crespo’nun gördüğü kırmızı kartta hakemle ilgili bir şey diyemem ama diğer iki kırmızı kartta Batshuayi ve Pedro’nun görmüş olduğu kırmızı kartlarda biraz kolay atıldıklarını düşünüyorum ama bugün için bu durum geçerli değil. Bunu kendi aramızda çok konuştuk. Özellikle İsmail’in Şampiyonlar Ligi ön elemesinde gördüğü kırmızı karttan itibaren bu konuyu aramızda konuştuk. Fakat halen kontrol edemediğimiz bir durum bu. Bazen oyuncuların duygusal dengesini kaybetmesinden dolayı kaynaklanabiliyor. Bazen de hakemler Fenerbahçe oyuncularına kırmızı kartı kolay gösterebiliyorlar. Şüpheli pozisyonlarda hemen kırmızı karta başvurabiliyorlar. Kırmızı kartların daha net, daha kesin pozisyonlarda verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu durum teknik veya taktik bir durum değil. Belirtmiş olduğum gibi zaman zaman oyuncuların duygusal dengelerini koruyabilmeleri ile alakalı. Baskı altında oynayabilmeleri ile alakalı. Bugün bir maç kaybettik. Bu haftaki maçlar tamamlandığında liderliği kaybedecek miyiz, bilmiyoruz ama en önemlisi sezon sonu birinci olmak." diye konuştu.

Jorge Jesus, bir basın mensubunun puan kaybı sonrasında ligdeki hedeflerde herhangi gerilemenin olup olmadığı ve hakemlerin maçın sonucuna etki edip etmediği yönündeki sorusuna şu şekilde cevap verdi:

“Fenerbahçe bu sezon ligin çoğu haftasında liderdi ve bunu hakkıyla yaptı, oynamış olduğu güçlü oyunla yaptı. Tekrarlıyorum, bu sezon almış olduğumuz bütün mağlubiyetler bir kişi eksik tamamladığımız maçlar ki görmüş olduğumuz bu kırmızı kartların bazıları şüpheli diyebileceğimiz pozisyonlar. Şüpheli gözüken pozisyonlarda hakemler hemen Fenerbahçe oyuncularına kırmızı kart gösterebiliyor. Ama bizim daha iyi olmamız lazım, daha güçlü olmamız lazım. Gerekirse 11’e 10 oynamaya da hazırlıklı olmamız lazım. Bu, bu sezon kırmızı kart gördüğümüz beşinci maç ama bunun başka yolu da yok. Bugün, iyi bir takıma karşı oynadık. Trabzonspor güçlü bir takım. Son şampiyon. Bugün de güzel bir atmosfer vardı. Trabzonspor taraftarı, takımlarının galip gelmesinde takımlarına yardımcı oldular. İki büyük takımın karşılaşmasına layık bir taraftar desteği vardı. Belirtmiş olduğum gibi Trabzonspor güçlü bir takım, son şampiyon ama yineliyorum; bu hafta bittiğinde henüz ligdeki pozisyonumuzu kaybedecek miyiz, bilmiyoruz. Galatasaray nasıl bir sonuç alacak yarın bilmiyoruz. Trabzonspor da bugün aldığı galibiyetle ligde iddialı olduğunu gösterdi. Çekişmeli bir lig, daha çok hafta var. Her takım muhakkak puan kaybedecektir. Bizim de kaybedeceğimiz puanlar olacaktır. Bu çok çekişmeli ve dengeli bir lig.

Daha önce de belirtmiştim üst seviye bir takım olmak istiyorsanız, hem kendi liginizde hem de Avrupa arenalarında mücadele etmeyi bilmelisiniz. Bu durum Fenerbahçe için geçerli. Avrupa Ligi’nde Son 16 turundayız. Ligde de şampiyonluk için savaşıyoruz. Bu mağlubiyet bizi mental anlamda ve gücümüzü etkilemeyecek. Sadece 3 puan kaybettik. Liglerde bu tarz durumlar olabiliyor. Şampiyon olmak istiyorsanız yaşadığınız zorlukların üstesinden gelmeyi bilmeniz gerekir. Salı günü bunu deneyeceğiz. Bugünkü maçı telafi etmeye çalışacağız. Galibiyet almaya çalışacağız. Ligde 3-4, hatta 5-6 takım sonuna kadar şampiyonluğu kovalayabilir. Fenerbahçe’de bu takımların arasında ne onlardan daha iyi ne onlardan daha kötü."  

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları