loading
close
SON DAKİKALAR

Urfa'da binler 'KESK'e dokunma' dedi

Urfa'da binler 'KESK'e dokunma' dedi
Tarih: 11.02.2012 - 20:02
Kategori: Sendika

KESK üyesi kamu emekçilerine yönelik baskı, gözaltı, tutuklama ve sürgünleri protesto etmek için yaklaşık 10 bin kişi Urfa'da 'KESK'e dokunma' dedi

KESK üyelerine yönelik gözaltı, tutuklama, baskı ve sürgünlere karşı bir araya gelen yaklaşık 10 bin emekçi, Urfa'da 'KESK'e dokunma' mitingi gerçekleştirdi. Diyarbakır, Mardin, Mersin, Maraş, Adana, Batman, Siirt, Şırnak, Adıyaman ve Antep'ten gelen KESK üyeleri Halepli Bahçe Meydanı'ndan Topçular Meydanı'na yürüdü. 

"İmamın ordusu Kürdistan'dan defol", "İrademe dokunma, tecrit hemen kaldırılsın", "AKP faşizmine karşı direneceğiz" pankartları açan emekçileri, binlerce çevik kuvvet polisinin ve zırhlı araçların takip etmesi dikkat çekti. 

'Okyanusötesinden ölüm emirleri geliyor' 

Devrim ve demokrasi şehitleri adına saygı duruşu yapılmasıyla başlayan mitingde SES Urfa Şube Başkanı İsmet Karadağ kitleyi selamladı. Karadağ'ın ardından açıklamayı KESK Genel Başkanı Lami Özgen yaptı. Okyanus ötesinden ölüm emirleri yağdırıldığını, yeni bir zulüm döneminin inşa edldiğini söyleyen Özgen, "Oluk oluk kan akıyor. Gökyüzünde ölüm makineleri eksik olmuyor. Belediye başkanlarının kapıları kırılıyor, yaka paça gözaltına alınıyor. Milletvekilleri hakkında yüzlerce yıllık hapis istemi ile dava üstüne dava açılıyor" dedi. Özgen, süreci açık faşizm olarak yorumladı. 

Özgen, baskılara karşı gerektiğinde balyoz, gerektiğinde grev dalgası olacaklarını ifade etti ve "AKP'ye teslim olmayacağız" dedi. 

Başbakan faşist gömleğini giydi 

Özgen'in ardından Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ve SES Genel Başkanı Çetin Erdolu da kısa birer konuşma yaptı. Mitinge katılan BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici ise Tayyip Erdoğan'ın faşist gömleği giydiğine dikkat çekti. Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de vurgu yapan Binici, AKP'nin toplu sözleşme ve grev hakkına sahip çıkan kamu emekçilerine, ulussal taleplerini dile getiren Kürt halkına saldırdığının altını çizdi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları