loading
close
SON DAKİKALAR

'Yunanistan eurodan çıksın'

'Yunanistan eurodan çıksın'
Tarih: 12.02.2012 - 18:49
Kategori: Ekonomi

Almanya'da merkez sağ hükümeti, Yunanistan üzerindeki baskıları artırmak için, ülkenin eurodan çıkarılmasını konusunu tartışıyor

Atina yönetimi üzerindeki baskıyı artırmak için Almanya'da merkez sağ koalisyon hükümetinde bazı üst düzey siyasetçiler Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkması konusunu gündeme getiriyor. 

Bu siyasetçilerden biri olan Başbakan Angela Merkel'in muhafazakar Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden Hessen eyaletinin valisi Volker Bouffier, ülkelerin Euro Bölgesi'nden çıkması olasılığının hızla oluşturulmasını savunuyor. 

Bouffier, ''Yunan hükümetinin tasarruf ve reform çabaları başarısız olursa, o zaman Euro Bölgesi üyesi bir ülkenin bölgeden ayrılmasını mümkün kılacak yeni kurallara ihtiyacımız olup olmadığı sorusunu sormalıyız'' dedi. 

Başbakan Merkel ise, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkartılması yönündeki önerilerini kesin dille reddediyor. 

Merkel, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkartılması durumunda, bunun bir domino etkisi yapacağını, bunun da euro için son derece tehlikeli olacağını vurguluyor. 

Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler ise adeta euro için Yunanistan'ı feda etmeye hazır görünüyor. Rösler, euronun kurtarılması çabaları çerçevesinde Yunanistan'ın düzenli bir şekilde iflasının gerçekleştirilmesinin de mümkün olabileceğini belirtti. 

Bakan Rösler, "euronun istikrara kavuşturulması için kısa vadede artık düşüncelere de yasak konulmaması lazım. Buna, gerekli olan mekanizmaların mevcut olması durumunda Yunanistan'ın düzenli bir şekilde iflasının gerçekleştirilmesi de dahil" şeklinde ifade kullandı. 

Alman Bakan, Yunanistan gibi bazı ülkelerde bugüne kadar euroyu güçlendirmek için yeterli ölçüde çaba harcanmadığını, bunun da, insanların ve mali piyasaların ortak para birimine duyduğu güveni sarstığını ifade etti. 

"Bild am Sonntag" gazetesi tarafından yapılan bir anketse, Alman halkının çoğunun Yunanistan'a sürekli şekilde yardım edilmesine karşı olduğunu ortaya koydu. 

Ankete göre, Alman halkının yüzde 53'ü Yunanistan'a sürekli bir şekilde yardım edilmesine karşı çıkarken., yüzde 43 iseYunanistan'a yardım edilmesi gerektiğini savunuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları