loading
close
SON DAKİKALAR

1 Dilim Karpuz 40 Lira

1 Dilim Karpuz 40 Lira
Tarih: 27.04.2022 - 12:00
Kategori: Ekonomi

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer yüksek enflasyon sonucu artan gıda fiyatları ve ürünlerin taneyle, gramla ve yarım satılması ile ilgili konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Yüksek enflasyon sonucu artan gıda fiyatları ve ürünlerin taneyle, gramla ve yarım satılması ile ilgili konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “Saray İktidarı adım adım ülkeyi kıtlığa sürüklüyor” dedi.

1 DİLİM KAPUZ 40 LİRA

Orhan Sümer, “Vatandaşın en çok tercih ettiği ucuz marketlerde dahi birçok ürün taneyle, yarım ve gramla satılmaya başlandı. Mevsim meyveleri inanılmaz fiyatlarla satışa sunuluyor. Son olarak Bir dilim karpuz 40 lira olarak satılmaya başlandı. Kavun ise yarım olarak satışa sunuluyor. Vatandaş tam bir karpuz alamadığı gibi bir dilim karpuzun 40 lira olması vatandaşı ondan bile uzaklaştırıyor. Ülkemiz savaş zamanları görmüştür, yokluk, yoksulluk görmüştür. Ancak yoksulluk yüzünden kapuzun dilimle satıldığı, onun da fiyatının pahalı olması nedeniyle alıcının olmadığı bir dönem yaşanmamıştır. Saray İktidarı her geçen gün ülkemizi daha derin bir yoksulluğun içine sürüklüyor.” dedi.

GÜNLÜK SEBZE MEYVE LÜKS OLDU

Orhan Sümer, “Vatandaşa bayramı zehir ettiler dediğimiz iktidar mensupları bize abartıyorsunuz diyorlar. Sadece bayramı değil hayatı vatandaşa zehir ettiler. Günlük sebze meyve o kadar pahalı bir duruma geldi ki millet için artık lüks sayılır oldu. Soframızın değişmez ve uygun fiyatlı olduğu için tercih edilen birçok ürünün bugün yanında dahi yanaşılmıyor. Gelir düzeyi düşük olan milyonlarca vatandaşımızın hali içler acısı. Bugün salata yapmak için alınan malzemeler ile akşam yemeğinden sonra yenen meyveler millet için lüks tüketim haline getirilmiştir.” dedi.

İTHAL TARIMIN VE ENFLASYONUN SONUCU KITLIKTIR

Orhan Sümer, “Defalarca yerli tarımı destekleyin, çiftçimizin tarlasını ekip biçmesine yardımcı olun diye ikaz etmemize rağmen Saray İktidarı ithal tarımdan vazgeçmiyor. Yine Buğday hasadına çok az kalmışken, buğday ithalatı yapıyor. Üretmeyen bir ülke haline geldiğimiz için enflasyon ile birlikte her şey ateş pahası bir hal aldı. Bugün birçok ürün taneyle, dilimle, gramla satılıyor ancak eğer çözüm bulunmazsa bu durum kıtlığa dahi yol açabilir” dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları