loading
close
SON DAKİKALAR

'1 Kasım’da oy veriyoruz, oy vermeye çağırıyoruz'

'1 Kasım’da oy veriyoruz, oy vermeye çağırıyoruz'
Tarih: 30.10.2015 - 09:38
Kategori: Gündem

Sanatçı ve aydınlar ortak mesajlarında “Barış için, özgürlükler için, demokrasi için, hukuk devleti için 1 Kasım’da oy veriyoruz, oy vermeye çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Aralarında Murathan Mungan, Tilbe Saran, Mehmet Güleryüz, Atilla Dorsay, Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Latife Tekin, Cahit Berkay, Fatoş Güney ve Vecdi Sayar’ın da olduğu 110 sanatçı ve aydının ortak mesajında “Barış için, özgürlükler için, demokrasi için, hukuk devleti için 1 Kasım’da oy veriyoruz, oy vermeye çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı. 

Ortak mesajla ilgili  Vecdi Sayar şu ifadeleri kullandı: “Tüm yurttaşlarımızı sandık başına çağırıyoruz. Hangimizin daha solda olduğunu, hangimizin daha ulusalcı olduğunu tartışacak noktada değiliz. Sanatçılar, toplumun birleştirici gücü olabilir. İlkesiz bir birliktelikten söz etmiyorum. İmzaladığımız metinde ortaklaştığımız noktalar çok açık: Barış, özgürlükler, demokrasi, hukuk devleti. Bizim ırkçı yaklaşımları benimseyen, ülkeyi ayrıştırmaya çalışanlarla işimiz olmaz.” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları