loading
close
SON DAKİKALAR

1 Mayıs için temizlik planı!

1 Mayıs için temizlik planı!
Tarih: 01.05.2012 - 11:49
Kategori: Yerel

Beyoğlu Belediyesi 1 Mayıs’ta toplam 293 personel ve 62 araçla Taksim Meydanı ve çevresinde çevre temizliğini sağlayacak...

Beyoğlu Belediyesi 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları esnasında ve sonrasında ortaya çıkabilecek görsel ve çevresel kirliliği önlemek için hazırlıklarını tamamladı. Beyoğlu Belediyesi 1 Mayıs’ta toplam 293 personel ve 62 araçla Taksim Meydanı ve çevresinde çevre temizliğini sağlayacak...

Beyoğlu Belediyesi 1 Mayıs İşçi Bayramı’na bu yılda ev sahipliği yapacak Taksim Meydanı’nda kutlamalar esnasında ve sonrasında ortaya çıkacak çevresel kirlilikleri önlemek için hazırlıklarını tamamladı. Birçok sivil toplum kuruluşu ile yerel ve ulusal basının katılacağı 1 Mayıs kutlamalarında, Beyoğlu Belediyesi modern ve işlevsel temizlik araçları ve deneyimli personeliyle Taksim Meydanı’nda temizlik çalışmalarını yürütecek. Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yoğun katılımın beklendiği 1 Mayıs kutlamalarının gerçekleşeceği Taksim Meydanı ve çevresini temizliğin koordineli bir şekilde yapılması için üç bölgeye ayırdı. Mavi, yeşil ve sarı olarak ayrılan bu bölgelerde müdür, müdür yardımcısı, amirler, temizlik görevlileri ve araç şoförleri dahil toplam 293 personel ve 62 araç temizlik hizmet verecek.

Taksim Meydanı Mavi Bölge

Kutlamaların yoğunlaştığı Taksim Meydanı’ndaki temizlik çalışmaları "mavi bölge" kapsamında yapılacak. Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi Girişi, Sıraselviler Caddesi Girişi, AKM Önü, Taksim Gezi Parkı, Otobüs Durakları, Etkinlik Alanı, Cumhuriyet Caddesi Girişi, Talimhane Bölgesi ve Tarlabaşı Girişini kapsayan mavi bölgede, 28 temizlik personeli görev yapacak. Meydandaki etkinliğin bitiminden hemen sonrasında sonrası çıkabilecek atıkların daha çok geri dönüşebilir nitelikte ambalaj atıkları olması beklendiğinden temizlik araçları bu doğrultuda hazırlandı. Buna göre, 2 adet 13+1 metreküplük çöp aracı, 3 adet 6 metreküplük çöp aracı, 2 adet mini çöp aracı, 3 adet ambalaj atık toplama aracı, 4 adet süpürge makinesi, 2 adet arozöz ve 1 adet sıcak sulu buharlı yıkama aracı kullanılacak.

Sıraselviler ve Çevresi Yeşil Bölge


Yeşil bölge olarak ayrılan Sıraselviler Caddesi, The Marmara Oteli Önü, Gümüşsuyu Caddesi, Mete Caddesi, Asker Ocağı Caddesi, Miralay Şefik Bey Caddesi ve Gazhane Caddesi’nde 28 kişilik temizlik ekibi çevreyi temizleyecek. Bu bölgede, 1 adet 13+1,5 metreküplük çöp aracı, 2 adet 6 metreküplük çöp aracı, 1 adet mini çöp aracı, 2 adet ambalaj atık toplama aracı, 2 adet süpürge makinesi ve 2 adet yıkama aracı ile hizmet verilecek.

Tarlabaşı Bulvarı Sarı Bölge

İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı (İstiklal Caddesi ile Bulvar arasında kalan ara sokaklar) ve Cumhuriyet Caddesi ve çevresinde toplam 28 temizlik personeli temizlik çalışmalarını sürdürecek. Bu çalışmalarda, 1 adet 13+1,5 metreküplük çöp aracı, 2 adet 6 metreküplük çöp aracı, 1 adet mini çöp aracı, 1 adet ambalaj atık toplama aracı, 2 adet süpürge makinesi ve 2 adet arozözle temizlik çalışması yapılacak. Ayrıca, çok sayıda süpürgeci temizlik personeli görev yapacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları