loading
close
SON DAKİKALAR

10 Aralık Ehliyet sınav soruları tarih bilgisi

10 Aralık Ehliyet sınav soruları tarih bilgisi
Tarih: 11.02.2012 - 22:21
Kategori: Eğitim

MEB MTSAS 10 Aralık ehliyet sınav soruları ve cevapları için gergin bekleyiş sürüyor. 10 Aralık Ehliyet sınavına giren sürücü adayları soruları hala açıklanmamasından şikayetçi.

Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayı Sınavı 10 Aralık Cumartesi günü yapılmasına rağmen ehliyet sıanvı soruları ve cevapları hala açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitek tarafından açıklanması beklenen sınav soruları için sınava giren adaylarsa birincikuvveti yorum yağmuruna tuttular. MEB'in soruları hala açıklamamasından şikayetçi adaylar merakla 10 Aralık ehliyet sınavı sorularını bekliyor.

10 Aralık ehliyet sınavı sorularının bu hafta içidne açıklanması beklenirken, sınav sonuçları ise 27 Aralık tarihinde açıklanacak. Direksiyon sınavı ise 7-8 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sıanv sorularına ve, ehliyet sınav sonuçları bilgisine eşzamanlı oalrak birincikuvvet.com adresinden ulaşabilirsiniz.

MEB 10 Aaralık Ehliyet sınavındaki trafik, motor ve ilkyardım testlerinden herbirinden ayrı ayrı 70 ve üstünden puan alan adaylar başarılı sayılacak. Testlerden herhangi birinden yada ikisinden başarısızo lan aday 11 Şubat'daki sınava başvuru yapması halinde sadece başarısız olduğu testlerden sınava girecek. 10 Aralık Ehliyet sınavında başarısız olan adaylar 7-8 Ocak tarihlerindeki direksiyon sınavına katılamayacaklar.

Direksiyon sıanvı yerleri bilgisi ise sürücünün bğalı olduğu kurstan öğrenilecek. Direksiyon sınavında araçta bir kurs yetkilisi ve iki MEB yetkilisi ile birlikte uygulamalı sınav gerçekleştirilecek.

Ehliyet sınavı sonuçlarının ise 27 Aralık tarihinde açıklanması bekleniyor. 10 Aralık ehliyet sınavı sonuçları direksiyon sınavından 1 hafta önce açıklanacak ve başarılı adaylar direksiyon sınavı yerleri ile ilgili bilgiyi bağlı bulundukları kurslardan öğrenebilecekler.

İşte 2012 ehliyet sınav tarihleri: 11 Şubat 2012, 14 Nisan 2012, 30 Haziran 2012, 1 Eylül 2012, 20 Ekim 2012, 15 Aralık 2012

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları