loading
close
SON DAKİKALAR

10 bin sivil Rakka'yı terk etti

10 bin sivil Rakka'yı terk etti
Tarih: 04.06.2017 - 08:22
Kategori: Dünya

Suriye'de IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka kentine yönelik operasyon hazırlıkları tamamlanırken, her gün yüzlerce sivil kenti terk ediyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü (MSF), her gün yüzlerce sivilin kentten kaçarak, Rakka'nın kuzeyindeki mülteci kamplarına sığındığını açıkladı. MSF, şu ana kadar 10 bine yakın sivilin sığındığını kaydetti.

RAKKA OPERASYONU

kente yönelik operasyonun günler içerisinde başlaması bekleniyor. ABD önderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon güçleri, Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu olarak nitelediği YPG'nin de yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'yle (DSG) birlikte Rakka'ya girmeye hazırlanıyor.

DSG, IŞİD'in 2014 yılında işgal ettiği kenti kuşatarak, çemberi her gün daraltıyor. DSG, şu an Rakka'ya 2 kilometre mesafede bulunuyor.

Rakka'nın nüfusu 200 bin olarak tahmin edilse de, kentte şu an kaç kişinin yaşadığı bilinmiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları