loading
close
SON DAKİKALAR

10 Ekim Ankara Katliamı'nın 2. yıl dönümü

10 Ekim Ankara Katliamı'nın 2. yıl dönümü
Tarih: 10.10.2017 - 10:54
Kategori: Gündem

10 Ekim 2015'te Ankara'da düzenlenen Emek, Barış, Demokrasi Mitingi'ne düzenlenen canlı bomba saldırısıyla 102 kişinin hayatını kaybetmesi, 400'ün üzerinde yurttaşın yaralanmasının üzerinden 2 yıl geçti.

10 Ekim 2015'te Ankara'da düzenlenen Emek, Barış, Demokrasi Mitingi'ne düzenlenen canlı bomba saldırısıyla 102 kişini 400'ün üzerinde yurttaş yaralandı. 

Türkiye'nin 4 bir yanından barış talebini dillendirmek isteyenlere yönelik IŞİD saldırısı, Türkiye tarihinin en çok sivil ölüme neden olan saldırısı olarak tarihe geçti.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB'nin çağrısıyla HDP, CHP, Halkevler, Haziran Hareketi ve çok sayıda sivil toplum örgütlerinin katılımıyla düzenlenen miting için Türkiye'nin dört bir yanından gelen yurttaşlar kortejler halinde alana girdi. Tren Garı kavşağında, 3 saniye arayla 2 patlama gerçekleşti. Patlamanın ardından ambulanslardan önce polis meydana ulaştı. Meydandaki herkesi alandan çıkartmaya başlayınca yaralılara yardım etmek isteyen göstericiler, engellendikleri için polisi protesto etti. Bunun üzerine polis gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Resmi rakamlara göre 67 kişi olay yerinde, 35  kişi ise sevk edildikleri hastanelerde yaşamını yitirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının terör saldırısıyla ilgili hazırladığı iddianame, 13 Temmuz'da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianamede, bazı şüphelilerin "anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek" ve "100 kişiyi öldürmek" suçundan 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yanında, saldırıda yaralananlar için de "terör örgütünün faaliyeti kapsamında 391 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek", ayrıca "terör örgütünün faaliyeti kapsamında ruhsatsız silah ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından toplam 7 bin 631 yıldan 11 bin 750 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

Davadaki sanıkların 18'i tutuklu 17'si firari. Tutuklu sanıkların isimleri şöyle: “İbrahim Halil Alçay, Resul Demir, Hüseyin Tunç, Mehmedin Baraç, Nihat Ürkmez, Hakan Şahin, Yakup Şahin,  Yakup Karaoğlu, Metin Akaltın, Erman Ekici, Burak Ormanoğlu, Hacı Ali Durmaz, Abdülmüttalip Demir, Talha Güneş, Abdulhamid Boz, Suphi Alpfidan, Hatice Akaltın, Esin Durgun.” Davada firari sanıklar Sanıklar Ahmet Güneş, Bayram Yıldız, Deniz Büyükçelebi, Edremit Türe, Hasan Hüseyin Uğur, İlhami Balı, Kasım Dere, Muhammet Zana Alkan, Mustafa delibaşlar, Nusret Yılmaz, Ömer Deniz Dündar, Savaş Yıldız, Yakup Selağzı, Kenan Kutval, Walentina Slobodjanjuk ve Cebrail Kaya hakkında kırmızı bültenle arama talep edildi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları