loading
close
SON DAKİKALAR

10 Ekim Ankara Katliamı'nın karar duruşmasına çağrı

10 Ekim Ankara Katliamı'nın karar duruşmasına çağrı
Tarih: 10.07.2018 - 18:02
Kategori: Yurt

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yitirilenler, katliamın 33. ayında anıldı. 31 Temmuz-2 Ağustos'taki karar duruşmasına kitlesel katılım çağrısı yapıldı.

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler, katliamın 33. ayında Ankara Garı önünde anıldı. Anmada, Belediye Meclisi'nde alınan, Ankara Garı önüne anıt yapılması kararının uygulanması talep edilirken, 10 Ekim davasının 31 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde görülecek karar duruşmasına kitlesel katılım çağrısında bulunuldu.

Katliamın yaşandığı Ankara Garı önünde gerçekleşen anmaya 10 Ekim aileleri ve yaralılar, meslek odaları, sendika ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu katıldı. 10 Ekim’de yaşamını yitiren Uygar Coşgun’un eşi ve aynı zamanda kapatılan 10 Ekim-Der’in Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, 10 Ekim Ankara Katliamı duruşmasının karar duruşması öncesi son anma olduğuna dikkat çekti. Coşgun, “Bugüne kadar yapılması gerekenleri söyledik. Sadece kendimiz söyleyip kendimiz de dinlemiyoruz, sesimiz mutlaka duyulacak. Biz 2 Ağustos’ta verilecek kararı biliyoruz. Gerçek failler yargılanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Sona gelinen yargılamada bütün dünya verilen cezaları ve yapılan haksızlıkları konuşacak. Herkesi 31 Temmuz-2 Temmuz arası Sincan Cezaevi Kampüsüne bekliyoruz” dedi.

"ARTIK SABRIMIZ TÜKENDİ, O ANIT YAPILACAK"

Katliamdan 5 gün sonra Belediye Meclisinin katliamın olduğu yere anıt dikme kararı almasına rağmen anıtın halen yapılmamasına tepki gösteren Coşgun, Büyükşehir Belediyesi’nin randevu taleplerine dönmediğini ve 10 Ekim’in isminin bile telaffuz edilmesini istemediklerini belirtti. Coşgun, “Belediye Meclisi kararının uygulanmasını talep etmiyoruz. O karar uygulanacak. Artık sabrımız tükendi. Artık hukuki süreç başlatacağız” dedi.

"İNSAN CANININ DEĞERİNİ KABUL ETTİRECEĞİZ"

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, rant ve savaş politikalarının geçici olduğunu, insan hakları ve barış için bir taş döşeyenin hafızalardan asla silinmeyeceğini söyledi. Kerestecioğlu “Burada kaybettiklerimiz de hafızalarımızdan asla silinmeyecek. Onlar bizim kalbimizin anıtında. Tabii ki mücadele sürecek, burada anıt olacak. Davada idari sorumlular, yolunu açanlar, önlemeyenler yargılanacak. Biz biliyoruz ki adalete bir gün ulaşacağız” dedi. Çorlu’daki tren faciasında yaşamını yitirenleri de anan Kerestecioğlu, “Rant için altyapısı yapılmayan yolda trenin nasıl gidemeyeceğini, yine rant için 5 yıl önce yol bekçilerinin işine son verildiğini biliyoruz. Türkiye’de canın değeri yok, ancak nerede olursa olsun bu değeri kabul ettireceğiz” diye konuştu.

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları