loading
close
SON DAKİKALAR

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenler Ankara Garı önünde anıldı

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenler Ankara Garı önünde anıldı
Tarih: 10.10.2019 - 12:25
Kategori: Gündem

10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde Barış Mitingi için toplanan halkın arasına giren 2 canlı bombanın kendini patlatması sonucu 103 kişinin hayatını kaybetmesinin üzerinden 4 yıl geçti.

103 yurttaşın hayatını kaybettiği katliamın yıl dönümünde yüzlerce kişi Ulus'ta toplanarak "10 Ekim'i unutma unutturma" sloganıyla Ankara Garı önüne yürüdü. 

Anmaya çok sayıda STK, emek ve meslek örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce yurttaş katıldı.

Katliamın yaşandığı 10.04'te saygı duruşunda bulunuldu.

Ankara Garı önünde bulunan temsili anıtın önüne yaşamını yitirenlerin fotoğrafları bırakıldı. 

Anmada konuşma yapan TMMOB Başkanı Emin Koramaz "Bizler emperyalist saldırılara, savaş çığırtkanlıklarına karşı eşitlikten, özgürlükten, barıştan yana olmaya devam edeceğiz" dedi.

Koramaz, konuşmasında şunları söyledi:

"4 yıl önce buraya barış taleplerimizi haykırmak için gelmiştik. 4 yıl sonra acımız, hasretimiz ve öfkemiz her geçen gün daha da büyüyor. 4 yıl önce bu meydanı dillerimizde barış türküleriyle doldurmuştuk ancak barışı kana buladılar. Ancak 4 yıl sonra yine ülkemizde ve bölgemizde savaş çığırtkanlığının yapıldığı, emperyalist buyurganlığın had safhaya çıktığı bir dönemde buradayız. Bizler emperyalist saldırılara, savaş çığırtkanlıklarına karşı eşitlikten, özgürlükten, barıştan yana olmaya devam edeceğiz. Kahrolsun emperyalizm, yaşasın halkların kardeşliği demeye devam edeceğiz." 


Video: KESK


Video: Genel-İş Sendikası
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları