loading
close
SON DAKİKALAR

10 Ekim Katliamı'nın üzerinden 4 yıl geçti

10 Ekim Katliamı'nın üzerinden 4 yıl geçti
Tarih: 10.10.2019 - 07:00
Kategori: Gündem

Bugün Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 103 kişi, ölümlerinin 4. yıl dönümü.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB'nin 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde düzenlediği ve siyasi partilerin de katıldığı "Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi"ne canlı bomba ile saldırılmasının üzerinden 4 yıl geçti.

Yardım etmeye çalışanlara biber gazı ve tazyikli su

DİSK, KESK, TMMOB, TTB'nin çağrısıyla CHP, HDP, Halkevleri, Haziran Hareketi ve çok sayıda sivil toplum örgütlerinin katılımıyla düzenlenen miting için Türkiye'nin dört bir yanından gelen yurttaşlar kortejler halinde alana girdi. Tren Garı kavşağında, 3 saniye arayla 2 patlama gerçekleşti. Patlamanın ardından ambulanslardan önce polis meydana ulaştı. Meydandaki herkesi alandan çıkartmaya başlayınca yaralılara yardım etmek isteyen göstericiler, engellendikleri için polisi protesto etti. Bunun üzerine polis gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Resmi rakamlara göre 67 kişi olay yerinde, 35  kişi ise sevk edildikleri hastanelerde yaşamını yitirdi. Yaralılar arasında bulunan Ağa Bayar'ın 22 Aralık 2017'de hayatını kaybetmesiyle katliamda hayatını kaybedenlerin sayısı103'e çıktı.

Kamu görevlileri yargılanmadı

Türkiye tarihinin en kanlı terör eylemi olarak hafızlara kazınan hiçbir güvenlik önlemini alınmadığı 10 Ekim Katliamına ilişkin olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, 13 Temmuz'da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Davada 19'u tutuklu, 17'si firari 36 sanık yargılandı. Mahkeme sonunda sadece 9 sanığa “anayasal düzeni ihlal” ve “kasten öldürme” suçlarından 101'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Müebbet hapis cezası alan sanıklar, ayrıca 300'den fazla kişiyi “öldürmeye teşebbüsten” 10 bin 557'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı, hiçbir kamu görevlisi yargılanmadı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları