loading
close
SON DAKİKALAR

10 kiloluk kedi ilgi odağı oldu

10 kiloluk kedi ilgi odağı oldu
Tarih: 11.02.2012 - 22:06
Kategori: Dünya

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen uluslararası kedi fuarına 10 kilogram ağırlığındaki Rusya’nın en büyük kedisi damgasını vurdu

Moskova’nın Krokus Expo Fuarcılık Merkezi’nde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen “Expocat 2011” uluslararası kedi fuarına dünyanın farklı coğrafyalarından katılan kediler, güzellikleriyle ziyaretçileri büyüledi. Yaklaşık 25 farklı türe ait bin 200 kedinin görücüye çıktığı fuar, Moskovalı kedi tutkunlarının akınına uğradı. Sekiz farklı dalda birincilik için yarışan kediler, renkli görüntülere sahne olurken, fuarın en büyük kedisi seçilen 10,2 kilogram ağırlığındaki “Tigr” (Kaplan) isimli dev kedi ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Amerika kökenli kedisinin dünyanın en büyük evcil kedi türüne ait olduğunu belirten “Tigr”in sahibi Yelena Popova, İHA’ya açıklamada “Tigr”in yumuşak huylu ve akıllı bir kedi olduğunu söyledi. Popova, “Şimdiye kadar bir kere dahi olsun kimseyi tırmalamadı. En sinirli zamanında bile dişini ve tırnaklarını kimseye göstermez. Zaten bu agresif bir kedi olsaydı kendisini idare etmemiz çok zor olurdu. Onun tek agresifliği farelere karşı” şeklinde konuştu.

İki gün süren Expocat 2011’i, 40 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları