loading
close
SON DAKİKALAR

10 milyon liralık eser satıldı

10 milyon liralık eser satıldı
Tarih: 11.02.2012 - 22:02
Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul’un yeni güncel sanat platformu Art Beat Istanbul’u 5 günde 35 binin üzerinde sanat izleyicisi ziyaret etti.

Sanatseverlerle 14-18 Eylül tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda buluşan Art Beat Istanbul, İstanbullu galerileri ve sanatçıları, uluslararası galeriler ve sanatçılarla buluşturdu.
Art Beat Istanbul’da sergilenen yaklaşık bin eserin 500’e yakınının alıcı bulduğunu belirten Art Beat Proje Direktörü Arhan Kayar, “İlk kez düzenlediğimiz Art Beat İstanbul’a yerli ve yabancı sanatseverlerin ilgisi beklediğimizin de üzerinde oldu. Sergilenen eserlerin yarısından fazlası satıldı. Yaklaşık 10 milyon TL’lik satış gerçekleşti” dedi.
 
New York Times’ta

Art Beat İstanbul uluslararası basında da büyük yer buldu. İstanbul Bienal’i ve eş zamanlı gerçekleşen önemli sanat etkinliklerini sayfalarına taşıyan New York Times’ın editörü Sussanne Fowler Art Beat İstanbul’dan şöyle söz etti: ‘Ortadoğulu ve Avrupalı sanatçıları, koleksiyonerleri ve sanat profesyonellerini buluşturan Art Beat İstanbul’un, 29 galeri tarafından sunulan çarpıcı eserlerle İstanbul çağdaş sanatının showcase’i olarak, Türk çağdaş sanat pazarını büyütmesi bekleniyor. Art Beat İstanbul kapsamında sergilenen eserler arasında ünlü İngiliz sanatçı Tracey Emin’in Türkçe eseri’de yer alıyor.’

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları