loading
close
SON DAKİKALAR

10 Ocak, 'Tutuklu ve İşsiz' değil 'Çalışan' Gazeteciler Günü olarak kalacak

10 Ocak, 'Tutuklu ve İşsiz' değil 'Çalışan' Gazeteciler Günü olarak kalacak
Tarih: 10.01.2016 - 14:54
Kategori: Siyaset

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 10 Ocak, 'Tutuklu ve İşsiz' değil 'Çalışan' Gazeteciler Günü olarak kalacak diyerek bir mesaj yayımladı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 10 Ocak, 'Tutuklu ve İşsiz' değil 'Çalışan' Gazeteciler Günü olarak kalacak diyerek bir mesaj yayımladı.

Emir'in mesajı şöyle:

''Gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren ve ileri haklar getiren 212 Sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesi nedeniyle ilan edilen '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü', basına yönelik baskılar nedeniyle ne yazık ki kutlama günü olmaktan çıkarılmış durumdadır.

Düşünce ve ifade özgürlüğü ile bunu yayma aracı olan basın ve yayın özgürlüğünü, despotizm ve dinsel anlayışı doğrultusunda yaratmak istediği toplum için yok etmeye çalışan AKP iktidarı, basına yönelik tüm antidemokratik uygulamalara başvurmuştur. Çeşitli yollarla el koyduğu basın yayın organlarını 'yandaş' iş adamlarına pazarlayarak 'havuz medyası'na dönüştüren, el koyamadığı basın organlarına ise mali denetim baskısı kuran, buradaki gazetecileri, çeşitli gerekçeler yatarak gözaltına aldırtan, tutuklatan AKP'nin izlediği politikalardan kaynaklı bugün itibariyle 32 gazeteci cezaevinde tutuklu bulunurken, sadece 2015 yılında 100'ü aşkın gazeteci gözaltına alınmış, yüzlercesi de görevlerini yaparken güvenlik kuvvetleri tarafından darp edilmiştir.

Gözaltı, tutuklama ve şiddeti yönetme şekli olarak benimseyen AKP, bir yandan da gazetecilerin sosyal haklarını tırpanlamaya devam etmiştir. AKP döneminde, basın-yayın alanında toplu sözleşme düzeni kullanılamaz hale getirilmiş, sendikal hareket işlevsiz duruma sokulmuş, iş güvencesi medya patronlarının insafına terk edilmiştir; basında işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeye ulaşmıştır. 2015 yılında AKP'nin uyguladığı baskı ve yıldırma politikaları sonucu 200'ü aşkın gazeteci mesleklerinden uzaklaşmak zorunda kalmıştır. İşten çıkartılan bu gazetecilerin büyük bir bölümü yasal haklarını da alamamıştır.

AKP'nin 16 yıllık iktidarının bilançosu basın açısından 'tutuklama, gözaltı, işsizlik, hak kaybı ve gasbı'dır. Tüm özgürlüklere düşman AKP'nin, 'tutuklu ve işsiz' gazeteciler günü yapmak istediği '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü', kalemini kiralamayan, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının bilinciyle mesleklerini yapan gazetecilerle gelecek yıllarda yine bir kutlama günü hüviyetine kavuşacak, 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kalacaktır.''

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları