loading
close
SON DAKİKALAR

100 Çınara Restorasyon İle Tedavi

100 Çınara Restorasyon İle Tedavi
Tarih: 11.04.2012 - 17:45
Kategori: Yerel

Kadıköy Belediyesi, hastalıkla çürümeye başlayan hastalıklı 100 çınar ağacına “ağaç restorasyonu” ile yeniden hayat veriyor...

Kadıköy Belediyesi, Erenköy Kantarcı Rıza, Nurettin Ali Berkol Sokak ile Suadiye Pembegül Sokak da bulunan, yakalandıkları hastalıkla çürümeye başlayan hastalıklı 100 çınar ağacına “ağaç restorasyonu” ile yeniden hayat veriyor.

Geçen Yıl aynı işlemle 90 asırlık çınar ağacına yeniden hayat veren Kadıköy Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, adeta bir cerrah özeniyle bu kez hastalıklı 100 çınarı tedavi etmeye başladı. Ekipler, çınarların çürüyen yaralarını temizleyip, ilaçlıyor, hastalıklı bölümleri bakterilerden uzaklaştırarak betonla doldurup, yaşama sürelerini uzatıyor.

Tıpkı insanlar gibi çevre koşullarıyla hastalanabilen ağaçlar için Kadıköy Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da restorasyon çalışması başlattı. Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl yapılan çalışmanın benzerini Erenköy Kantarcı Rıza Sokak ile Ali Berkol Sokak da, Suadiye de ise Pembegül sokağında başlattığını kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ağaçların uygulanan tedavi ile ölümden kurtarılıp, ömürlerinin uzatıldığını belirtti.

Başkan Öztürk şunları söyledi;
“Ağaçlarda tıpkı diğer canlılar gibi çevresel koşullardan, yağmurlardan etkilenip, çeşitli bakterilerin oluşturduğu hastalıklara yakalanabiliyor. Geçen yıl Suadiye Çınarlı Sokağa adını veren 90 adet çınar ağacımız da çevresel koşullardan kaynaklanan çeşitli çürümeler tespit etmiş ve hepsini tedaviye alarak, kurtarmıştık. Bu yıl da Erenköy ve Suadiye deki hastalıklı çınar ağaçlarımıza aynı tedaviyi uyguluyoruz. Ekiplerimiz, adeta bir doktor, cerrah hassasiyetiyle çürüyen yaralı bölümleri temizliyor, bakterileri uzaklaştırıp, yaralı bölümü ilaçlıyor ve çürüyen bölümlerin hava ile temasını engellemek için çimento ve özel bir harç ile kapatıyorlar. Burada ekipler, bütün ağaçları tek tek ele alıp özel tedavi uyguluyorlar. Ayrıca ağaçların bahar dönemine daha doygun ve güçlü girebilmesi için kök kısmına gübre takviyesi yapıyorlar. Çınarlarımız, ağaç restorasyonu denilen bu tedavi işlemlerinden sonra yaşantılarına daha uzun yıllar devam edecekler. Hiç müdahale edilmeyip, bu ağaçlar kaderlerine terk edilseydi zamanla hastalıkları ilerleyecek, diğer bölümlerde de çürümeler başlayıp, öleceklerdi. Geçen yıl aynı tedavi ile ömürleri uzayan çınarlarımız ayakta.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları