loading
close
SON DAKİKALAR

11 İşçi Yanarak Öldü!

11 İşçi Yanarak Öldü!
Tarih: 12.03.2012 - 10:32
Kategori: Gündem

AVM inşaatının şantiyesinde işçilerinin kaldığı çadırda elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında 11 işçi feci şekilde can verdi

Esenyurt’ta bir AVM inşaatının şantiyesinde işçilerinin kaldığı çadırda elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında 11 işçi feci şekilde can verdi. Yangın, saat 22.30 sıralarında Güzelyurt Mahallesi 12. Cadde üzerinde bulunan şantiyede işçilerin kaldığı çadırlarda çıktı. Elektrik sobası ile ısınan çadırlardaki yangına işçiler uykuda yakalandı. 

Ortadaki çadırda çıkan yangın kısa sürede bitişikteki ik çadıra sıçradı. Alevler, bez çadırları kısa sürede tamamen sardı. İşçilerden bazıları yanarak bazıları da dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. Yangını söndüren itfaiye ekipleri, yanan çadırlarda ilk olarak 11 işçinin cesedine ulaştı. Ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor. 

Tanıklar Anlatıyor...

“Şantiyede 100’e Yakın İşçi Var, Arkadaşım Kayıp!”

AVM inşatında çalışan bir işçi, çadırların 15’er kişilik olduğunu ve şantiye alanında yüze yakın işçi bulunduğunu söyledi. İşçilerden çoğunun Sivas ve Ordu’dan geldiğini belirten işçi, “Çadırlar elektrik sobasıyla ısınıyordu. Yangın büyük ihtimalle sobadan çıktı. Yanan çadırda kimler vardı bilmiyorum. Benim Ahmet Yağal adlı arkadaşım kayıp. Ona ulaşmaya çalışıyorum” dedi. Başkan: Mutfaktan çıktı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yaptığı incelemenin ardından yangının çadırların mutfak bölümünden başladığının tespit edildiğini de söyledi. Valilikten yapılan açıklamada ise 11 kişinin öldüğü, yaralı olmadığı bildirildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları