loading
close
SON DAKİKALAR

112 bin esnaf kepenk kapattı, Saray 'Ekonomi Şahlandı' diyor

112 bin esnaf kepenk kapattı, Saray 'Ekonomi Şahlandı' diyor
Tarih: 30.11.2021 - 10:05
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Pandemi sürecinin başlangıcından bugüne ekonomideki gerilemeyle ile ilgili konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdığı vatandaşın yaşdığı ekonomik sorunları www.istanbulgercegi.com'a değerlendirdi.

CHP'li Sümer, “Salgının başladığı 11 Mart 2020 tarihi ile 2021 yılının ilk 6 ayında toplam 112 bin 710 esnafın dükkanını kapattı. Bu sayının şirket ve ticari işletmeler için ise 71 bin 314 olduğu açıklandı. Yani her ay on bine yakın esnaf iflas etmiş durumda ancak Saray iktidarı ekonomi şahlanıyor, tüm olanlar dış güçlerin oyunu söyleminde bulunuyor. Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin nedeni dış güçler değil bizzat AKP İktidarıdır” dedi.

PANDEMİ SÜRECİ YÖNETİLMİYOR, OLURUNA BIRAKILDI

Orhan Sümer, “Tüm Dünya salgın hastalıkla nasıl mücadele verilir arayışı içindeyken ne yazık ki aynı durum Türkiye için söz konusu değil. En başta gizlenen rakamlar artık açıklanıyor olsa da salgının yayılmaması ve aşılamanın artması için iktidarın verdiği ekstra bir çaba yok. Salgının etkilediği birçok alan ve etkileri oluruna bırakılmış durumda. Her gün yüzlerce kişi vefat ediyor, aşılama istenilen seviyelere ulaşmıyor, yeni varyantların ortaya çıktığı belirtiliyor ama alınmış etkili bir önlem ne yazık ki yok. Saray iktidarının anlayışı “ölen ölür kalan sağlar bizimdir” dedi.

SOĞAN EKMEK YİYECEK BİRİ VARSA SARAYLARDA SALTANAT SÜRENLERDİR

Orhan Sümer, “AKP İktidarı 20 senelik iktidarının sonunda ne yazık ki ülkeyi ekonomik anlamda çökertti. Dün darbeye finans sağladılar dedikleri Birleşik Arap Emirlikleri’yle bugün sıkı fıkı pozlar veriyorlar. Vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda, esnaf siftah yapamıyor, çiftçi ürününü satamıyor, emekli açım diye bağırıyor, öğrenci okula gidecek parayı bulamıyor ama İktidar yetkilisi çıkıp soğan ekmek yiyeceğiz açıklamasında bulunuyor. Hiç kimse milletin sırtına bu yükü yükleyemez. Soğan ekmek yemesi gerekenler varsa Saraylarda saltanat sürenlerdir” dedi.

EKONOMİDEKİ DELİK KAMU ARAZİSİ SATIŞLARIYLA KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR

Orhan Sümer, “Devlet kurumlarının gayrimenkul satış ilanlarına bakıldığında en fazla duyurunun lojman satışı ve arsa satışları için yayımlandığı görülüyor. Kurumlar ayrıca satılık işyeri ilanları da yayımlıyorlar. Bunların dışında tarla, arazi, bahçeli ev, konut imarlı arsalar da bulunuyor. İktidar ekonomideki delik büyüdükçe miras yedi torun gibi kamu mallarını satışa çıkartıyor. Türk lirasındaki değer kaybı da göz önüne alındığında bu satışlardaki yeni mal sahiplerinin de yabancılar olduğunu tahmin etmek zor değil” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları