loading
close
SON DAKİKALAR

12 Eylül Mağdurları 'Onur Konuğu'

12 Eylül Mağdurları 'Onur Konuğu'
Tarih: 25.02.2012 - 12:29
Kategori: Siyaset

CHP'de kurultay hazırlıkları son gününe girerken sürpriz davetler dikkat çekti.

16. Olağanüstü Kurultaya 24 saat kala CHP'deki hazırlıklar da kulisler de dorukta. CHP'nin delege sayısının 1247 olduğu ve 850-900 aralığında bir katılım beklendiği ifade ediliyor. Kurultaya, 12 Eylül mağdurları, Sivas katliamında hayatını kaybeden ve faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin aileleri de 'onur konuğu' olarak davetli. Edinilen bilgiye göre, Turan Dursun, Metin Altıok, Behçet Aysan, Cevat Yurdakul, Uğur Mumcu, Onat Kutlar, Orhan Yavuz, Zeki Tekiner, Ümit Kaftancıoğlu, Muammer Aksoy, Yusuf Ekinci'nin aileleri bizzat aranarak kurultaya çağrıldı.

Kurultay başkanlığını yapacak olan CHP'li Adnan Keskin, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve Önder Sav'a 'Gelin' mesajı gönderdi. Keskin, 'Her ikisinin de kurultaya katılıp, düşüncelerini, eleştirilerini delegelerimizle paylaşacaklarını ve yaşanmakta olan olumsuzlukların daha da fazla büyümesine engel olacaklarını düşünüyorum' dedi. Bu arada 362 muhalif imzadan da ciddi sayıda çekilmeler olduğu öğrenildi. Nevşehir, Karabük, İstanbul gibi illlerde delegelerin dün Genel Merkez'e gelerek 'Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz' dedikleri öğrenildi. Daha önce 'Salona girmeyi düşünmüyorum' açıklaması yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün de Kılıçdaroğlu'na destek mesajı ilettiği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Her delegemiz kurultaya gelsin, oyunu kullansın, eleştirisini yapsın. Sayın Baykal da zaten üyemiz. Aynı zamanda delegem. Dolayısıyla Sayın Baykal'ında geleceğini tahmin ediyorum. CHP içindeki tartışmalar elbette sonra erecek' dedi. Baykal'ı arayıp aramayacağı yönündeki bir soruya Kılıçdaroğlu, 'Neden aramayayım, bir sebep yok' yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu'nun bugün Deniz Baykal'ı arayarak kurultaya davet edebileceği ve Baykal'ın 'Katılmama' kararını gözden geçirebileceği ifade ediliyor. Ancak Önder Sav'ın birinci kurultaya katılmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Genel Merkez'de 'Önder Bey açık cephe aldı, diyalog zeminini kapattı' yorumları yapılıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları