loading
close
SON DAKİKALAR

14 yılda 10 takım

14 yılda 10 takım
Tarih: 12.02.2012 - 20:30
Kategori: Spor

Beyaz Rusya temsilcisi Bate Borisov’a transfer olan Mateja Kezman, “gezgin” futbolcu olarak anılmaya devam ediyor.

Bir dönem Fenerbahçe’de oynayan Kezman, hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde Bate Borisov’un Viktoria Plzen ile 1–1 berabere kaldığı maçta 75 dakika sahada yer aldı. 

14 yıl içinde 10 takım gezen Kezman’ın yeni takımıyla sözleşmesi Haziran ayında sona erecek. Ancak Sırp golcünün kariyerini burada bitirmek istediği belirtiliyor.

Partizan’da gösterdiği muhteşem performansla Avrupa’nın kapılarını aralayan Kezman, 2000 yılında Hollanda’nın PSV Eindhoven takımına transfer oldu. Burada 120 maçta 100 gol barajını aşan Kezman ilk yılında gol kralı oldu. 

Üstün performansı sayesinde Premier Lig takımlarından Chelsea’nin yolunu tutan Kezman, burada beklenilen performansı gösteremeyince İspanya’nın Atletico Madrid takımına transfer oldu.

Kezman, Chelsea’ye olan kızgınlığını “Atletico geçmişte Chelsea’den daha büyüktü. İleride daha da büyük olacak bu kulübe geldiğim için çok mutluyum” ifadeleriyle dile getirdi ve buradaki performansına rağmen 2005-06’da Fenerbahçe’nin yolunu tuttu.

Fenerbahçe’nin ardından sırasıyla, Paris Saint-Germain, Zenit St Petersburg ve Hong Kong’da futbol oynadı. 14 yılda sırasıyla Sırbistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, Türkiye, Fransa, Rusya, Çin ve Belarus’ta top koşturan Kezman için BATE Borisov son şans olarak gözüküyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları