loading
close
SON DAKİKALAR

16 yaşındaki çocukla birlikte oldu

16 yaşındaki çocukla birlikte oldu
Tarih: 12.02.2012 - 01:17
Kategori: Yerel

Adana'da cinsel ilişkiye girdiği 16 yaşındaki B.P'ye AIDS bulaştırdığı iddiasıyla gözaltına alınıp, hasta olmadığı anlaşılınca serbest bırakılan 55 yaşındaki M.Ö'ye dava açıldı

Merkez Sarıçam ilçesinde oturan B.P., iddiaya göre, geçen yıl arkadaşlarıyla birlikte gittiği Seyhan Baraj Gölü kıyısında karşılaştığı M.Ö. ile para karşılığı cinsel ilişkiye girdi.

Bir yıl sonra rahatsızlanıp tedavi için Adana Devlet Hastanesi’ne giden B.P.’nin yapılan kan testinde HIV virüsüne rastlandı. Bir yıl önce M.Ö. ile birlikte olduğunu, virüsü ondan kapmış olabileceğini söyleyen B.P.’nin ifadesi üzerine harekete geçen Ahlak Bürosu ekipleri, kadını yakaladı.

M.Ö., ’küçük yaştaki mağdura cinsel istismar ve hastalık bulaştırmak’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde uzun yıllar genelevlerde çalıştığını, yaşlandıktan sonra da fuhuşa devam ettiğini söyleyen M.Ö., para karşılığı ilişkiye girdiğini itiraf etti.

M.Ö., polisteki ifadesinde AIDS olup olmadığını bilmediğini söyleyince, Zührevi Hastalıklar Hastanesi’ne götürülüp, Eliza testi uygulandı. Test sonuçları belirlenene kadar da gözetim altında tutuldu.

Yapılan tahlillerde hem M.Ö.’nün, hem de B.P.’nin kanında HIV virüsüne rastlanmadı. Ç.Ü. Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde gözetim altında tutulan M.Ö. de taburcu edildi.

Çalışmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ne gelen iddianamede, M.Ö. ile fuhuşa aracılık ettiği ileri sürülen 51 yaşındaki F.A. hakkında ’çocuğun cinsel yönden istismarı’ suçundan 3 ile 8 yıl arasında hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları