loading
close
SON DAKİKALAR

160 kadın, en yakınları tarafından katledildi

160 kadın, en yakınları tarafından katledildi
Tarih: 12.02.2012 - 02:06
Kategori: Kadın

''Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' ''kadına yönelik şiddet'' konusunda bir istatistiki veri hazırladı.

 ''Kadın Cinayetlerini Durduracağı Platformu'' üyeleri, şiddete maruz kalan kadınların yakınlarıyla TMMOB İstanbul Makine Mühendisleri Odası'nda düzenledikleri basın toplantısında, ''kadına yönelik şiddet'' konusunda hazırladıkları istatistiki verileri paylaştı.

Platform üyeleri adına metni okuyan Tuba Gümüş, 2011 yılında Türkiye'de 160 kadının eşleri, sevgilileri, babaları ve en yakınındaki erkekler tarafından öldürüldüğünü kaydederek, son yıllarda kadınların öldürülmemek için devlete yaptığı koruma talepli başvuruların gözle görülür bir şekilde arttığını, devletin kendisine başvuran kadınların yüzde 73'ünü korumayamadığını belirtti.

Gümüş, kendi hayatlarına dair karar vermek isteyen kadınların yüzde 41'inin ayrılmak veya boşanmak istedikleri için, yüzde 32'sinin kıskançlık nedeniyle ve yüzde 16'sının da karşılarındaki erkeği reddettikleri için öldürüldüğünü ifade ederek, ''Kocası ya da eski kocası tarafından öldürülen kadınların oranı 2009 yılından 2010 yılına yüzde 193 oranında arttı'' dedi.

Bu yıl 610 kadının cinsel tacize maruz kaldığını, 179 kadının tecavüze uğradığını dile getiren Gümüş, şu bilgeleri verdi:

''2011 yılında en az 70 kadının intihar ettiği söylenirken, bu kadınlardan 3'ünün ölümünden yaklaşık bir yıl sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Ücretli ya da ücretsiz çalışan ev işçisi kadınların da ölümleri son bir yıl içinde arttı. Hiçbir güvencesi olmayan ve devlet tarafından tanınmayan 51 kadın hayatını kaybetti.''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları