loading
close
SON DAKİKALAR

17 işçi tarım ilacından zehirlendi

17 işçi tarım ilacından zehirlendi
Tarih: 07.07.2019 - 16:11
Kategori: Yurt

Sivas'ın Ulaş ilçesinde tarım ilacından zehirlendiği iddia edilenlerin sayısı 17'ye yükseldi. İsmi öğrenilemeyen bir işçinin ise hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay, Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Aşağıada köyü yakınlarında meydana geldi. Diyarbakır ve Urfa ilinden Sivas'a gelen tarım işçileri, yaklaşık 1 hafta önce ilaçlanan M.K.Ç'ye ait tarlada çalışırken aniden rahatsızlandı.

Mide bulantısı, baş dönemsi, kaşıntı, halsizlik gibi şikayetlere Ulaş Devlet Hastanesi'ne başvuran işçiler, tedavi altına alındı.

İşçiler buradaki ilk müdahalelerinin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Numune Hastanesine sevk edildi.

Aralarında çocukların da bulunduğu işçilerin hastanedeki tedavisi sürüyor. Tarım işçilerinden Şevket Balıkkan, "Yaklaşık 1 hafta önce tarla ilaçlanmıştı. Biz de bugün tarlaya çalışmaya gitmiştik. Bu sırada aniden rahatsızlanmaya başladık. Daha sonra hastaneye başvurduk" dedi.

Zehirlenme olayı sonrası İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri işçilerin rahatsızlandığı pancar ekili tarlada inceleme yaptı. Ekipler daha sonra ise Aşağıada köyü yakınlarındaki işçilerin kaldığı çadırlarda kimyasal gaz analizi çalışması yaptı.

Söz konusu tarlada bir hafta önce böceğe karşı ilaçlama yapıldığı, bugün çapa için aynı yerde çalışan işçilerin zehirlenme belirtisi gösterdiği bildirildi.

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları