loading
close
SON DAKİKALAR

17 yıllık yasağın sonu!

17 yıllık yasağın sonu!
Tarih: 06.09.2011 - 11:02
Kategori: Bilim & Teknoloji

Tam 17 yıl önce yasaklanan efsane oyun, en sonunda özgürlüğüne kavuştu! İşte o oyun ve hikayesi...

Almanya, oyuncular ve oyun yapımcıları tarafından hep kötü anılan bir ülke olmuştur zira oyunlara getirdiği yasaklar yadsınamaz seviyededir.

Bundan tam 17 yıl önce efsanevi seri olan Doom'a getirilmiş olan yasaksa, artık kalkmış durumda. 1994 yılında ilk oyuna direkt olarak pornografi damgası vuran Alman hükümeti, Doom ve devamındaki oyunları sadece yetiştin dükkanlarında satılmasına izin veriyordu. Alınan bu yeni kararlaysa Almanya'daki oyun severler artık dış dünyaya sadist gibi gözükmeden bu oyunu satın alabilecekler. 

Almanya'nın Gençlere Zarar Veren Federal Medya Departmanı (Bundesprufstelle) tarafından masaya bir kez daha yatırılan Doom serisi için, artık sadece oyun içi vahşet ile ilgili tarihi bir materyal olduğu kararı alındı. 

Bu büyük karar oyunun yapımcısı olan id Studios tarafından yapılan bir başvuru ile yeniden gündeme geldi. Yaptıkları başvuruda; günümüzdeki modern oyunların birçoğunda Doom'a göre çok daha aşırı korku ve şiddet öğesi olduğuna değindiler. 

Öyle görünüyor ki Almanya oyunlar ve şiddet konusunda ufak da olsa olumlu yönde adımlar atmaya başladı. Fakat yine de serinin bir versiyonunda bulunan Nazi sembollü bölüm, oyunda yer almayacak. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları