loading
close
SON DAKİKALAR

1700 kişilik kadro için 73 bin başvuru

1700 kişilik kadro için 73 bin başvuru
Tarih: 26.06.2019 - 16:18
Kategori: Yurt

Adana Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, belediye bünyesindeki 1700 kişilik kadro için 2014’ten bu yana 73 bin başvuru aldıklarını söyledi.

Adana’nın merkez Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 2014 yerel seçimlerinden bugüne kadar geçen süreçte 73 bin kişinin iş talebiyle belediyeye özgeçmiş bıraktığını söyledi.

5 yıllık görev süresinin tamamlanmasıyla yeniden aday gösterilen ve 31 Mart yerel seçimlerinde başkanlığa seçilen Çetin, kendisine ziyarete gelenlerin önemli bir kısmının iş başvurusunda bulunduğunu kaydetti.

Çukurova Belediyesi bünyesinde 1700 kişinin istihdam edildiğini anlatan Başkan Çetin, “İkinci dönemimizi yaşarken 5 yılı geçen süreçte 73 bini geçmiş bize başvuran işsizlerin toplamı. Benim belediyemde çalışan toplam işçi, memur, sözleşmeli, 1700 personel var. Bu soruna doğal olarak cevap vermemiz mümkün değil. İşçileri, emekçileri ekmeğinden edemeyeceğimize, işten çıkartamayacağımıza göre anca bir boşluk varsa oraya personel alabiliriz. Sayı fazla olunca biz halkımızın bu sorununa duyarsız kalamazdık, hemen bir istihdam birimi oluşturduk. Bir başkan yardımcısının başkanlığında deneyimli personellerle oluşturduğumuz istihdam birimiyle şu ana kadar 23 bin kişiyi işe yerleştirdik. Ama geride başvuru yapan ama iş bulamayan 50 bin kişinin olduğu da bir gerçektir. Bizim çok portföyümüz var bunun içinde iki üniversite bitirmiş, yüksek lisans yapmış, doktora yapmış kişiler de var. Vasıfsız elemanlar da var” diye konuştu.

Çetin, belediyede çalan her 10 telefondan 9’unun iş talebiyle ilgili olduğuna dikkat çekti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları