loading
close
SON DAKİKALAR

18. SAG Ödülleri’nin ardından

18. SAG Ödülleri’nin ardından
Tarih: 11.02.2012 - 18:23
Kategori: Kültür & Sanat

Oyuncular Birliği de (SAG) bu sezon ödülünü dağıtanlar arasına katıldı dün gece. Her şey çok sürprizli değildi ne yazıkki.

Oyuncular Birliği de (SAG) bu sezon ödülünü dağıtanlar arasına katıldı dün gece. Her şey çok sürprizli değildi ne yazıkki. Hatta televizyon dallarında hep geçen senenin galiplerini ödüllendirmeleri zaten sıkıcı geçen töreni daha da çekilmez hale getirdi. Koca gece boyunca yüzümüzde bir tebessüm oluşturan tek zafer için de törenin sonuna kadar beklememiz gerekti.

Televizyona değil de sadece film dallarındaki kazananlara değinmek istiyorum. Octavia Spencer ve Christopher Plummer gecenin ilk galipleri oldu. Hak ediyorlar mıydı? Tabiki de hayır. Özellikle Spencer‘ın kategorisindeki tüm adayların ondan daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ama The Help‘in ırkçılık mevzuları sayesinde oyları toplaması durumu Oscar için tüm yolları açıyor. Bu ikilinin Kodak Tiyatrosu’nda da ödül almak için sahneye çıkacağı kesin. Artık Max von Sydow sürprizinden bile ümidi kesmiş durumdayım.

Viola Davis ile ilgili pek çok yorum var. Ben de destekçisi değilim bu performansıyla. Hep söylüyorum, keşke ödülleri Doubt ile toplasaydı diye. Yalnız şaşıranlara da hayret ediyorum. Daha ödüller dağıtılmadan evvel Viola Davis‘in adını anmaya başlamıştık. Her yıl Meryl Streep‘e odaklanmanız ayrı bir garip. Hak etti ya da hak etmedi meselesi değil bu Meryl Streep kolay kolay ödül alamıyor, alışın artık. Oy verenlerde bu kadının zaten sayısız adaylığı var, başka birilerini seçelim mantığı mevcut. Ya da benim gibi The Iron Lady‘yi beğenmemiş de olabilirler bilemeyeceğim. Meryl‘ın tüm ödülleri silip süpürmesi için eleştirmen sezonuna sağlam bir başlangıç yapmış olması gerekiyordu. Önemli eleştirmen gruplarından ödül aldı diyenlere de Sandra Bullock‘u hatırlatacağım. Sandra Bullock hangi eleştirmen grubundan ödül aldı da Oscar’a kavuştu? Tabi düzen değişir, bir kampanya yapılır, Meryl Streep Oscar alır orasını bilemem. Ama şu an Oscar, Viola Davis‘in orası kesin.

Ve Jean Dujardin… Brad Pitt‘in kazanmasını gerçekten çok istiyordum. The Descendants‘ı beğenmiş olsam da Clooney‘nin kariyeri The Descendants‘daki performansından çok daha iyileriyle dolu ve adayların hepsi de (Leo‘yu izlemedim) George Clooney‘den daha iyiydi. Ben Dujardin‘in yerinin artık hiç olmadığı kadar sağlam olduğuna inanlardanım. Yarış Clooney ile arasında geçecek ve siz inanmak istemeseniz de En İyi Film ödülünü garanti alacak olan The Artist‘in ödüllerine Akademi’nin sevdasına bağlı olarak En İyi Erkek Oyuncu ödülü eklenecek. Madem Pitt kazanmayacak, o zaman Dujardin olsun mantığıyla ben de kendisini destekliyorum. BAFTA muhtemelen Gary Oldman‘a gideceği için de bundan sonra bu belirsizlikle Akademi Ödülleri’ni bekleyecekmişiz gibi duruyor.

Son olarak The Help‘in zaferine değinirsek… Merak etmeyin bu ödül En İyi Film Oscar’ını işaret etmiyor. Çünkü The Help, Akademi’den yönetmen, kurgu ve senaryo adaylığı alamadı ki bu adaylıklar olmadan En İyi Film seçilmek çok zor. Sonuçta genel olarak sıkıcı ama Dujardin sayesinde sezona renk veren bir gece oldu. Kazananlara da tekrar bir göz atıp SAG faslını şimdilik kapatalım.

FİLM

En İyi Toplu Performans: The Help

En İyi Erkek Oyuncu: Jean Dujardin, The Artist

En İyi Kadın Oyuncu: Viola Davis, The Help

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christopher Plummer, Beginners

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Octavia Spencer, The Help

En İyi Dublör Performansı: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II

TV

En İyi Toplu Performans (Drama): Boardwalk Empire

En İyi Toplu Performans (Komedi): Modern Family

En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Steve Buscemi, Boardwalk Empire

En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Jessica Lange, American Horror Story

En İyi Erkek Oyuncu (Komedi): Alec Baldwin, 30 Rock

En İyi Kadın Oyuncu (Komedi): Betty White, Hot in Cleveland

En İyi Erkek Oyuncu (Mini Dizi / TV Filmi): Paul Giamatti, Too Big to Fail

En İyi Kadın Oyuncu (Mini Dizi / TV Filmi): Kate Winslet, Mildred Pierce

En İyi Dublör Performansı: Game of Thrones

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları