loading
close
SON DAKİKALAR

20 bin lira ödüllü yarışmanın 660 bin liralık reklamı Meclis gündeminde

20 bin lira ödüllü yarışmanın 660 bin liralık reklamı Meclis gündeminde
Tarih: 23.05.2017 - 13:37
Kategori: Siyaset

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tarım Kredi Kooperatifi'nin, düzenlediği 20 bin TL ödüllü 'isim yarışması' için, bir reklam ajansına 660 bin 800 TL'lik tanıtım ücreti ödediği iddiasını Meclis'e taşıdı.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tarım Kredi Kooperatifi'nin, düzenlediği 20 bin TL ödüllü 'isim yarışması' için, bir reklam ajansına 660 bin 800 TL'lik tanıtım ücreti ödediği iddiasını Meclis'e taşıdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren Gaytancıoğlu, Bakan Çelik'e "Tarım Kredi Kooperatifleri'nin aylık 10 bin adet basılan kurum gazetesi olmasına rağmen söz konusu isim yarışmasını bir reklam ajansına vererek ve bu reklam karşılığında ajansa 660 bin 800 TL ödendiği iddiaları doğru mudur?" diye sordu.

CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e sorduğu sorular şöyle:

1. Yarışma sonuçları neden duyurulduğu zamanda ilan edilmemiştir?
2. Bereket Sigorta ismi ile yarışmaya katılan yarışmacı kimdir? Ödül kendisine verilmiş midir?
3. İsim yarışmasına toplamda kaç yarışmacı katılmıştır?
4. Tarım Kredi Kooperatifleri'nin aylık 10 bin adet basılan kurum gazetesi olmasına rağmen söz konusu isim yarışmasını bir reklam ajansına vererek ve bu reklam karşılığında ajansa 660 bin 800 TL ödendiği iddiaları doğru mudur?
5. 660 bin 800 TL ödendiği iddia edilen ajansın ismi nedir?
6. Söz konusu iddialar doğru ise 660 bin 800 TL gibi bir rakamı çiftçi için harcamak yerine reklam ajansına vermeyi etik buluyor musunuz?

Ne olmuştu?

Cemaate ait Bank Asya’nın kuruluşlarından biri olan Asya Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi TMSF'ye devredildi. Satışa çıkarılan kuruluşun ihalesini Tarım Kredi Kooperatifleri kazandı. Kooperatif şirkete yeni bir isim bulmak için 20 bin TL ödüllü yarışma açtı. 9-14 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmanın sonucu 4 ay geçmesine rağmen açıklanmadı. Kuruluşun adının 'Bereket Sigorta' olarak değiştirildiği belirtilirken isim yarışması için bir reklam ajansına 660 bin 800 TL ödeme yapıldığı iddia edildi.

Vişne Haber Ajansı




ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları