loading
close
SON DAKİKALAR

20. LGBT Onur Haftası başladı

20. LGBT Onur Haftası başladı
Tarih: 26.06.2012 - 13:01
Kategori: Sağlık, Yaşam

LGBT bireylerin yok sayılmaya, görünmezliğe, baskılara dikkat çekmek için her yıl gerçekleştirdiği Onur Haftası 20. yaşını kutluyor..

1993’te bir grup LGBT bireyin Onur Yürüyüşü başvurusunun engellenmesi ile başlayan Onur Haftası bu yıl 20. yaşını kutluyor. LGBT haklarının insan hakları olduğunu anlatmak, yok sayılmaya, zorluklara dikkat çekmek üzere her yıl gerçekleştirilen Onur Haftası’nda bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.


 
Milletvekilleri, belediye başkanları panelde


 25 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında “Bellek” teması çerçevesinde düzenlenecek çeşitli panel, söyleşilerde CHP İstanbul milletvekili Binnaz Toprak, BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata, Köln Anakent Belediye Başkan yardımcısı Elfi Scho-Antwerpes, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gibi isimler ile avukatlar, yazarlar konuşmacı olarak yer alıyor.



Taksim'de büyük yürüyüşle sonlandırılacak


 Homofobik, transfobik kişi ve kurumlara geleneksel "Hormonlu Domates Ödülleri"nin de verileceği etkinlikler içerisinde çeşitli atölye, sergi ve partiler de yer alıyor. Ayrıca Kafası Karışık Kontrtenör, Zeynep Dizdar, Mercan gibi isimlerin yer alacağı bir konserin de gerçekleştirileceği duyuruldu.


 
Onur Haftası, 1 Temmuz'da Taksim’de yapılacak büyük yürüyüşle sonlandırılacak.

 

Sol haber

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları