loading
close
SON DAKİKALAR

2016 Mart aylık burç yorumları

2016 Mart aylık burç yorumları
Tarih: 01.03.2016 - 15:56
Kategori: Astroloji

Mart ayının hafta hafta burç yorumları sizleri bekliyor...

KOÇ

Sevgili Koçlar, 5 Mart tarihinde Merkür'ün Balık burcunda başladığı seyir, ilk önemli tarih olacak. Bu geçiş sürecini olumlu yönde değerlendirebilmek için hayallerden uzak durup gerçekçi olmanız gerek. Zihninizi mutlaka yakın çevreniz ve iş hayatınızla ilgili meselelerde gerçekçiliğe yönlendirmelisiniz.

6 Mart'ta Mars, Yay burcunda seyrine başlıyor ve bu seyir, 17 Nisan tarihine kadar sürecek olan uzun bir seyir. Özellikle Ağustos'un sonuna kadar etkili olacak. İş, maddi konular ve ilişkiler hakkında kişisel olarak vereceğiniz kararlar sırasında, Mars'ı olumlu yönde kullanmak adına dikkatli davranmanız gerekiyor. Hedefinizi belirleyip gerçekçi ve istikrarlı olmalısınız.

9 Mart tarihinde tam güneş tutulması Balık burcunda gerçekleşiyor. Bu tutulma, sistemli bir şekilde çalışmanın önemini vurguluyor. İş hayatı ve kariyerle ilgili konularda bu tutulma, önümüzdeki altı ayda oldukça etkili olacak. Çok dikkatli olmanız ve hayallere kapılmamanız gerek.

12 Mart tarihinde Venüs, güçlü olduğu Balık burcunda seyrine başlıyor. Mali konularda dikkatli bir bütçenin tasarlanmasını gerektiren bir dönemde olacaksınız bu hareketle. İkili ilişkilerde sevgi duygusu artmasına rağmen ilişkinin durumunu analiz etmeyi de ihmal etmemelisiniz.

20-22 Mart tarihlerinde Güneş ve Merkür, burcunuzda ilerlemeye başlayacak. Kişisel kararlarınızı güven içinde verip kendinize inanma ve hedeflerinize ilerleme bağlamında olumlu gelişmeler yaşayacaksınız.
Halkalı Ay tutulması son kez 23 Mart tarihinde Terazi burcunda oluşacak. İlişkilerinizde son altı ay içerisinde yaşanan sorunları dikkate alıp eğer çözülmeyen sorunlar varsa bir vedaya işaret olabilir. İlişkilerinizi, çalışma hayatınızı etkin bir biçimde değerlendirebileceksiniz. Her şey gönlünüzce olsun.

1-6 Mart arası:

Haftanın hemen başında etkili olacak görünümler, uzak ve yakın çevre, bilgilenme, yolculuk, değişim anlamındaki kararlarımızın gözden geçirilmesi gerektiğini işaret ediyor. Yanlış değerlendirmelerde bulunmamak için, çok hızlı kararlar vermeyiniz. Burada önemli olan sizin ideallerinizi, hayallerinizi, yapmak istediklerinizi, mevcut şart ve hayatın gerçeklerini göz önüne alarak belirlemenizdir. Donanımlı, bilgili ve yapmak istediğinin farkında olan insanlar zaten önlerine çıkabilecek zorlukların farkındadırlar. 1 ve 3 Mart tarihlerindeki enerjiler olumludur.
5 Mart -22 Mart tarihleri arasında Balık burcunda seyrini sürdürecek Merkür, iş hayatı, yakın çevre veya eğitim hayatınızla ilgili konular üzerinde bilinçli olmak, akıllıca düşünmek gerekir. Özellikle ticari konularda ve iş hayatınızı ilgilendiren diğer mevzularda konuştuğunuz kişilere ve söylenenlere gerçekçi bir şekilde bakmalı, incelemelisiniz.
6 Mart -17 Nisan tarihleri arasında Yay burcunda seyrini sürdürecek yöneticiniz Mars, 2 yıl sonra bu noktaya geliyor. Aynı alanda Satürn-Yay burcunda seyrediyor. Her iki gezegen de, Mart-Ekim arasında ileri-geri hareketleriyle bizi teste tabi tutacaklar. Kişinin öncelikle nasıl bir yol izlediğinden, varmak istediği hedeften emin olması lazım. Gayretli ve dürüst çalışmalı, bilgimizin yeterliliği hususunda kendimize gerçekçi bakmalıyız. Mars-Yay burcunda, yurt dışı faaliyetleri, eğitim, ticaret, yenilikler anlamında harekete geçmenizi sağlayan bir kuvvet. Aşk hayatıyla ilgili konularda şans veriyor. Ancak özgürlüğümüz de bir o kadar kıymetleniyor. Girişimde bulunma arzumuz yükselecek. Yenilenmek, hayatı keşfetmek, deneyimler yaşamak hoşumuza gidebilir. Bu dönemde iyimserlik bir hayli yükselir. İşlerin kendiliğinden yola gireceğini, zorlukların bir şekilde üstesinden gelineceğini düşünürüz. Ancak başta da söylediğim gibi, Satürn-Yay geçişiyle örtüştüğünde önümüzdeki altı aylık süreç çok önemlidir. İzlediğimiz yoldan emin olmak gerekiyor. Öylesine değil, hakikaten yolumuzun bilincinde olmamız lazım.

7-13 Mart arası:

Sevgili Koçlar, 9 Mart saat 03:58 de, Balık burcunda oluşacak Tam Güneş Tutulması, ruhsal hissedişlere, manevi anlamda yönelişlere, dış dünyadan ziyade, içimize yönelmeye, sorunları çözmek yerine, kendimizi akışa bırakmaya, içgüdüsel davranmaya yönelticidir. Önümüzdeki yolu görmek için gerçeklerle, hayal arasındaki çizgiyi iyi ayırt etmeliyiz. Ay-Pluto görünümü, bu tutulmada, mevcut iş ve toplumsal durumumuza gerçekçi şekilde bakmanın önemi büyük. Köklü, sağlam ve güvenilir olanı tercih etmeliyiz. Eğreti duran, sadece bir hevesle verilen kararların kalıcı olmayacağını bilelim. Ay-Jüpiter görünümü, günlük hayatın, işlerimizin akılcı biçimde ele alınması gerektiğini vurguluyor. Aşırı iyimserlik ve hayalcilik nasıl yanlışsa, fazla endişeli olmak da aynı şekilde yanlış. İşimize, gücümüze, sorumluluklarımıza önem vermeliyiz. Ay-Kuzey düğüm görünümü bu Tutulmada, çalışma hayatımızı, sağlığımızı, günlük hayatımızı ilgilendiren konularda gelişimi önemsemeliyiz. Günlük düşünmemeli, bizzat geleceğimizi önemseyerek gerçekçi bir değerlendirmede bulunmalıyız. Tutulmanın boşluk saatleri içinde gerçekleşmesi, net olmayan durumları işaret ediyor. Bu nedenle karar vermeden önce her meselenin dikkatlice ele alınması lazım. Ancak endişe etmeyelim. Çünkü bu Tutulma, yurtdışı, eğitim, iş girişimleri anlamında yeniliklerin işaretçisi. Güven yükseltici ve cesaret vericidir. Biraz sabırlı olmanız halinde karşınıza çıkacak fırsatlar arzu ettiğiniz şekilde ilerlemenizde yardımcıdır.

12 Mart -5 Nisan tarihleri arasındaki Venüs-Balık burcu geçişinde, problemleri bir süreliğine rafa kaldırabilir, ilişkiyi olduğu şekliyle kabullenip devam ettirmeyi tercih edebiliriz. Ancak bu yanlıştır. Eğer problem varsa bunların gözden geçirilmesinde yarar var. Venüs, kazanç evinizin yöneticisi olduğu için, hesabımızı bilmekte yarar var. Çünkü iyi niyetli yapılan yardımlar, sonucu düşünülmeden yapılan harcamalar bütçemizin dengesini bozabilir. Olumlu yönü ise, bizi karmaşaya sürükleyen ya da rahatsız eden mevzular üzerinde rahatlamak arzumuzun işaretçisidir. Eğer ilişkinizde mutlu iseniz Venüs bu dönemde romantizmin doruklarında gezinmenizi sağlar.

14-20 Mart arası:

16 Mart tarihindeki Jüpiter-Pluto görünümü, verimli, sağlıklı ve gerçekten yararlı olanın tespit edilmesi ve buna göre hayatımızın düzenlenmesi yönünde kuvvet verir. Jüpiter gerilediği için, bütün bunlar içsel anlamda zaten ele aldığımız, üzerinde ciddiyetle durduğumuz, derinlikli düşündüğümüz konulardır. İrademizin güçlenmesini sağlar. Hem başkaları adına hem kendimiz için gerekli olanı tespit edebiliriz. Duruma göre düzenlenmesi gerekenleri saptarız ve bu doğrultuda bir yön belirleyebiliriz. Başkalarına karşı görev ve sorumluluklarımızın farkında oluruz. Mevcut düzen ve şartlarımızı derinlikli olarak gözden geçiririz. Gözlem gücümüz bir hayli yükselir. Bu bize doğru iş, sağlıklı yaşam, başkalarına faydalı olmak ve sorumluluk alma yönünde kuvvet kazandırır. Ruhsal anlamda bizi geliştirir. Bir alan ve konuda uzmanlaşma, başkalarıyla uyum içinde çalışma anlamında da güçlü istek uyandırır.
20 Mart -19 Nisan tarihleri arasında burcunuz üzerinde seyrini sürdürecek Güneş genel anlamıyla her sene olduğu gibi bu dönemde yaşam gücünüz, kendinizi dış dünyada ifade etmeniz ve kişisel meseleler için yoğun bir enerjiye sahip olmanız açısından destekleyicidir. Kim olduğunuzu dış dünyada ifade etme arzunuz, kendinize olan güven duygunuz yükselir. Özgürce karar verirsiniz. Fiziksel açıdan kuvvetlenir, kendinizi zinde ve sağlıklı hissedersiniz. İlgi odağı olursunuz. Liderlik gücü kazanırsınız. Aktif ve girişimci yanlarınızın fazlasıyla ön planda olması, cesaretle yol almanızı sağlar. Aşk evinizin yöneticisi olan Güneş, burcunuzda ilerlediği sürelerde, sizi çekici kılar. Karşı cins üzerinde etkili olursunuz. Flört etmek, kısa maceralar yaşamak hoşunuza gider.

21-27 Mart arası:

Sevgili Koçlar, 23 Mart saat 13:48 de, Terazi burcunda gerçekleşecek Halkalı Ay tutulması, ilişki veya iş ortaklığı konularında etkin olup, taraflar arasındaki uyum veya uyumsuzluğa göre sonuçlanır. Eğer partnerinizle uzun zamandır beraberseniz ve aranızda güçlü bir anlaşma ve sevgi varsa, ortak bir yaşam kurmak için evlilik kararı alınabilir. Tam tersine, uzun zamandır anlaşamıyor ve problemler nedeniyle sıkılıyorsanız, ayrılabilirsiniz. İş ortaklıklarında bu Tutulmada önemli kararlar alınabilir. Bir ortaklık kurulabilir. Eğer iş ortaklığınızla aranızda anlaşmazlık varsa, sona erebilir. Bu Tutulmanın son derece önemli görünümleri bulunmakta. İlki, Jüpiter-Satürn arasında gerçekleşen mücadeleci görünümdür. Yeteneklerinizi geliştirme yolunda eğitim ve tecrübelenme sürecidir. Sorumluluk almak, disiplinli çalışmak durumundasınız. Hiç kafanız karışmasın. Eğer siz isterseniz, ilgilendiğiniz alanda emek sarf ederek, canla başla çalışarak hayatınızı düzenlersiniz. Fazladan çalışacaksınız, öğrenmeye açık olacaksınız, ideallerinize sahip çıkacaksınız. Başarı ancak bu şekilde kazanılır. Yolunuz ve amacınız için, sabırlı olunuz, mücadelenizi veriniz gerisi gelir inanın buna. Ay-Merkür karşıtlığı bu tutulmada, kendi fikirlerinizi öne süreceğinizin işaretçisidir. Hızlı düşünürsünüz, hızlı kararlar verirsiniz. Özellikle ilişki meselelerinde son sözü kendiniz söylemek istersiniz. Fakat karşı tarafı da görüşlerini anlamakta, nazik bir şekilde dinlemekte yarar var. Ay-Mars görünümü, ikili ilişki ve ortaklıklarda verilecek kararların ciddi manada gözden geçirilmesini sağlıyor. Güneş-Merkür kavuşumu bu Tutulmada kişisel istek ve görüşlerinizin aynı doğrultuda olduğunun işaretçisidir. Hiç şaşmaz. Ne istiyorsanız ve hangi konuda karar verecekseniz, bunun sorumluluğunu alırsınız. Ben şöyle düşünüyor, bunları istiyorum diyerek yolunuzu net bir şekilde çizersiniz. Bir kez karar verdiniz mi, geri dönmezsiniz. İş, ilişki, aşk hayatınızla ilgili alanda yenilikler, değişiklikler, fikirlerinizi öne sürme, görüşmeler anlamında gayet etkili bir Tutulma olacağını söyleyebilirim.

22 Mart -6 Nisan tarihlerinde Merkür burcunuzda ilerleyecek. Fikirlerinizi kendinizden emin bir şekilde ifade etmenizi sağlayacak. Ancak ikili ilişkilerde partnerin düşüncelerini almanız, beklenmedik tepkilerden bulunmadan önce dengeyi iyi muhafaza etmeniz gerekiyor. Birbirinize karşı anlayışlı olmaya çalışınız. Her ikinizin de, hedef ve kişilik farklılıklarına saygı duyunuz. Denge, saygı, sevgi ve anlayışın iletişimde önemi bir hayli fazla. Çekişmelerin, bencilliklerin hiç kimseye faydası olmaz.

25 Mart -13 Ağustos tarihleri arasında Satürn-Yay burcunda gerileyecek. Koçlar için bunun anlamı: Yüksek eğitim, yurt dışı, akademik eğitim, alış satış, ticari konularda bilgi ve tecrübelerinizi, yeterliliğinizi ölçmeniz anlamında kıymetlidir. Hayata bakış açınızı, ideallerinizi, bilginizi, tecrübelerinizi ve hedeflerinizi gerçekçi bir şekilde ele alma zamanıdır. Olumlu yönüyle kullanmak bu şekilde olur. Ancak siz, sürekli bir şeyler tarafından engellendiğinizi, bilginiz yeterli olmadığında, birileri tarafından kabul görmeyeceğinizi düşünerek pes ediyorsanız veyahut aslında yetersiz olduğunuz halde ben biliyorum diyerek ortalara çıkıyorsanız tabii ki birileri önünüze çıktığında, işler umduğunuz gibi gitmediğinde zorlanırsınız. Korkmak yerine neden kendimizi geliştirmeyi tercih etmeyelim değil mi? Burada önemli olan, bu süreçte ne istediğimizin tam olarak tespitini yapmaktır. O zaman, kendinizi inandığınız yolun gereklerine göre ayarlarsınız.

MART Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-6-10-14-15-19-29
Zayıf Enerjili Günler : 4-16-17-23-24-31
Aşkta En Şanslı Günler : 19
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 12-13
Yeniay : 9-10-11
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 23-24-25
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

BOĞA

Sevgili Boğalar, ileriye dönük hedefleriniz, projeleriniz ve geleceğe yönelik planlarınızı dikkatle planlamanız için verimli bir hareket olan Merkür-Balık burcu seyri, oldukça verimli olacak. Mali konularda ileriye dönük planlarınızı yaparken iyi niyetinizin suistimal edilmemesi önemli. İlişkileriniz için de geleceği dikkate alarak hareket etmelisiniz.
6 Mart tarihinde Mars Yay burcunda seyrine başlayacak, 17 Nisan'da ise geri hareketine başlayacak ve etkisi Ağustos'a kadar sürecek. Kriterlerinizi gözden geçirip iç dünyanızda kafanıza taktığınız durumları çözmeniz için adımlar atarken zorlanmanıza neden olabilir. Mali konularda da Mars-Yay geçişi önemli. Ortaklaşa ilişkiler ve piyasanın durumu incelenmeli, hiçbir şey boş verilmemeli.

Mart ayının en önemli etkisi, 9 Mart tarihinde tam Güneş tutulmasının Balık burcunda gerçekleşecek olması. Özverili çalışmalarınız ve planlarınız ileriye taşınıp taşınamıyor mu gibi sorular sorup bu tutulmayı değerlendirmelisiniz.
12 Mart tarihinde Venüs Balık burcunda seyrine başlıyor. Yardımlaşma ön plana çıkacak ve arkadaşlarınızdan göreceğiniz destekle rahatlayacaksınız, ancak gerçekçiliği elden bırakmamanız gerek.
20-22 Mart tarihlerinde ara arkaya Güneş ve Merkür, Koç burcunda seyrine başlayacak. Bu geçişte de geri planda zihninizi toplamak ve sıkıntı verici olaylardan uzak durmak gerekebilir.
23 Mart tarihinde halkalı ay tutulması, Terazi burcunda son kez oluşacak. Çalışma hayatınızı ve sağlığınızı mercek altına alacaksınız. Bu noktada eğer alternatifi yoksa işlerinizi aksatmamanız gerekiyor. Her şey gönlünüzce olsun.

1-6 Mart arası:

Haftanın hemen başındaki görünüm, borç alarak veya bizzat para koyarak yapılacak işler ve verilecek kararların işaretçisi olsa da, sağlamlığı konusunda şüphemiz varsa beklemede kalalım.

5 Mart saat 12:23-22 Mart saat 02:19 tarihleri arasında Balık burcunda seyrini sürdürecek Merkür, hedeflerinizi gerçekleştirme anlamında fazla iyi niyetli düşünmeye, durumları net bir şekilde görememe, dostunuzu, düşmanınızı ayırt edememe gibi durumlara yol açabilir. Yardımlaşma hissiniz bir hayli yüksektir. Ancak bunun ayarını bilemediğiniz zaman kendinizden çok başkalarının işine yararız. Aklınızla, mantığınızla durumunuzu gözden geçirmeyi unutmayınız. Duyguların sizi yanıltmasına, tanımadığınız kişilerin sizin iyi niyetinizi kullanmasına izin vermeyiniz. Belli bir mesafe koyarak karşınızdaki kişiyi test ediniz. Mesleği sanat ve mistik çalışmalar, yardımlaşmayla alakalı olan kişiler bu süreçte değerli çalışmalarda bulunabilirler. Aşk hayatınız ve parasal konular üzerinde düşünmemiz yerinde olacaktır.

6 Mart saat 04:28-17 Nisan saat 15:14 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Mars, krediler, yatırımlar, miras, hukuki borç ve alacaklar, ortaklaşa paylaşımlar gündem maddenizde önemli hale geliyor. Piyasanın durumuna dikkat edilmeli, ilişkilerimize bir bakmalı, birilerine güvenerek yola çıkılmamalıdır. Mars-Yay burcu geçişinde, hukuki konular, alacaklarınız, bankalarla alakalı işlerimiz, başkalarıyla olan maddi ilişkimiz dikkatli bir şekilde ele alınmalıdır. Zaman zaman gerginlikler yaşanabilir. Eğer borcumuz varsa, alacaklar sıkıştırabilir. Alacağımız varsa tahsili için biz harekete geçebiliriz. Ancak belirsizlikler de yaşanabilir. Tam olarak netleşmeyen, ne olacağı belli olmayan durumlara karşın, bizim dikkatli olmamızda, sabır göstermemizde yarar var. Ayrıca para konusunda bazen iyimser kimi zamansa kuruntulu şekilde hareket etmeniz mümkündür. Miras, aile desteği veya farklı yollarla paralar elde etmeniz de mümkündür. Fakat bunların kullanımında, değerlendirilmesinde ölçüyü kaçırmamak, ilerisini düşünmek yararlı olur.

7-13 Mart arası:

9 Mart saat 03:58 Balık burcunda Tam Güneş Tutulması 

Sevgili Boğalar, Tam Güneş Tutulması, saat 03:58 de, Balık burcunda oluşacak. Bu sizin ileriye yönelik hedeflerinizi gerçekleştirme imkanı sunan bir kuvvettir. Kendinize güvenin ve hangi yolda ilerliyorsanız, o konuda gerekli sorumlulukları, inisiyatifi ele alarak ilerleyin. Dağılmadığınız zaman, başarılı olursunuz. Tutulmanın görünümlerini incelediğimizde, yolumuz üzerindeki zorlukları, kolaylıkları daha net görmüş oluruz. İlk görünüm, Ay-Pluto arasında oluşacak. Size, destek sunabilecek güçlü kişilerin işaretçisidir. Dış dünyada sosyal ilişkiler, eğitim, iş konularında derinlikli analizde bulunabilir, hangi yolun doğru ve köklü olacağını bilerek ilerlersiniz. Ay-Jüpiter karşıtlığı, size inanç ve kuvvet aşılıyor. Ancak yine de, aşk hayatınız, çocuklarınız ve hayata dair her konuda bağımlı ve fanatik davranmayınız. Mütevazı davranmak yararlı olur. Ay-Kuzey düğüm karşıtlığı, şefkat, sevgi olgularının ne kadar kıymetli olduğunu, başkalarına yardımcı olmanın hazzını, geleceğinizi düşünerek bilinçli hareket etmenin önemini vurguluyor. Ay-Mars görünümü ise, finansal konularda daha dikkatli ve tedbirli hareket etmeniz gerektiğini gösteriyor. İlişkide, bencil davranmamak, ölçüyü kaçırmamak, her iki kişinin de dikkat etmesi gereken noktadır. Birbirinizi kırmaktan, yanlış kararlar vermekten sakınınız. Bu tutulma olumlu gelişmeleri işaret ediyor. Boş yere gereksiz riskler almayınız.

12 Mart saat 12:24-5 Nisan saat 19:50 tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Balık burcu geçişi genel olarak, ilişkilerde verici, ılımlı, şefkatli yaklaşımların göstergesidir. Güzel olan duygular, dostluklar, çalışma hayatımızda ve genel olarak arkadaşlık ilişkilerinde öne çıkar. Zaman olgusu kıymetli. İyi niyetle başlanan bir ilişki daha sonra karşı tarafın hayatındaki sıkıntıların, sorumlulukların çokluğu nedeniyle bitebilir. Devam eden ilişkinizde, sorunlar varsa bunlar bir yana atılsa da, bir müddet sonra öyle yürümeyeceği anlaşılabilir. Bilinçli olmak, gerçekleri göz ardı etmemek gerekiyor. Bu süreç, iş hayatımızda ılımlı, duyarlı, başkalarına yardım etmekten zevk alacağımız bir dönemin de göstergesidir. Sanatsal, mistik alanlara duyulan ilginin de göstergesi olacak. İş başvurusunda bulunacaklar mutlaka iyice durumu gözden geçiriniz. Yanlış bir tercih, gözden kaçan bir ayrıntı veya sorunları umursamamak yanlış olur. Karşımıza çıkan fırsatları onaylamadan önce üzerinde düşünelim.

14-20 Mart arası:

16 Mart tarihindeki Jüpiter-Pluto görünümü, aşkta canlanma, kendimizi ve arzularımızı ruhsal anlamda derinlikli gözden geçirme, gerçek anlamda aşkın anlamını keşfetme yönünde olumludur. Jüpiter gerilediği için zaten sıradan bir aşk yerine, daha anlamlı ve bizi derinliklerimizle buluşturan bir ilişkiyi yeğleriz. Daha akıllıca gözden geçirmelerde bulunuruz. Gizemli olan güzelliklere yöneliriz. Yüzeyde olanı değil, ruhumuza işleyeni isteriz. Biz de aynı şekilde sevdiğimize yöneliriz. Çocuklarımız varsa onların hayatımızdaki öneminin çok daha fazla farkına varırız. Çocuğumuz yoksa, bir yavruya sahip olmanın hayatımız üzerindeki olumlu tesirleri üzerine düşünürüz. Yaşadığımız toplumun şartlarının bizim ve tüm insanlık adına ne kadar etkili olduğunu anlarız. Bilgelik yönümüz yükselir. Yetenekli olduğumuz konularda kendimizi geliştiririz ve bunları herkesin yararına olacak şekilde nasıl ifade edebiliriz, bunlar üzerinde dururuz.

20 Mart saat 06:30-19 Nisan saat 18:29 tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Koç burcu döneminde bir şeyler ortaya koymak, uygulamak istersiniz. Ancak bunları dışarıya sunmakta güçlük çekebilirsiniz. Elden geldiğince bilinçli ve mantıklı bir şekilde hareket etmek, inancınızı ayakta tutmak ve olan bitene bakmak gerekir. Gizli ve bilinmeyen bazı düşmanlıklarla karşılaşmak olasıdır. Bütün bunların farkında olarak çevrenizde bulunan insanlara dikkat etmeli, özel ilişkiniz dahil olmak üzere size ait önemli şeyleri güvenmediğiniz insanlarla paylaşmamalısınız. Sizi tedirgin eden veya kafanızın içini kurcalayan konularda lütfen hoşgörülü ve ılımlı davranmaya çalışınız. Öfkenizin sizi esir almasına izin vermeyin. Bu dönemi kendinizi gözden geçirme anlamında kullanabilirsiniz. Sağlığınıza mutlaka özen göstermelisiniz. İhmal edilmiş rahatsızlıklar kendini hatırlatabilir. Çalışma hayatınızla ilgili konular üzerinde aceleci kararlar vermeyiniz.

21-27 Mart arası:

23 Mart saat 13:48 Halkalı Ay Tutulması Terazi burcunda

Sevgili Boğalar, 23 Mart saat 13:48 Terazi burcunda oluşacak Halkalı Ay Tutulması, genel olarak sizi bazı meselelerin bir hayli zorladığını, baskı altında oluşunuzu, verimli çalışmanın pek de kolay olmadığını işaret ediyor. İşiniz veya ortamdan şikayetçi olabilirsiniz. Küçük veya büyük olsun, eğer bir şey arzuladığınız gibi değilse, tepkide bulunursunuz. Anlaşılıyor ki, bir değişime, yeniliğe ihtiyacınız var. Bu Tutulma, yaşamınızı yönlendirmek, arzu ettiğiniz şekilde geçirmek, ona göre düzenlemede bulunmak yönünde size bir uyarıdır. Düzende değişiklikler olabilir. Farklı bir iş veya uğraşı için karar verebilirsiniz. Yolunda gitmeyen ne varsa onu geride bırakırsınız. Tutulmanın görünümlerinin içinde en etkin olanı Jüpiter-Satürn arasında gerçekleşecek. Bu sizin hayatınızı daha düzenli ve yeteneklerinizi daha güçlü bir şekilde göstermeniz yönünde bir vesiledir. Ancak size kimse maddi ve manevi anlamda destek çıkmayabilir. Fakat siz eğer, yeni bir şeylere adım atacaksanız bu sorun olmaz. Ona göre ilerleyip, kendi bileğinizin gücüyle yolunuzu çizersiniz. Ben kredi çekimi, borçlanma konularında sizi uyarmak isterim. Önünüzü görmeden adım atmayınız. Elinize para geçerse borcunuzu bitiriniz. Aslında bu görünüm altından kalkılamayacak büyük problem değildir. Sadece sizin daha iktisatlı, daha tedbirli davranmanızı işaret eder. Tutulmanın diğer görünümü, Merkür ile karşıtlıktır. Bedensel ve ruhsal anlamda kendinize dikkat etmeniz, zihninizi tutarlı, dengeli ve akılcı biçimde kullanmanız. Söylediğiniz ile yaptığınız, karar verdiğinizle uyguladığınız birbirini tamamlamalıdır. Çelişkiler, gerginlikler sizi engeller. Lütfen sakin olunuz. Ay-Mars görünümü, maddi konularda hesabınızı bilmeniz, fazla açılmamanız yönünde etkilidir. Güneş-Merkür kavuşumu, bu tutulmada verilen kararların daha dikkatli düşünülmesini, hesabının yapılmasını gerektiriyor. Öyle düşünün ki, sonra neden bu kadar sinirlenmişim veya ne kadar acele etmişim demeyesiniz.

22 Mart saat 02:19-6 Nisan saat 02:19 tarihlerinde Merkür-Koç burcunda ilerleyecek. Bu geçiş bazı günler durumları gerginlikle ele almaya neden olabilir. Boğa'ların olumlamalarda bulunmalarını, stresten uzak durmalarını, zihinlerini daha güzel şeyler için kullanmalarını tavsiye ederim. Kolayca gerginleşebiliriz veya bir şeyleri düşünürken sadece kendi işimize gelecek şekilde ele alabiliriz. Buna dikkat etmek lazım.

25 Mart saat 12:01-13 Ağustos saat 12:50 tarihleri arasında Satürn-Yay burcunda gerileyecek. Bu süreçte başkalarıyla olan her türlü duygusal veya finansal ilişkilerimizi gözden geçireceğiz. Mal, mülk paylaşımında eğer haksızlık varsa, bunlar bizi veya bizim dışımızdaki kişileri rahatsız ediyorsa, nasıl düzenleyebilir, nasıl bir çözüm yolu bulabiliriz, bunlar üzerinde düşüneceğiz. Çok fazla açılmayacağız tabii ki. Kredi alımları, yüksek faizli borçlar altına girmeyeceğiz. Ancak sürekli de, endişe ve kaygıyla hayatımızı kendimize zehir etmeyeceğiz. Birilerine güvenip yola çıkmayacağız ancak yola çıktığımız insanlarla ilişkimizin özünde paylaşım ve hakça bir bölüşüm varsa, neden ben bu kişilere muhtaç oluyorum diye düşünmeyeceğiz. Sonuçta birlikte yürüyoruz. Tam tersine, bu kişiler nedeniyle zor duruma düşüyorsanız, bu ilişkiyi tekrar gözlem altına almanız gerekecek. Eğer siz son zamanlarda bir ortaklık kurmak, evlenmek veya kredi çekmek yoluyla rahatlamayı düşündüyseniz, bu geri hareket döneminde bunun artı ve eksilerini düşünmelisiniz. Bazen astarı pahalıya mal olur böyle işlerin. Bir bakalım iyice analiz edelim. Biz bu geri hareket süresince aslında neye ihtiyacımız olduğunu ve şu andaki durumumuzu gerçek anlamda tespit edeceğiz. Üstümüze düşen sorumlulukları bileceğiz. Bize neler ters geliyor veya başkaları bizim için neler düşünüyor? Bunları da sorgulayacağız.

MART Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 4-8-12-13-16-17-21-22-31
Zayıf Enerjili Günler : 6-19-26-27
Aşkta En Şanslı Günler : 21-22
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 14-15
Yeniay : 11-12-13
(Ay-Boğa burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 25-26-27-28
(Ay-Akrep burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

İKİZLER

Sevgili İkizler, 5 Mart tarihinde Merkür, Balık burcunda seyrine başlayacak. Bu hareket sizin gibi aktif ve hareketli insanlar için biraz olumsuz sonuçlara yol açabilir. İş hayatınızla ve ailenizle ilgili konularda kendinizi geri çekmek zorunda hissedip bu zorunluluğun rahatsızlığını yaşayabilirsiniz. Gerçekçi olması gereken kişilerin biraz planlarını kontrol etmesi gerek.

6 Mart tarihinde Mars, Yay burcunda bir harekete başlayacak. 17 Nisan'da geri hareket yapmaya başlayacak olan Mars, hedeflerinizi ve çalışma hayatınızı etkileyecek. Şu anki çalışma hayatınız ve ilişkilerinizle ilgili çok gerçekçi hwedefler kurmalısınız. İkili ilişkilerinizde her şeyi gözden geçirmeniz yararınıza olacaktır.
9 Mart'ta tam güneş tutulması, Balık burcunda oluşacak. Bu, iş hayatınızda gerçekçi olmanız gerektiğini işaret ediyor. Amacınız neyse ona daha gerçekçi bir şekilde bakıp ileriye dönük hedeflerinizin ne kadarını gerçekleştirebileceğinizi incelemeniz gerekebilir.

Venüs Balık burcundaki yolculuğuna 12 Mart'ta başlayacak. Daha iyi ilişkiler ve çalışmalar yürütebilmek için bu dönem oldukça verimli kullanılabilir.

20-22 Mart tarihlerinde Güneş ve Merkür arka arkaya Koç burcunda seyre başlayacak. Zihniniz hızlı çalışacak ve cesaretiniz yükselecek.

23 Mart'ta halkalı Ay tutulması, Terazi burcunda gerçekleşecek. Aşk hayatınızda kendinizi ifade edebilmek ve taşları yerine oturtmak için oldukça olumlu bir dönem. Geçtiğimiz altı ayda sorunlar yaşadığınız bir ilişki varsa bunu daha detaylı inceleyebilir, yeni biriyle tanışabilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun.

1-6 Mart arası:

Haftanın hemen başındaki görünüm, iş konularında hayalci davranmamak, ilişkimizi, iş ortaklığımızı ilgilendiren konularda da abartıya kaçmamak gerektiğini hatırlatıyor. Ben bilirim demek yerine, hangi seçenek benim için daha doğru olur demekte yarar var.

5 Mart saat 12:23-22 Mart saat 02:19 tarihleri arasında, Balık burcunda ilerleyecek Merkür, aile hayatınız başta olmak üzere özellikle mesleki konularda karar vermeden önce mutlaka iyi düşününüz. Zihin kolayca dağılabilir. İşlerinizi yaparken dikkatli olmayı ihmal etmeyiniz. Sanatla alakalı bir mesleğiniz varsa, bu dönemde yaratıcı çalışmalarda bulunabilirsiniz. Bu süreçte önemli olan, işimize gücümüze önem vermek, sorumluluklarımızın farkında olmaktır. Ne, fazla verici davranıp kendimize haksızlık edelim ne de kaderimize küsüp geriye çekilelim.

6 Mart saat 04:28-17 Nisan saat 15:14 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Mars genel olarak ilişkinizin, cinsel bir boyut kazanması anlamına gelir. Çünkü Mars astrolojik olarak arzu ve tutkuların işaretçisidir. Yay burcu seyrinde ise, sevgi ve cinsellik gayet özel, hatta oldukça değerlidir. Partneriniz gayet sıra dışı ve keşifçi özelliklere sahip bir erkek veya özgürlüğünden taviz vermeyen tarzda hareket eden bir kadın olabilir. Yalnız bu onun sadece maceracı biri olduğunu göstermez. Özgür düşünceli olabilir fakat sevginin kutsallığının gayet iyi farkındadır. İlk bakışta veya birkaç kez çıkmakla hemen tanıdım sanmayın. Biraz zaman geçsin. Mars Yay burcunda yolculukları gündeme getirebilir. Amaçlarınızı veya fikirlerinizi diğer insanlarla paylaşmak için kimi zaman şehir içi kimi zaman yurt dışı seyahatlere çıkabilirsiniz. İsteklerinizi çoğu zaman abartılı bir biçimde gösterebilirsiniz. Yeni tanışmalar açısından etkili bu dönemde, bir arada olmanın getirdiği tat çıkarılır, evliler çocuk sahibi olma konusunda iyice düşünmelidirler.

7-13 Mart arası:

9 Mart saat 03:58 Balık burcunda Tam Güneş Tutulması 

Sevgili İkizler, Tam Güneş Tutulması, saat 03:58 de, Balık burcunda oluşacak. İş hayatımız, toplum içindeki konumumuz, sorumluluklarımız odak noktamızda yer alıyor. Mevcut duruma gerçekçi şekilde bakacağız. Zorluklar varsa da, bunların bizi pes ettirmesine izin vermeyeceğiz. Amacımız, ideallerimizi gerçekleştirmek olmalı. Emek vereceğiz, dağılmayacağız. Hangi alanda ilerlemek istiyorsak, o yola baş koyup, becerilerimizi geliştireceğiz. Tutulmanın görünümlerini incelediğimizde gelişmeleri daha net şekilde görebiliriz. Ay-Pluto görünümü, bu Tutulmanın iş ve finansal konularda daha derinlikli düşünmenin önemini vurguluyor. Özellikle ortaklık veya evlilikle ilgili finansal paylaşımlar, ödemelerle ilgili meseleler bir hayli önemli. Ay-Jüpiter karşıtlığı, iş durumunuzun ailenizi veya ailevi konuların işimizi etkileme durumunu vurguluyor. Ay-Kuzey düğüm görünümü, ailevi ve yerleşim yerinizle alakalı konuların, titizlikle ve geleceğe dönük bir şekilde gözden geçirilmesini gerektiriyor. Ay-Mars görünümü, bu Tutulmanın ilişki konularında, hedefinize uygun gelişmeler, yenilikler olacağını işaret ediyor. Sorunları geride bırakabilirsiniz. Bekar İkizlerin karşısına yeni biri çıkabilir. Evlilik kararı alınabilir. İş konularında dikkatli olacağız ancak ilişkilerde gelişmeler canlandırıcı, rahatlatıcı gözüküyor.

12 Mart saat 12:24-5 Nisan saat 19:50 tarihleri arasında Venüs-Balık burcunda ilerleyecek. Kariyer hayatıyla ilgili konularda ve aşk yaşamınızı ilgilendiren meseleler üzerinde etkili görünmektedir. Kişi özellikle mesleki konular üzerinde ilişkilerini gözden geçirmelidir. Hesaba dayalı bir meslek grubunda çalışıyorsanız, dağılmadan hareket etmek gerekir. Ayrıca aşkta vericilik anlamında ilişki gözden geçirilmelidir. İş ilişkilerinde ılımlı davranmamız, empatide bulunmamız gerekebilir. Sanatsal alanda görev yapıyorsak, bu geçiş bizim için gayet olumludur. Problemlerimizden uzaklaşmak, biraz olsun rahatlamak, güzelliklere kavuşmak arzumuz yoğun olsa da, gerçeklerden kaçmamak, bilinçli bir şekilde durumumuzu gözden geçirmemizde fayda görüyorum. İyi niyetimizin başkaları tarafından kullanılmaması için dikkatli olmayı, doğru seçimlerde bulunmak için incelemeyi de ihmal etmememiz lazımdır. Bu süreç genel olarak sanatsal becerililiğe sahip kişiler için verimli geçer. Ürünlerinizi sergileme, kendinizi gösterme fırsatı yakalarsınız. Renkler, kokular, çirkinliği örten güzelleştirmeler, dekorasyon, resmetme, yardımlaşma gibi olgular dönemin etkileri arasında yer alır. Eğer iş sorununuz varsa veya patronunuzla problemler yaşıyorsanız bu süreçte durumunuzu gerçekçi bir şekilde ele almayı unutmayınız.

14-20 Mart arası:

16 Mart tarihindeki Jüpiter-Pluto görünümü, aile yaşamımızın gerekleri, ortak paylaşım içinde olduğumuz kişilere karşı sorumluluklarımız, geleceğimizin sağlam inşa edilmesi gibi önemli hususları şöyle derinlikli olarak gözden geçirerek, yapılması gerekenleri tespit ederiz. Jüpiter gerilediği için zaten artık düzensizliğe pek tahammülümüz yoktur. Yalnız yaşıyorsak buna artık pek katlanmayız. Bir yuva kurmak, hayatı birlikte kotarabileceğimiz bir insan ararız. Evimizde huzursuzluk varsa, bunları el birliğiyle ortadan kaldıracak çözüm yolları ararız. Hepimizin yararına olacak şekilde bir mülk satın alabiliriz veya mal, mülk taksiminde bulunmayı düşünürüz. Eğer başkalarının bizim üstümüzde hakkı varsa, bunları sahiplerine ulaştırırız. Bizim hakkımız varsa bunun elde edilmesi için görüşmelerde bulunuruz. Bu hem aile hem kişisel ilişkilerde dönüşüm, yararlı hale getirme ve ahlaken doğru olanın yapılması vaktidir. Mali yönden ilişkilerimizi gözden geçirme vaktidir. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu üstlenmesi için üzerimize düşeni yaparız.

20 Mart saat 06:30-19 Nisan saat 18:29 tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, yeni hedefler belirleyeceğiniz zamandır. Koç burcu zamanları tabiatın uyanışı ve hayatın canlanması demektir. Bu enerji altında İkizler aktif gücünü açığa çıkararak mücadeleci kimliğini ön plana alarak hırsla başarıya odaklanabilir. Böylece hem moraliniz hem de fiziksel gücünüz yerine gelmeye başlar. Bu süreçte, yeni bir adım atma yönünde güven duygunuz tamdır. Ancak şartlara da bakmakta yarar görüyorum. Düşüncelerinizi öne sürerken, başkalarının farklı düşünebileceğini de göz önüne alınız. İlişki ve çocuk sahibi olma gibi konularda ise aceleci davranmayınız. İyice bir düşününüz.

21-31 Mart arası:

23 Mart saat 13:48 Halkalı Ay Tutulması Terazi burcunda

Sevgili İkizler, 23 Mart saat 13:48 Terazi burcunda oluşacak Halkalı Ay Tutulması, gönlünüzü hoş edene, aşkta paylaşmayı bilene, uyumsuz olandan uzak durmaya işarettir. Siz artık seçimlerinizi yaparken, neyi isteyip istemediğinizi gayet iyi biliyorsunuz. Geçirdiğiniz tecrübeler sonucu bir ilişkinin kısa mı yoksa uzun süreli mi olduğunu anlamanızı sağladı. Bu Tutulma sizin aşkta yorulmak, zorlanmak değil, karşınızdaki kişiden beklentiniz olduğunu işaret ediyor. Kimi İkizler bu Tutulmada beraberliğini evliliğe dönüştürebilir, bazılarınız bir evlat sahibi olmayı düşünebilir veya ilk kez anneliği-babalığı tadarsınız. Tutulma, isteklerinizi elde etmek, sosyal ilişkilerde kendinizi merkezde görmek, hedefinize varmak yönünde de etkilidir. Grup liderliği, aktif sosyal yaşam ve yeni insanlarla tanışmak yönünde epeyce cesursunuz. Tutulmanın görünümleri tabii ki çok kıymetlidir. Jüpiter-Satürn arasındaki açı, gerek aile yaşamı ve gerekse ilişkinizi ilgilendiren konularda sizi daha ciddi düşünmeye çağırıyor. Engelleri, zorlukları, problemleri aşabilmenin yolu, sizin bu konularda sorumluluk almanız içindir. Eğer beraberliğinizde sorunlar varsa, daha fazla uğraşmak istemezsiniz. Nicedir birlikteyseniz, şimdi bu beraberliği ciddiyete dönüştürmek isteyebilirsiniz. Ancak şunu unutmayalım ki, bu Tutulma sizin için hem olumlu hem de dikkate değer düzenlemelerin yapılmasında etkilidir. Ay-Merkür karşıtlığı yeni bir kararın işaretçisi olup, görüşmelerin ve tanışmaların, sosyalleşmenin göstergesidir. Ay-Mars görünümü, ilişkide her iki kişi de birbiriyle uyum içinde özgürce kararlarını verirler. Güneş-Merkür kavuşumu, görüşmeler, iletişim yoğunluğu, yeni karar, yeni tanışma ve isteklerinizi elde etmede size kuvvet verir.

22 Mart saat 02:19-6 Nisan saat 02:19 tarihlerinde Merkür-Koç burcunda ilerleyecek. Bu seyir sizler için aktif bir iletişimin simgesidir. İkizler, zaten iletişimin öncüsü kişilerdir. Yeni tanışmalar, karşılaşmalar, davetler, organizasyonlar birçok kişiyle bir araya gelmenizi sağlayıcı gelişmeler söz konusu olacaktır.

25 Mart saat 12:01-13 Ağustos saat 12:50 tarihleri arasında Satürn-Yay burcunda gerileyecek. Bu süreçte özel ilişki veya iş ortaklıklarımızla ilgili konularda duruma bir bakacağız. Nasıl bir ilişki yaşıyoruz ve bu ilişkide kendimizi nasıl hissediyoruz? Karşımızdaki kişinin bize bakış açısı, bizi nasıl gördüğünü de sorgulamak, anlamak lazım. Sadece kendimizden yana düşünemeyiz. Eğer bu hayatı birlikte geçiriyorsak veya geçireceksek, sorumlulukların eşit şekilde paylaşılması gerekir. Diyelim ki yalnızız ve evlenmeyi düşünüyoruz. Bu durumda şöyle bir dönüp kendimize sorular soracağız. Ben nasıl bir ilişkide mutlu olurum ve nasıl bir insanla hayatımı sürdürebilirim. Benim evlilikten, ilişkimden beklentilerim nedir? Bunları tespit edeceğiz. Eğer ilişkimizde sorunlar yaşıyorsak, bunların nedenleri üzerinde duracağız. Bunu yaparken gerçekçi olacağız. Kendimize yüklenmek, kompleksli tavırlar içine girmek, geri çekilmek doğru değil. Bilakis şu sorunlar, şu veya bu nedenle yaşanıyor, bunları birlikte çözebilir miyiz, benim veya onun üstüne düşen sorumluluk nedir? Diyerek faydalı bir sorgulamada bulunacağız. Özümüze uymayan tavır ve davranışlar yerine, dürüst, açık ve yalın bir şekilde hem kendi hayat felsefemizi hem de birlikte olduğumuz iş veya eş ortağımızın beklentilerini gözden geçireceğiz.

MART Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 6-10-14-15-19-23-24
Zayıf Enerjili Günler : 1-2-8-21-22-29
Aşkta En Şanslı Günler : 23-24
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 16-17
Yeniay : 13-14-15-16
(Ay-İkizler burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 1-2-3-28-29-30
(Ay-Yay burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler, 5 Mart tarihinde Merkür Balık burcunda seyrine başlayacak. İç dünyanızda sizi rahatsız eden ya da üzen şeyleri çözebilmeniz için verimli olan bu hareketi, doğru şekilde kullanabilmelisiniz. Gerçekçi ve ılımlı olmakta yarar var.

6 Mart tarihinde Mars Yay burcunda uzun bir seyre başlayacak. Bu seyir 17 Nisan'da başlayacak olan geri harekete kadar devam edecek. Mars'ın bu hareketinin etkilerini, Ağustos ayına kadar hissedeceğiz. Bu hareket boyunca her anlamda alacağınız kararların gerçekçi bir boyutta incelenmesi gerek.

9 Mart tarihine tam güneş tutulması, Balık burcunda gerçekleşecek. Çevre ilişkilerinize, eğitiminize ve iş hayatınıza önem vermeniz gerekiyor bu aralıkta. Hedeflerinizi ve amaçlarınızı dengeli bir şekilde belirleyip bilgi ve tecrübelerinizi dengeli bir şekilde ölçmelisiniz.

Venüs, Balık burcundaki seyrine 12 Mart tarihinde başlayacak. Yeni bir tanışmanın, ilişkilerin güçlenmesini ve huzurun artmasını bu tarihlerde bekleyebiliriz.

20-22 Mart tarihlerinde Güneş ve Merkür Koç burcunda seyre başlıyor. Kendi kalıplarınızdan çıkarak kendinizi ifade etmeniz, bu tarihler arasında oldukça önemli.

Ayın son önemli etkisi, 23 Mart tarihinde halkalı ay tutulmasının Terazi burcunda son kez gerçekleşmesi. Geçtiğimiz altı ay içerisinde geçmişinizi, ailenizi, ilişkilerinizi dengeli ve olumlu bir şekilde değerlendirirseniz verimli bir dönem olup olumlu sonuçlar almanızı sağlayacak. Her şey gönlünüzce olsun.

1-6 Mart arası:

Haftanın hemen başındaki görünüm iş, eğitim, yerleşim anlamındaki konular üzerinde yanlış değerlendirmede bulunmamak için bir daha düşününüz. Her türlü olasılığı hesaba katınız.

5 Mart saat 12:23-22 Mart saat 02:19 tarihleri arasında Balık burcunda seyrini sürdürecek Merkür, doğru olan bilginin önemsenmesi gereken zaman dilimidir. Aklınızı karıştıran durumlarda, mutlaka durup etraflıca düşününüz, araştırınız, analiz ediniz. Empati gücümüz yükselecektir. Kendimizi bir başkasının yerine koyarak düşünürsünüz. Bu uzlaşmazlıkların önüne geçer. Bu süreçte, bir olay olmadan çok önce hissetmeye başlarsınız. Sanatsal alanda çalışanların ilham gücü yükselir. Mistik konulara merak duyabilirsiniz. Duygularınızı yazıya dökebilir, güzel sözlerle ifade edebilirsiniz. Farklı görüşte olan insanları anlayışla karşılayabilirsiniz. Ancak ben, özellikle yeni tanıştığınız insanları çok iyi gözlemlemenizden yanayım. Bazen görünenler yanıltıcı olabilir.

6 Mart saat 04:28-17 Nisan saat 15:14 tarihleri arasında etkili olacak Mars Yay geçişi çalışma hayatınızla ilgili konularda etkili olacaktır. Kariyer anlamında durumumuza bakacağız. Mevcut işimizde iki yönlü düşünebiliriz. Yeni bir iş arayışına girişebiliriz. Fakat bir yandan da sektörün durumuna bakacağız. Alternatifimiz, planlamamız olmadan iş değişikliğinde bulunmayalım. Akıllıca gözden geçirmelere ihtiyacımız var. Bu geçişin niteliği, iyimserlik ve pozitif hareket etmeye yönelik olduğu için, dağılmamak için, ne yaptığınızı iyi biliyor olmanız şarttır. İş hayatınızda genel olarak ve patronlarınızla ilişkinize dikkat etmek lazım. Amacınızı iyi belirlemek ve bu amaca uygun davranmak gerekiyor. Ufkunuzu geniş tutmak lazım. Yani sırf alıştığınız için veya çekiniyorsunuz diye, size ve yeteneklerinize hiç uymayan bir ortamda çalışmak zorunda değilsiniz. Tabi ki düşünmeden hareket edin demek istemiyorum. Bazı fırsatlar karşınıza çıktığında inceleyin. Gerçekten istediğiniz gibi bir şey mi, size gelecek vaat ediyor mu, kalıcılığı nedir diye incelemeyi unutmayın. İşlerinizi de düzenli yapmayı unutmayın.

7-13 Mart arası:

9 Mart saat 03:58 Balık burcunda Tam Güneş Tutulması 

Sevgili Yengeçler, Tam Güneş Tutulması, saat 03:58 de, Balık burcunda oluşacak. Hayatı farklı bir bakış açısıyla tanımanızı, keşfetmenizi sağlayan seyahatlerin işaretçisidir. Uzaklara yerleşmek, yeni bir yaşam kurmak, eğitim, iş veya özel bir nedenle yer değiştirmek mümkündür. Yeniayın görünümleri bu konuda bize ışık tutabilir ve yolumuzu görmemizde etkilidir. Ay-Pluto görünümü, bu tutulmanın özel hayatınızda ilişkilerinizi güçlendirici, neyi istediğinizi tam olarak tespitinizde kuvvetlendirici olacağını işaret ediyor. Karar verdiğiniz yoldan geri dönmeyecek, olumlu tecrübeler yaşayarak kendinizi yeniden keşfedeceksiniz. Bütün bunlar hakikaten kıymetlidir. Ay-Jüpiter görünümü eğitim-iş-çevre değişimi, başka bir yere yerleşmenin, bir iş kurmanın veya iş değişiminde bulunarak kendinizi daha rahat, özgür hissetmenin işaretçisidir. Ay-Kuzey düğüm görünümü, bu tutulmada ilerisi adına düşünmek gerektiğini, yapmak istediklerinizi tüm ayrıntılarıyla ele alırsanız, kafanızın karışmayacağını vurguluyor. Ay-Mars görünümü ise, bu tutulmanın üstte izah ettiğim şekilde olumlu gelişmelere işaret olduğunu bilerek, kendinize güveniniz, yapacaklarınızdan emin olunuz ve ilerleyiniz. Boş yere bir şeyleri kafanıza takıp, hedefinizden şaşmayınız. Burada önemli olan, sizin seçiminizi doğru temel, kriter ve güven çerçevesinde oluşturmanızdır. Bu da ancak kararlılığınıza bağlıdır. Tamam diyorsanız, sorun yok.

12 Mart saat 12:24-5 Nisan saat 19:50 tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Venüs süresi hayatı, sevgiyi, birlik ve beraberlik duygusunu, inancı, sevginin önemini, ilişkilerde merkez alacağımız bir dönemdir. Hayatın bütün zorluklarına rağmen paylaşmanın, ılımlı olmanın önemini fark ettiğimiz bir geçiştir. Huzuru, paylaşımı, hayata inançla sarılmayı başarabiliriz. Farklı bir açıdan bakmanızı sağlar. Problemler varsa da, bunları kavga ederek, tartışarak değil, ılımlı bir şekilde ele almaya çalışırız. Balık burcunda yücelen Venüs, hem ailevi ilişkilerinizi, hem ideallerinizi hem de hayata bakış açınızı güçlendirici, yardımseverlik duygunuzu yükseltici, şefkatle sevdiklerinizi kucaklamanızı sağlayıcıdır. Sizin hayatta en çok değer verdiğiniz ve olmazsa olmaz dediğiniz ne varsa bu olguları aşkla sahiplenmenizi sağlar. İç görü kazandırıcıdır. Bu iç görü hem maneviyatımızı güçlendiricidir hem de hayallerimizdeki bir dünyayı kurma arzumuzu teşvik edicidir. Aşk olgusunun özünde fedakarlık, bağımlılık, fantezileriniz baş sırada yer alır. Karşınıza biri çıktığında, onun size uygunluğu, hayata bakış açısını, eğitimden iş yaşamına kadar olan ideallerini öğrenmeyi, hakkında bilgilenmeyi de unutmayalım olur mu? Ailemiz, dostlarımız, çevremizdeki insanlarla ve karşı cinsle olan her türlü ilişkimizde duyarlılık ön planda olacak. Eşimizin, sevgilimizin sağlık veya bir başka sorunu, psikolojik durumu da aynı şekilde ilişkiyi zorlaştırıcı olabilir.

14-20 Mart arası:

16 Mart tarihindeki Jüpiter-Pluto görünümü, hem yakın çevremiz hem de ilişkimizle alakalı konularda yararlı olanın tespiti anlamında önem taşır. Jüpiter gerilediği için, eğer ortaklaşa bir iş veya hedef üzerinde el birliğinde bulunulacaksa, şimdi bunlar üzerinde derinlikli düşünme vaktidir. Gelişimden yana düşündüğümüz için, ilişkide artık güçlerimizi birleştireceğimiz kişilere yöneliriz. Tercihimizi yaparken, karşımızdaki kişide en çok dikkat ettiğimiz husus, ortaklaşa bir yaşamın sorumluluğunu alıp almayacağı yönündedir. İyileştirici olan bu görünüm, verimli olana yönelmemizde yardımcıdır. Çevremizi değiştirmek, yakınlarımızla olan ilişkimizi düzenlemek, şartlara göre yapılacakları tespit etmek yönünde faydalıdır. Böylece işlerliği olmayan ne varsa geride bırakılır. Yeni idealler belirlenir ve buna göre yaşam elbirliğiyle düzenlenir. Satürn, Mars ardından Jüpiterin geri hareket dönemleri, bütün bunların içsel anlamda gözden geçirilmesi adına Mart-Ekim arasındaki dönemi hakikaten önemli kılacaktır.
20 Mart saat 06:30-19 Nisan saat 18:29 tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, kariyer hayatınız, toplum içindeki konumunuzu belirleme yönünde destekleyici son bir süreçtir. Bu dönemi olumlu yönde değerlendirmek için hedeflerinizi gözden geçiriniz. Koç burcunda ilerleyen bir Güneş, ileriye atılarak kendinizi ifade etmek anlamı taşır. Belirli bir alanda odaklanarak, girişimci düşünerek kafanızın içindekileri yürürlüğe koyabilirsiniz. İş değişimi, özgür çalışmak, kendi işinizi kurmak gibi konularda ben bu dönemde her şeyi enine boyuna düşünmenizi tavsiye ediyorum. Evdeki huzurunuzu mutlaka önemseyiniz. Çünkü işinizdeki verimlilik biraz da buna bağlı.

21-31Mart arası:

23 Mart saat 13:48 Halkalı Ay Tutulması Terazi burcunda

Sevgili Yengeçler, 23 Mart saat 13:48 Terazi burcunda oluşacak Halkalı Ay Tutulması, eviniz, aileniz, geleceğinizi ilgilendiren konularda huzur, paylaşım, uyum ihtiyacınızın yükselişidir. Kiminle yaşıyorsanız onun size karşı nazik davranmasını beklersiniz. Evinizin güzelleşmesi, orada kendinizi dinlendirme, rahatlatma arzunuz bir hayli yüksektir. Yeni bir ev satın almak, kiralamak, başka bir yere yerleşmek yoluyla değişiklikler yaşanabilir. Bu biraz da mesleki durumunuza bağlıdır. Görünen o ki, uzun zamandır kendi işini kurmak isteyenler, başka bir iş tercihinde bulunmaktan yana olanlar, bu Tutulmada kararlarını vereceğe benziyorlar. Kimsenin üstünüzde denetim uygulamasına izin vermeyecek gibisiniz. Bir iş teklifi alabilirsiniz, işten ayrılabilirsiniz. Tutulmanın ilk işaretçisi, Jüpiter-Satürn görünümüdür. Sizin için bir çevre değişikliği, yeni bir düzenleme, sıkıldığınız bir işten ayrılma veyahut sağlığınızla ilgili konulara eğilme yönünde önemlidir. Kısıtlandığınızı, bunaldığınızı, fikirlerinizi ifade etmekte zorlandığınızı düşünüyorsanız, fiziksel ve bedensel anlamda kendinize özen gösteriniz. Moral ve motivasyonunuzu güçlendirecek aktivitelere yöneliniz. Ay-Merkür karşıtlığı, bu tutulmanın iş ve ev hayatınızla ilgili konularda etkinliğini, sizin de tüm zihninizle bu meseleye önem verdiğinizi görüyoruz. İsteklerinizi mutlak kabul ettirmekten yanasınız. Ay-Mars görünümü, ev içinde sağlık, düzenleme, rahatlık anlamında yapılacak düzenlemelerin göstergesidir. Güneş-Merkür kavuşumu, yeni bir işe başlama, görüşmeler, toplantılar yönünde etkili olup, istediğiniz yönde karar vereceğinizi işaret etmektedir.

22 Mart saat 02:19-6 Nisan saat 02:19 tarihlerinde Merkür-Koç burcunda ilerleyecektir. İş hayatınızda aktif düşünme, hızlıca hareket etme ve gerginlikten uzak durmanızda yarar var. Bazen bilinçli analizlerde bulunacağız ancak çoğu zaman gergin konuşmalar söz konusu olabilir. İş hayatında tartışmalardan uzak durmamızda yarar var. İş girişimlerinde özgüven duygumuzu sözlerimizle yansıtmamız iyi olacaktır.

25 Mart saat 12:01-13 Ağustos saat 12:50 tarihleri arasında Satürn-Yay burcunda gerileyecek. Bu süre içinde sağlığımız, problemlerimiz, çalışma hayatımız, aynı ortamda çalıştığımız kişilerle ilişkimiz, ihtiyaçlarımız, zorunluluklarımız, emeğimiz, başkalarına olan hizmetimiz (iş veya özel) gibi konular üzerinde duruma bir bakmak gerekecek. Eğer bu konularda kendimizi pek rahat hissetmiyorsak, bunun nedenlerini sadece tek bir taraftan değil, şartlar çerçevesinde de ele almak gerekir. Öyle durumlar olur ki, biz bir şeyleri yapmak durumda kalırız. Buna itiraz etmek mümkün değildir. O zaman bu zorlu durumu nasıl düzenleriz, neler yapabiliriz bunlara bakmak gerekir. Sorumluluk önemli. Gerçekten bir idealimiz varsa, bu süreçte yaşanacak zorlukları temkinli bir şekilde ve tabii ki kendimizi çok fazla zorlamadan halletmeliyiz. Sağlığımıza özen göstereceğiz. Bir şeyler rahatsız ediyorsa, bunların nedenleri üzerinde durmalıyız. Biz nasıl bir iş istiyoruz ve nelere ihtiyacımız var, bunlara da bakacağız. Bu isteklerimizi nasıl bir ortamda gerçekleştiririz, üstümüze düşen nedir, bunları ele alacağız. Hayatımızı ciddiye alacağız. Ancak sürekli endişe, kaygı veya aşırı rehavet, kendi tarafımızdan her şeyi görmeyeceğiz. Net bir hedef ve bu hedef için gerekli olan yol ve yöntemler üzerinde düşüneceğiz.

MART Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 8-12-13-16-17-21-22-26-27
Zayıf Enerjili Günler : 4-10-23-24-31
Aşkta En Şanslı Günler : 26-27
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 19
Yeniay : 16-17-18
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 3-4-5-30-31
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

ASLAN

Sevgili Aslanlar, 5 Mart tarihinde Merkür Balık burcunda seyrine başlayacak. Yatırımlar ve finansal durumlar konusunda dikkatli ve ayrıntıcı davranmanız gerekebilir. İlişkilerinizde ve iş ortaklıklarınızda piyasanın genel durumuna bakmayı ihmal etmeyin.

6 Mart tarihinde Mars uzun bir seyre başlayacak. İleri ve geri hareketleriyle 17 Nisan'a kadar yapacak olduğu Yay burcundaki ileri seyir, işinizde temkinli olmanız ve yeni kazanç yolları sağlamak için temkinli hareketler yapmanız gerektiğini ortaya koyuyor.

9 Mart tarihinde tam güneş tutulması, Balık burcunda gerçekleşecek. Tamamen finansal konularda etkili olan bu tutulma, aklınız başınızda ve doğru kararlar vermenizi söylüyor. Bir şeylerin etkisinde kalarak yanlış kararlar vermekten kaçınmalı ve değişim süreçlerine gerçekçi bir şekilde adapte olup daha disiplinli olmayı denemelisiniz.
12 Mart tarihinde Venüs, Balık burcunda seyredecek. İyi niyetinizle çevrenizdeki insanlara destek verip empatide bulunmaya çalışacaksınız ancak bunun getirilerini de sorgulamaktan kendinizi alamayacaksınız.
20-22 Mart sizin için iyi bir dönem. Güneş ve Merkür bu dönemde Koç burcu seyrine başlıyor. Cesaretle kendinizi ifade edebilmeniz açısından bu dönem oldukça mühim.

Mart ayının son önemli etkisi, 23 Mart tarihinde halkalı ay tutulmasının son kez gerçekleşmesi. Tutulma çevre ilişkileri ve eğitim ya da iş gibi konularda etkili olacak. Kendinizi dinlendirmeye çalışıp, iletişimlerinizi güçlendireceksiniz. Maddi konularda istikrarlı olup fazla açılmamaya ve cesurca hareket etmeye başlayacaksınız. Bir yenileşme ve iyileşme hareketi, bu tarihlerde gerçekleşecek. Her şey hayrınıza olsun.

1-6 Mart arası:

Haftanın ilk girişindeki görünüm, paramız, çıkarlarımız söz konusu olan durumlarda abartılı kararlar vermememiz, şu anki duruma bir daha bakmamız gerektiğini gösteriyor. Aşk hayatımız, çocuklarımız, yenilikler söz konusu ise, bilinçli davranmakta yarar var.

5 Mart saat 12:23-22 Mart saat 02:19 tarihleri arasında Balık burcunda seyrini sürdürecek Merkür, gerek özel gerek başkalarıyla olan ilişki ve parasal alışverişinizde mantıklı, ölçülü, akıllı davranılması gereken bir dönemdir. Hayali değil, gerçek olanı önemsemeliyiz. Paramızı ve bize emanet edilen parayı iyi koruyalım, hesabını iyi yapalım. Bir yerden borç alıyorsak, kredi çekiyorsak, borcu ödeyebilecek güçte misiniz, sonradan sıkıntı çeker misiniz? Birilerine güvenip bir işe kalkışıyorsanız. Bu kişiler doğru mu, değil mi? bunları lütfen iyi analiz ediniz. Fazla açılmayınız. Genelde parasal, ilişki, iş anlamında sizi kimsenin yanıltmasına izin vermeyiniz. Mali hesaplarınızı kontrol ediniz, değerli kağıtlarınızı saklayınız ve muhasebe kayıtlarınızı düzgün tutunuz. İlişkilerde de, karşınızdaki kişiye, söylediklerine dikkat ediniz.

6 Mart saat 04:28-17 Nisan saat 15:14 tarihleri arasında Yay burcunda seyrine başlayacak Mars, doğası gereği isteklerin peşinden gidebilme ve ele geçirebilme arzunuzun göstergesidir. Durum böyle olunca aşk konusunda cesur davranırsınız. Bu süreçte, hayallerinizin gücü yüksektir ve deneyimlere gayet açıksınızdır. Bilirsiniz Aslanlar kendilerini ifade etmekten ve liderlik özelliklerini göstermekten son derece zevk alırlar. Girişkenlikleri ve aşkta cömert davranışlarıyla, karşı cins tarafından her zaman tercih edilmişlerdir. Çünkü kral ve kraliçe ruhunu astral olarak bünyelerinde taşıyan ve bu olguyla güçlendirilmiş olarak dünyaya gelen özel kişilerdir. Mars-Yay geçişi, aşkta özgür hareket etmenizi ve maceralar yaşamanızı sağlayan güçlü bir zaman dilimidir. Hayatınıza birçok kişi girebilir. Yeni başlayan ilişkilerde veya devam eden beraberliklerde, partnerinizin gayet özel bir insanla olduğunu bilerek, buna göre davranması gerekecektir. Sizin liderliğinizi kabul etmesini, sizi pohpohlamasını beklersiniz. Bu süreç yolculukları, hukuk, çocuklar, eğitim, ticari konularda da sizi destekleyicidir.

7-13 Mart arası:

9 Mart saat 03:58 Balık burcunda Tam Güneş Tutulması 

Sevgili Aslanlar, Tam Güneş Tutulması, saat 03:58 de, Balık burcunda oluşacak. Eş-iş ortağı veya diğer kişilerle alakalı mal mülk bölüşümü, miras ve vergi gibi konuların bilinçli şekilde ele alınmasını gerektiriyor. Sorun yaşamamak için, tabii ki hesabınızı bilmeli, sizin iyi niyetinizi veya bu konuları ciddiye almadığınızı gören kişiler tarafından zor durumda kalmamanız için gözünüz açık olmalıdır. Aynı şekilde sizin de diğerlerine karşı böyle davranmanız yerinde olur. Tutulmanın görünümleri size bu konuda rehberlik edebilir. Ay-Pluto görünü, bu tutulmanın sağlığınız, iş verimliliğiniz, günlük hayatınız ve biraz önce belirttiğim başkalarıyla olan maddi-manevi paylaşımların kararlı, dikkatli şekilde gözden geçirilmesinin önemini vurguluyor. Duygularınızı işin içine karıştırmayınız. Çünkü bu, yanlış hesaplamalara neden olur. Sizi birilerinin idare etmesine izin vermeyiniz. Adil olsun, hakkaniyetli olsun her şey. Ay-Jüpiter karşıtlığı bu tutulmanın, maddi kazancınızı doğru şekilde yönlendirme, karışıklığı giderme, düzenli bir bütçe çerçevesinde hareket etmenin önemli olacağını işaret ediyor. Yardımseverlik veya başka nedenlerle kendinizi zor durumda bırakacak kararlar vermeyiniz. Ay-Kuzey düğüm görünümü de, zaten bunları işaret etmekte. Değişkenlik, ne yapacağınızı tam olarak bilmemek yanlış olur. Yatırım, harcamalarda geleceğe ve üretime dönük düşünmek lazım. Ay-Mars görünümü, bu tutulmanın diğer önemli etkisidir. Sizin yurtdışı, başka bir yere yerleşim, özgürce hareket ederek, yaşamınızı düzenlemedeki istek, kararlılık ve mücadelenizin yüksek olduğunu işaret etmektedir. Ne istediğinizi bir daha düşünüp net bir yol çizebilirsiniz. Başkaları, sizin kararlarınızı beğenmese de, bu pek umurunuzda olmaz.

12 Mart saat 12:24-5 Nisan saat 19:50 tarihleri arasında Venüs-Balık burcunda seyredecek. Bu geçiş, ortaklaşa kazanç ilişkilerimizi ele almamızı gerektiriyor. Enerji ihtivasında rahatlık hali vardır, ancak bizim de gözümüzün açık olması lazım. Yaşadığımız ilişkiler, destekler, bağlantılar dikkatle ele alınmalıdır. Gelirimiz, giderimiz ve yatırımlarımız piyasanın şartlarına göre değerlendirilmelidir. Parasal konularda hesabımızı bilmemiz iyi olacak. Eğer bir ortaklık söz konusuysa, iyi niyetinizin kullanılmasına izin vermeyiniz. Alacağınızı vereceğinizi iyi biliniz. İdeallerimizi merkez alarak ve ilerisini düşünerek yuvamız, ailemiz, ilişkimiz ve kariyer hayatımızla ilgili konulara akıllıca bakalım. Bu süreç, iş hayatımızla ilgili konularda, ortaklaşa ilişkiler veya eşimiz, iş yaptığımız insanlar, yakın çevremizdeki kişiler, kardeşlerimizle olan her türlü maddi konuda, dikkatli davranmanın doğru olacağını, hesabımızı bilmemiz gerektiğini gösteriyor. Duygusal ajitasyonlara gelmeyelim.

14-20 Mart arası:

16 Mart tarihindeki Jüpiter-Pluto görünümü, maddi ve manevi kazanç elde etmemizi sağlayacak yeni düzenlemelerin işaretçisi olarak önem taşıyor. Jüpiter gerilediği için, biz şimdi durumumuzu içsel anlamda gözden geçireceğiz. Hangi alanlarda ne gibi yeteneklere sahibiz, bunları nasıl bir iş kolunda değerlendirebiliriz, bunlar üzerinde duracağız. Bu paraya bakış açımız kadar, insanlara da faydalı olacak çalışmalarda bulunma yönünde etkili bir görünümdür. Bir yapılandırma, işlerlik kazandırma ve verimli olana yönelmek adına kuvvet vericidir. Yaptığımız işler bizde haz duygusu yarattığı gibi, boşuna zaman kayıplarının da önüne geçer. Bu öyle bir görünüm ki, insanın gerçek manada maddi ve manevi anlamda haz duygusunu yükselticidir. Kişi yaptığı işten zevk alacağı, mecbur olduğu için değil, bunu gönülden yapacağı işlere de yönelir. Paylaşmanın ve paylaştıkça çoğalmanın tadına varır.

20 Mart saat 06:30-19 Nisan saat 18:29 tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş süresince kendinizi güçlü bir şekilde dışarıya yansıtmanız anlamına geliyor. Güneş canlılığımızdır, sağlığımızdır, ifade gücümüzdür, güven duygumuzdur. Koç burcu geçişleri siz Aslanların eğitim hayatınızdan ticari yaşamınıza, uzak yerlere seyahatlerinizden çevre girişimlerinize kadar tüm konularda etkilidir. Bu dönemde kendinizi bu konularda aktif hissedeceksiniz. Yenilik yapmaktan yana olacaksınız. Şehir veya ülke değiştirebilir. Oturduğu yerden başka bir yere taşınmayı düşünebilirsiniz.

21-31 Mart arası:

23 Mart saat 13:48 Halkalı Ay Tutulması Terazi burcunda

Sevgili Aslanlar, 23 Mart saat 13:48 Terazi burcunda oluşacak Halkalı Ay Tutulması, yakınlarımızla aramızdaki sevgiye, ilgi ve paylaşıma önem vermemizin işaretçisidir. İster istemez onlarla bağlantı kurarız. Konuşuruz, yazışırız, iletişimde bulunuruz. Belki de çok uzaklardayızdır ve özlüyoruzdur. Bu özlemi gidermek isteriz. Bu Tutulma iş, eğitim, ticari veya farklı bir nedenle yeni bir yere taşınmak anlamına gelir. Ancak eskiyi anarız, sevdiklerimizin yanımızda olmasını isteriz. Kimileri bu Tutulmada, yeni biriyle tanışabilir. O başka bir yerdedir. Gidip onu görürüz, tanımaya çalışırız. Bazıları en yakınındaki kişilerin ilişkisiyle, meseleleriyle ilgilenmek durumundadır. Destek oluruz fakat bizim asıl arzumuz, farklı bir dünyadır. Öğrenmek için çabalarız, girişimde bulunmak isteriz. Kendimizi geliştirmek, hayatımızı yeniden kurmak isteriz. Tutulmanın görünümleri bize daha aydınlatıcı bilgi sunar. Jüpiter-Satürn görünümü, paramızı kazanmak, işlerimizi düzenlemek, sorumluluk bilinciyle hareket etmek yönünde önemlidir. Koşullarımızı çok daha iyi hale getirmek durumundayız. Bunun için azimli, kararlı ve gelişime açık olmakla mümkün. Aşkta da durum bu. Anlam ifade etmeyen, insanı manen zenginleştirmeyen, kendini garantide hissettirmeyen, çocuksu ruhlardan zevk almayacağız. Çocuk sahibi olmak veya çocuklarımızın geleceğiyle alakalı konulara önem vereceğiz. Paramızı har vurup harman savurmayacağız. Ay-Merkür karşıtlığı yolculukların, yeni kararların, yakın-uzak çevrenizle ilgili konuların, eğitim hayatının, kişisel gelişimin, ticaret ve iş konularında aktivitelerin, bir meseleyi iki yönüyle ele almanın, sonunda kendi bildiğiniz şekilde yapmanın işaretçisidir. Ay-Mars görünümü, size iyi gelecek, tam da gönlünüze göre olacak yeni hedef belirlemenin, fırsatlarla karşılaşmanın göstergesidir. Bir bebek sahibi olmak, çocuğunuzla iletişim, yeni biriyle tanışmak, özgürce kararlar almak yönünde etkilidir. Güneş-Merkür kavuşumu, bir müddetliğine bir yere gitmek, orada kalmak, işlerinizi yapmak, bilginizi göstermek, başka insanlara liderlik etmek, ortaklaşa işler, takım liderliği, spor, sanat, ticaret gibi konulara merak salmak ve yeni bir sözleşme yaparak işlerinizi yürürlüğe koymak yönünde olumludur.

22 Mart saat 02:19-6 Nisan saat 02:19 tarihlerinde Merkür-Koç burcunda seyrini sürdürecek. Biz de istekli bir şekilde düşüncelerimizi, inancımızı, hayata bakış açımızı öne sürmek isteyeceğiz. Bu süreç yurtdışı, ticaret, aktif girişimler, haberler, fırsatlar, hızlı kararlar vermek yönünde etkilidir. Ayrıca yolculukların da simgesidir. Kişi iş girişimlerinde bulunmak veya eğitim, ticari konularda aktiftir.

25 Mart saat 12:01-13 Ağustos saat 12:50 tarihleri arasında Satürn-Yay burcunda gerileyecek. Aşkın hayatımızdaki önemi, çocuklarımız veya çocuk sahibi olmayla alakalı düşüncelerimiz, yeteneklerimiz, hayatın keyifli ve güzel yanlarıyla alakalı her konuyu ciddiyetle gözden geçireceğiz. Bu konuların hafife alınmaması gerektiğini bileceğiz. Aşk bizim için ne anlam ifade ediyor, şu anda bir ilişkimiz var mı, aşkta neler bekliyoruz, gerçekten yaşamak istediğimiz ilişkinin niteliği nedir? Ne veriyoruz, ne alıyoruz, aşkta tercihlerimizi neye göre yapıyoruz? Bunları da gözden geçireceğiz. Çocuk sahibi olmak istiyorsak, bu sorumluluğu yüklenebilir miyiz? Çocuklarımız varsa, onların geleceğiyle ilgili neler tasarlıyoruz bunlara da bakacağız. Bunların hepsi bir gözlem sürecidir. Hakikaten faydalı tespitlerde bulunmamız için yararlıdır. Ayrıca yetenekli olduğumuz konuları da gözden geçiririz. Dil öğrenmek, keşfetmek, yurtdışı, farklı ufuklar, başka bir şehirde yaşamak, orada yaşamımızı sürdürmek, kendimizi hangi alanda ifade etmek, göstermek istiyorsak bunları şöyle bir etraflıca gözden geçireceğiz.

MART Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-10-14-15-19-23-24-29
Zayıf Enerjili Günler : 6-12-13-26-27
Aşkta En Şanslı Günler : 1-2-29
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 21-22
Yeniay : 18-19-20
(Ay-Aslan burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 5-6-7
(Ay-Kova burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

BAŞAK

Sevgili Başaklar, 5 Mart tarihinde Merkür karşıt burcunuzda ilerlemeye başlıyor. İkili ilişkilerinizde ve çalışma hayatınızda tasarladığınız bir dünya arayışının simgesi. Şu anki ilişkilerinizde pişman olduğunuz sözleri sarf etmek yerine, her şeyi kendi üslubu içinde değerlendirip kendinizi bu ilişkide mutlu hissedip gerçekçi olmalısınız.

6 Mart tarihinde Mars, Yay burcunda ilerliyor. Bu uzun bir ilerleme olacak, 17 Nisan tarihine kadar düz seyredecek. Kişisel anlamda vereceğimiz kararların tamamını iyi analiz etmelisiniz. Mars-Yay geçişi maddi ve ailevi konularda oldukça önemli.

9 Mart tarihinde tam güneş tutulması Balık'ta meydana geliyor. Bazı ilişkiler bu tutulmada karşılıklı şefkat duygusuyla devam edebilir. Gerek ikili ilişkilerde, gerekse özel hayatınızda verdiğiniz kararların sorumluluğunu almalısınız.
12 Mart tarihinde Venüs, Balık burcunda olacak. İlişkiyi, aşkı ve aşık olma duygusunu çağrıştıran bir geçiş olacak ve ilişkinizde birbirinize yöneleceksiniz. Bekar Başaklar ise karşılarına yeni birisinin çıkmasıyla karşılaşabilir. Ancak dikkatli olmak gerek.

20-22 Mart'ta Güneş ve Merkür Koç burcunda harekete başlıyor. Maddi durumunuzu ve kararlarınızı dikkatli bir şekilde kararlaştırıp bu konularda adım atmanız gerek.

Ayın sonunda, 23 Mart'ta halkalı ay tutulması Terazi burcunda gerçekleşecek. Mali konuların iyi analiz edilmesi ve dengeli bir bütçe hesabının yapılması oldukça önemli. Elinizdeki bütçe çerçevesinde ihtiyaçlarınızı değerlendirmelisiniz. Her şey gönlünüzce olsun.

1-6 Mart arası:

Haftanın hemen başında, evimiz, ailemiz, beraberliğimizle ilgili meseleleri yanlış değerlendirmemek için ne fazla iyimser ne de kuruntulu olmamak gerekir. Durduğumuz noktaya iyice bakalım.

5 Mart saat 12:23-22 Mart saat 02:19 tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Merkür süresince ilişkiniz, iş ortaklığınızla alakalı konularda akıllı bir analizde bulunmanın önemi büyük. Merkür Balık burcunda iyi niyetli, hayalci düşünmeye neden olabilir. Nelere dikkat edeceğiz? Öncelikle ilişkimizin sağlamlığı ve niteliği çok önemli. Mevcut ilişkinizde sorunlarınız varsa bunlar tekrarlanıyorsa, akıllı bir şekilde gözlemde bulunmamız yararlı olur. Eğer yeni bir ilişkiye adım atarsak, partnerimizin önceki ilişkilerini, hayata bakış açısını, beraberliğe ve hayata olan yaklaşımını iyi anlayalım.

6 Mart saat 04:28-17 Nisan saat 15:14 tarih

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları