loading
close
SON DAKİKALAR

2022 yılının ilk bebekleri dünyaya geldi!

2022 yılının ilk bebekleri dünyaya geldi!
Tarih: 01.01.2022 - 07:56
Kategori: Gündem

Türkiye'nin değişik şehirlerinde yeni yıl bebekleri dünyaya geldi. Diyarbakır'da 2022 yılının ilk dakikalarında dünyaya gelen bebeğe Muhammed Geylani ismi verildi. Sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, yeni yılın ilk bebeğini ziyaret ederek çeyrek altın hediye etti.

Yeni Yılın İlk Bebek haberini Sağlık Bakanı Dr, Fahrettin Koca verdi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca İstanbul Anadolu 112 Komuta Merkezinden tüm istasyonlara yeni yıl kutlaması ile başladı. Bakan Koca İlk doğan bebek haberini de buradan duyurdu. Bakan Koca İlk doğan bebek haberini de buradan duyurdu. 'Yeni yılla gelen ilk güzellik; Eliz Bebek. Doğan ilk bebeğin ailesini sizler adına kutluyoruz. Allah analı babalı büyütsün.' dedi.

Malatya'da 2022'nin ilk bebekleri, saat 00.05 ile 00.09'da dünyaya geldi. Aileler, bebeklerine 'Furkan' ile 'Zeynep Gül' ismini verdi. Diyarbakır'da 2022 yılının ilk dakikalarında dünyaya gelen bebeğe Muhammed Geylani ismi verildi. Sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, yeni yılın ilk bebeğini ziyaret ederek çeyrek altın hediye etti. Şanlıurfa'da yeni yılın ilk bebeği, saat 00.03'te dünyaya geldi. Suriyeli çift, dünyaya yeni yılın ilk dakikalarında gelen ilk çocuklarına 'Gülçin' ismini verdi.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Songül (37) ve Resul Yakıcı (42) çiftinin bebekleri yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya geldi. Normal doğumla 3 kilo 200 gram doğan kız bebeğe İclal adı verildi. Adana'da saat 00.01'de dünyaya gelen bebeği kucağına alan Songül Yakıcı, "Çok mutluyum, yeni yıl hediyemiz İclal oldu. Çok heyecanlıyım. Çok özel bir duygu. Geçen sene güzeldi ama pandemi vardı, evin içinde stres ve gerginlik yaşıyorduk. 2022'de bebeğimizin uğur getireceğini düşünüyoruz" dedi.

'İNŞALLAH YENİ YIL COVIDSIZ OLUR'

Doğumda görev alan Dr. Çağla Çalış ise "Adana'da yeni yılın ilk bebeği geldi. Bebek gayet iyi. Annesi de gayet iyi. Normal doğumla dünyaya geldi. Sıkıntısız oldu. Rahat bir doğumdu. İkisi de sağlıklı. Bebeğini emzirdi. Yeni yıla beraber, mutlu girdiler. 2021 pandemiyle geçti. Maskeden artık kurtulmak istiyoruz. Ülke olarak inşallah rahat, huzurlu ve mutlu bir yıla giriyor oluruz. İnşallah yeni yıl Covid'siz, güzel bir yıl olur" diye konuştu.

Elazığ'da da 2022 ilk bebeği

2022 yılına girilmesinin ardından yeni yılın ilk bebeği, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde dünyaya gözünü açtı. Yeni yılın ilk bebeği Ömer Asaf Karaduman bebek oldu.

Dünyaya gelen bebekleri Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde ziyaret ettiler. Ziyarette Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş de eşlik etti.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları