loading
close
SON DAKİKALAR

21 Adrese Ergenekon Baskını!

21 Adrese Ergenekon Baskını!
Tarih: 24.03.2012 - 12:29
Kategori: Gündem

Bedirhan Şinal ve Gizli Tanık Poyraz'a "ifadelerini değiştirmeleri için baskı yaptıkları" gerekçesiyle aralarında biri avukat, 11 kişi gözaltına alındı...

Birinci Ergenekon davasında Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atmaktan tutuklu yargılanan Bedirhan Şinal ve Gizli Tanık Poyraz'a "ifadelerini değiştirmeleri için baskı yaptıkları" gerekçesiyle aralarında biri avukat, 11 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’nde tutulan 11 kişi arasında Silivri Cezaevi’nde görevli bir başgardiyanın da bulunduğu öğrenildi.

Gizli Tanık Poyraz ve Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Bedirhan Şinal’in ifadelerinin değiştirilmesi için baskı yapıldığı iddiası üzerine Silivri, Edirne ve Kandıra cezaevleri de dahil olmak üzere 21 adrese baskın düzenlendi. Operasyonun halen Birinci Ergenekon ve organize suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlarından tutuklu bulunanan Sedat Peker’in çevresine yapıldığı belirtildi.

Bedirhan Şinal, Cumhuriyet Gazetesi’ne 30 Mart 2008 tarihinde molotof kokteyli atılmasına ilişkin İstanbul İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanırken “Bayrampaşa Cezaevi’nde Sedat Peker’in adamı Boğaç Kaan Murathan ve arkadaşlarının kendisine azmettirmesi üzerine Cumhuriyet Gazetesi’ne molotof kokteyli attığına” ilişkin ifade vermişti. Molotofkokteyli dosyası Birinci Ergenekon davasıyla ile birleştirildikten sonra Bedirhan Şinal, savunmasında ifadesini değiştirmiş ve “İstanbul TEM ve Organize Şube’deki polislerin baskısıyla Sedat Peker’i suçlandığını, polislerin kendisine Cumhuriyet gazetesine atması için bomba verdiğini, kendisinin molotof kokteyli attığını” söylemişti.

Gizli Tanık Poyraz ise, duruşmadaki ifadesindeki kimliğini açıklamış ve Sedat Peker’in yakın korumalığını yaptığını anlatarak “Biz Sedat Peker teşkilatıyız. Bu teşkilatın Başkanı Veli Küçük, ikinci kurmay Başkanı Sedat Peker'dir” iddiasında bulunmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları