loading
close
SON DAKİKALAR

21.Sanat Fuarı'nın ardından

21.Sanat Fuarı'nın ardından
Tarih: 22.11.2011 - 14:02
Kategori: Kültür & Sanat

12-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 21.Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı 'Artist 2011' eşzamanlı olarak gerçekleşen 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'yla birlikte 20 Kasım Pazar akşamı sona erdi.

415 bin sanatseverin ziyaret ettiği sanat fuarına bu yıl yurt içi ve yurt dışından 100 sanat galerisi ve sanat kurumu katıldı. İlgi odaklarının başında doğal olarak “Onur Sanatçısı” Yurdaer Altıntaş ve “Kolleksioner Onur Ödülü” sahibi Münir Ekonomi’ye ayrılan ikişer sergi alanı oldu.Yabancı sanatçılarda ağırlık İtalyanlardaydı. "Bergamo Arte Fiera Italy/Bergamo Sanat Fuarı İtalya" 10 Galeriden 10 sanatçıyı fuara taşırken, “Image of Italy” de İtalya’nın tüm bölgelerinden birçok galeriden, sanat enstitüsü’nden 100’den fazla sanatçının eserini sergiledi. Roma Güzel Sanatlar Akademisi’nden öğrencilerin eserleriyle de iki ülkenin öğrenci sanatçı adayları fuarda buluşma imkanı buldu. Yunanistan'dan katılan Zervas Art Galery'de Almanya'da yaşayan Suriyeli sanatçı Bahram Hajou'nun eserlerini sergilendi. 
Dürnaz Akşit, Evrensel Bilgin, Ebru Dede, Şafak Taner'in de aralarında bulunduğu 70'in üzerinde sanatçının eserlerinin yer aldığı Alternatif Platform bu yıl da "alternatif" e dikkat çeken söylem ve malzemeyle gözümüzü açmaya devam ettiler.

Fuar bu yıl "Eleştirmen Ödülü"yle kıymetli sanat tarihçi, araştırmalarının yanı sıra sanat tarihinde yöntem konusuna yönelik ilgisiyle de dikkat çeken Uşun Tükel'in sanatseverlerce daha yakından tanınmasını sağladı.

Prof.Kemal İskender’in tüm salonlarda canlı genel yayınla dinlenen sunumu. Sanat tarihçi ve eleştirmenler Abdülkadir Günyaz, Kaya Özsezgin, Ümit Gezgin’in söyleşileri ve güleryüzlü gayretli ev sahipliğiyle Tüyap Sanat Fuarı bir kez daha sanatçı ve sanatseverlerin takdirini kazanarak bir yılı daha geride bıraktı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları