loading
close
SON DAKİKALAR

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü yürüyüşüne karşı; Kaymakamlık ve Valilik İstiklal Caddesini ablukaya aldı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü yürüyüşüne karşı; Kaymakamlık ve Valilik İstiklal Caddesini ablukaya aldı
Tarih: 25.11.2022 - 19:30
Kategori: Kadın

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yapılacak eylemler Valilik ve Kaymakamlık tarafından yasaklandı.

Taksim İstiklal Caddesi ve Meydanı Polis Bariyerleri ile girişe çıkışa kapatıldı. Metro seferleri valilik emri ile Taksim'de ve Şişhane'de durmuyor.

Kadınlar tüm engellemelere rağmen Taksim'de toplandı. 

Basın mensuplarına polis tarafından müdahale edildi . Kadınlar ablukaya alındıktan sonra gözaltılar yapıldı.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy sosyal medya hesabından paylaştı;

"25 Kasım’da şiddete tacize ölümlere karşı direnen, İstiklal Caddesi’ne çıkmak isteyen kadınlar polis ablukasına alındı! Kadınları değil, katilleri engelle! Haklarımızdan, hayatlarımızdan, sokaklardan vazgeçmeyeceğiz! #25KasımdaSokaktayız"

25 Kasım’da şiddete tacize ölümlere karşı direnen, İstiklal Caddesi’ne çıkmak isteyen kadınlar polis ablukasına alındı!
Kadınları değil, katilleri engelle!
Haklarımızdan, hayatlarımızdan, sokaklardan vazgeçmeyeceğiz! #25KasımdaSokaktayız pic.twitter.com/Cb2hQ5arzN

— Oya Ersoy (@OyaErsoy) November 25, 2022

Kadınlar bugün İstanbul'da bulunan Tünel Meydanı'nda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir araya gelme çağrısı yaptı. Kadın derneklerinin yaptığı çağrının ardından yürüyüş Beyoğlu Kaymakamlığı ve Valilik tarafından "toplumsal infial uyandırabileceği, iç barışı tehdit edebileceği ve kamu düzenini bozabileceği” gerekçesiyle yasaklandı. Ulaşım engellenirken, Taksim Meydanı'nı ve ara sokakları polis abluka altına aldı. Kadınlar her türlü engele rağmen kadına şiddete karşı Taksim Tünel ve Haliç Köprüsü önünde haykırdı. 25 Kasım Kadın Platformu'nun sosyal medyadan duyurduğuna göre Beyoğlu'ndaki yürüyüşte gözaltı sayısı 200 kişiyi aştı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları