loading
close
SON DAKİKALAR

251 bin Dev Öğrenci

251 bin Dev Öğrenci
Tarih: 11.02.2012 - 21:08
Kategori: Eğitim

Manisa Valiliği, başlattığı '251 bin Dev Öğrenci' projesi kapsamında İlköğretim ve liseli öğrencilere 5 TL'den sattığı kitaptaki erotik tanımlamalara göz yumdu.

Manisa Valiliği tarafından başlatılan '251 bin Dev Öğrenci' projesi kapsamında 'Kendi Kutup Yıldızını Bul' isimli kitap, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü eliyle öğrencilere 5'er TL'den satılıyor. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine proje olarak sunulan bu kitap, ilköğretim 4. sınıftan başlayıp lise son sınıf öğrencilerine kadar 'proje' denilerek aldırılıyor. Manisa Valiliği ile il Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı '251 bin Dev Öğrenci' projesi kapsamında ilk ve ortaöğretim okullarında 5 TL'den sattığı 'Kendi Kutup Yıldızını Bul' isimli kitapla, 'erotik' içeriği daha çocuk yaştaki öğrencilere kampanyalı bir şekilde ulaştırdı. Nüvide Gültunca Tulgar tarafından hazırlanan kitap, alıntılardan oluşan bir derleme. Manisa Valiliği tarafından 50 bin adet bastırılan ve üzerinde Manisa Valiliği ismiyle projenin logosunun yer aldığı kitabın bazı bölümlerinde, müstehcen ifadelere yer veriliyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise kitabın 332. sayfasında 'Aşk Nedir?' başlıklı yazı. Burada aşk, bilinenin dışında işleniyor. Ne Leyla ile Mecnun'un ilahi aşkına ne de saygıya dayalı yoğunlaşmış sevgi olarak bilinen aşkla benzerlik göstermiyor.

Kitapta aşk şu şekilde tanımlanıyor:

"Aşk, iyi geceler öpücüğünü uzun tutmaktır. Beklentidir." "Aşk, delicesine flört ederken yanındakinin hiçbir şey yapmama hakkını teslim etmektir. Saygıdır." "Aşk, korumaktır. Sorumluluktur." "Aşk, kocaman yatağın üçte birine sığışmaktır. Yakınlıktır."

Hem de parayla satılıyor 

Manisa Valiliği tarafından başlatılan '251 bin Dev Öğrenci' projesi kapsamında 'Kendi Kutup Yıldızını Bul' isimli kitap, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü eliyle öğrencilere 5'er TL'den satılıyor. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine proje olarak sunulan bu kitap, ilköğretim 4. sınıf ile lise son sınıf öğrencilerine proje denilerek aldırılıyor.

Öğrenciler: Hocam bazı bölümleri anlamadık

Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teşvik edilerek Manisa genelindeki okullarda satışı yapılan bu kitabı alan öğrenciler, okuyunca şaşırıyor. Kitap, öğrenciler arasında mizah konusu olurken, bazı öğrenciler kitapta yer alan kavramları anlamadığı ifade ediyor. Bazı öğrencilerin öğretmenlerine gelerek, "Hocam bazı bölümleri anlamadık" dedikleri de gelen duyumlar arasında. İlköğretim dördüncü sınıfa giden 10 yaşındaki bir öğrencinin kitapta yer alan, "Aşk, kocaman yatağın üçte birine sığışmaktır. Yakınlıktır" gibi erotik anlam ifade eden bir sözü anlamaması ise gayet normal bir durum.

Valilik bu kitabı okumadan mı bastırdı 

Skandallarla dolu kitabı Valilik yetkilileri okumuş olsaydı, belki de bastırmaktan vazgeçeceklerdi. Ya da eğitim sistemimizin başındaki Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri uyarmış olsaydı, Vali Halil İbrahim Daşöz buna kayıtsız kalmayacaktı belki de. Ama skandallarla birlikte ihmaller zincirinin peş peşe olduğu da ortada. Bu durumun kime yaradığı bulmak hiç de zor değil. Yayınevi ve yazar.

Vali: Bu kitapları saklayın

Geçtiğimiz hafta Manisa'da İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi'nde öğrencilerle buluşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, satışı yapılan 'Kendi Kutup Yıldızını Bul' isimli kitabın önemine şu sözlerle dikkat çekti: "Sizin için büyük önemi olan aldığınız bu kitapları saklayın. İleride içinde yer aldığınız bir proje kapsamında bastırılan bu kitapları arasanız da bulamazsınız. Bunlar sizin başarı hikâyelerinizden birinin belgesi olacak."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları