loading
close
SON DAKİKALAR

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
Tarih: 29.09.2019 - 09:35
Kategori: Kültür & Sanat

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 26'ncısı düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. En iyi film ödülüne, yönetmenliğini Cenk Ertürk'ün yaptığı "Nuh Tepesi" layık görüldü.

23 Eylül'de başlayan ve bugün uzun metrajlı film gösterimleriyle sona erecek olan Altın Koza Film Festivali'nin ödül töreni Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde dün akşam yapıldı. Törende, Nuh Tepesi filmi en iyi film ödülüne layık görüldü.

Altın Koza Yaşam Boyu Onur Ödülleri Zülfü Livaneli ve Zuhal Olcay’a verildi. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ‘Küçük Şeyler’ filmindeki oyunculuğuyla Alican Yücesoy, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü ‘Aden’ filmindeki performansıyla Funda Eryiğit aldı. En İyi Senaryo Ödülü’ne Kıvanç Sezer’in yazdığı ‘Küçük Şeyler’ filmi layık görülürken, Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü ise Nehir Tuna’nın yönettiği ‘Ayakkabı’ filmi aldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ödül törenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Karalar, "Sanatın, kültürün, edebiyatın ve sinemanın kenti güzel Adana'mızda 50 yıl önce başlayan ve bu yıl 26.sını düzenlediğimiz Adana Altın Koza Film Festivali'nin ödül törenini birbirinden değerli konukların katılımıyla gerçekleştirdik. Gecede Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görülen sevgili Zuhal Olcay ve Zülfü Livaneli'yi, kısa ve uzun metrajda yarışarak ödül alan yönetmen ve oyuncuları bir kez daha tebrik ediyorum. Ödül törenimize katılarak bizleri onurlandıran sanatçı ve gazeteci dostlarımıza, kıymetli konuklara, sinemaseverlere ve sinema kenti Adana'mızda düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için emek harcayan herkese sonsuz teşekkürler" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları