loading
close
SON DAKİKALAR

3 bakandan Elazığ depremine ilişkin açıklama

3 bakandan Elazığ depremine ilişkin açıklama
Tarih: 25.01.2020 - 12:58
Kategori: Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ depremi ile ilgili açıklama yaptı.

Soylu'nun konuşmasından satır başları;

- Bizim daha önce belirlediğimiz afet müdahale planı çerçevesinde adımı attık. Akşamdan itibaren kamuoyumuzu doğru bilgilendirmek için gerek bizler gerek Cumhurbaşkanlığımız kamuoyumuza sürekli olarak bilgi vermeye çalışıyoruz.

- Depremin olduğu andan itibaren bilgi akışını kesmedik. Malatya Doğanyol'da 4 vatandaşımız, Elazığ'da 18 vatandaşımız hayatını kaybetti.

- Temel veriler çerçevesinde hayati tehlikesi olan bir hastamız yok.

- 6 İHA gerek Elazığ gerek Malatya'da çalışmalarını sürdürdü.

- Göçük altında net bir rakam vermekten sürekli kaçınırız sabahtan itibaren 5 vatandaşımız sağ çıkartıldı.22 kişinin enkaz altında olduğu düşünülüyor.5 kişilik bir ses geldiği konusunda sonuçlar var.

- 398 artçı deprem oldu.

- Toplam 39 kişi göçük altından sağ çıkarıldı. Doğanyol'da göçük altında kimse kalmadı.

- Enerji, ulaşım, iletişim, doğalgaz ve alt yapı konusunda sorun yaşamadık.

- Gece soğuktu, yemek, battaniye, çadır ihtiyacı sevk edildi. Akşam özellikle Elazığ'da 6 aş evi 20 bin kişiye sürekli sabaha kadar yemek çıkardı. 7 mobil mutfak görevini yerine getirdi.

- Spor salonları, okullar, kütüphaneler, kamu misafirhanelerimize halkımızı çağırdık. 12500 kişi misafirimiz oldu. 4 çadır alanı ile birlikte taziye evlerimizi ilave ettik.

- Arama kurtarma dahil olmak üzere tüm koordinasyon ve yardım AFAD tarafından gerçekleştirilmektedir.

- Devletimiz ve milletimiz güçlüdür. Ulaşabildiğimiz her yere elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Biraz sonra evlere girilip girilmeme konusunda değerlendirme yapılacak.

- Adıyaman’da cezaevinde bir hasar durumu ortaya çıktı. Ve adalet Bakanlığımız ile yapılan koordinasyon çerçevesinde Adıyaman Cezaevi’nin boşaltılmasının doğru olabileceği yönünde karar alındı.

Yine bunun yanı sıra bölgeye 2 bin 418 personel; bunların hepsi arama kurtarmacı olarak nitelendirebileceğimiz personel geldi.

- Enkazlar kolay enkazlar değil zor enkazlar. İyi bir süreç yürütüldüğü kanaatindeyim.

- Vefat edenlere rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizden dua bekliyoruz.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

- 22 vatandaşımızı kaybettik maalesef.

- 1031 kişi hastanelerimize müracaat etti.

- 382 vatandaşımız yaralı idi. 128 hastamız hastanede, 34 hastamız yoğun bakımda. 8 hastamız ameliyat edildi. Bu hastalarımızdan durumukritik olan herhangi bir hastamızın olmadığını söyleyebiliriz.

- 180 ambulansımıza ilave 317 ambulans ile müdahale ettik. 4 donanımlı sahra hastanemiz bulunuyor. İhtiyaç halinde hazır halde tutuyoruz.

- Yakınlarının nerede tedavi edilmesini bilmek üzere bir duyurumuz olmuştu. Alo 184'e yoğun bir talep oldu. Sahada bütün sağlık personelimiz ve kurtarma ekibimiz hizmete hazır bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI KURUM'DAN AÇIKLAMA

- Dün akşamdan itibaren olay yerine geldik. Enkaz çalışmaları devam etmektedir.

-  Elazığ'da 5 bina yıkıldı ağır hasarlılar var. Bakanlıklarımızla Valiliğimizle birlikte yaralı vatandaşlarımıza maddi yardım yapılacaktır.

- 368 kişiden oluşan 184 ekibimiz ile hasar tespit çalışması devam ediyor.

- Elazığ merkezde 5 bina yıkıldı.

- Malatya'da 25 tane yıkık binalarımız var. Ben hem Elazığ'mızda hem de Malatya'mızda hasarlı binalara girilmemesi konusunda rica ediyorum.

- Hafif veya ağır hasarlı olsun hiçbir şekilde binaya girilmemesi gerektiğini uyarmak istiyorum

- Güzel ülkemiz birlik beraberliğin tüm dünyaya nasıl olması gerektiğini göstermiştir.

- Elazığ'da eğer 5 bina yıkıldıysa aldığımız tedbirler sayesindedir. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak şekilde bu süreç yürütülecektir.

Kaynak : CNN Türk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları