loading
close
SON DAKİKALAR

3. Bosna Sancak Kültür Günleri başlıyor

3. Bosna Sancak Kültür Günleri başlıyor
Tarih: 13.10.2018 - 11:27
Kategori: Kültür & Sanat

Boşnak kültürünü tanıtmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan "Bosna Sancak Kültür Günleri" bugün İstanbul'da başlıyor.

Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Bosna Sancak Kültür ve Tarih Araştırma Vakfı ve Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği ortaklığında organize edilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kültür Günleri bugün (13 Ekim 2018) başlıyor.

13-28 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek etkinliklerle; Bosna sineması, müziği, edebiyatı ve sanatı ile temsil edilecek.

Tarih Vakfı, Pera Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbul Deniz Müzesi işbirliğiyle gerçekleşecek olan etkinliklerin önemli bir kısmı ücretsiz ve herkese açık olacak.

Deniz Müzesi’nde iddiali sergi!

Bosnalı tanınmış grafik sanatçısı Anur Hadziomerspahic’in İstanbul’daki ilk kişisel sergisi Kültür Günleri’ne taşıyor. Geçtiğimiz yıl vefat eden ve birbirinden değerli ödüllere sahip ünlü sanatçının sergisi, 13-29 Ekim tarihleri arasında Beşiktaş’taki İstanbul Deniz Müzesi'nde olacak.

“Boşnakların Tarihi” Türkiye’de

Bosna ve Boşnakların tarihi konusunda sadece referans eserler arasında gösterilen Boşnak tarihçi Mustafa İmamoviç’in “Historija Bošnjaka” (Boşnakların Tarihi) adlı kitabı Türkçe'ye çevrildi. Kitabın lansmanı 16 Ekim Salı günü Pera Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Adnan Teskeredzic Trio konseri

Adnan Teskeredzic Trio, Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamında Türkiye’deki hayranları ile buluşacak. Çağdaş müziğin Bosna’daki en büyük temsilcisi olan ekip, 20 Ekim Cumartesi günü saat 17:00’da Pera Müzesi'nde konser verecek.

Kültür Günleri’nin sinema bölümünde Oscar ve Altın Ayı ödüllü Boşnak yönetmen Danis Tanoviç’in 5 filmi gösterilecek. Filmler 18-20-23-24-27-28 Ekim tarihlerinde Pera Müzesi’nde izlenebilir. Tanoviç ayrıca 18 Ekim Perşembe günü yine Pera Müzesi’nde düzenlenecek söyleşiye katılacak.

Boşnak Soprano Lejla Jusiç, bu yılki etkinliklerde müzik bölümünün ana unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Sevdalinkaların yanı sıra Türk Sanat Müziği’nden seçkiler de seslendirecek olan Jusiç, 27 Ekim Cumartesi saat 20.00'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne alacak.

Etkinlik programı şöyle:

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları