loading
close
SON DAKİKALAR

3 çocuk annesi Elvada'nın katil zanlısı nikahsız eşi teslim oldu!

3 çocuk annesi Elvada'nın katil zanlısı nikahsız eşi teslim oldu!
Tarih: 01.04.2016 - 15:46
Kategori: Kadın

Konya'da, nikahsız birlikte yaşadığı 3 çocuğunun annesi 33 yaşındaki Elveda Battal'ı 4 yerinden bıçaklayarak öldüren 55 yaşındaki Hikmet İlhan, Aydın'ın Çine İlçesi'nde jandarmaya teslim oldu.

Konya'da, nikahsız birlikte yaşadığı 3 çocuğunun annesi 33 yaşındaki Elveda Battal'ı 4 yerinden bıçaklayarak öldüren 55 yaşındaki Hikmet İlhan, Aydın'ın Çine İlçesi'nde jandarmaya teslim oldu.

Evli ve 8 çocuk babası olan, inşaatlarda dekorasyon işi yapan Hikmet İlhan'ın, polise verdiği ilk ifadesinde, "Daha önce beni sevgilisine dövdürttü. Bu konuyu konuştuğumuz sırada tartıştık. Daha sonra bana saldırmak için mutfağa gidip bıçağı aldı. Ben de elinden bıçağı alıp öldürdüm" dediği öğrenildi.

Olay, geçen salı gecesi, Sahibiata Mahallesi'nde bulunan Sapmaz Apartmanı'nın 1'inci katında meydana geldi. Apartman sakinleri, Elveda Battal'ın evinden kavga sesleri duydu. Bir süre devam eden kavga sesleri daha sonra kesildi. 3 çocuğu ile birlikte yaşayan Elveda Battal'ın çocuklarının ve kendisinin çarşamba günü gün boyu evden çıkmamasından şüphelenen komşuları, durumu polise bildirdi. Akşam saatlerinde eve gelen polisler, kapıyı kimsenin açmaması üzerine çilingir yardımıyla eve girdi. Evde araştırma yapan ekipler Elveda Battal'ı banyoda 4 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak buldu.

Çocuklarla ortadan kayboldu


Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Evlada Battal'ın, yaşları 7 ile 13 arasında değişen 3 çocuğunun ve nikahsız birlikte yaşadığı Hikmet İlhan'ı, evde olmaması üzerine, Battal'ı, Hikmet İlhan'ın öldürmüş olabileceği üzerine durup, çalışma başlattı. Araştırmasını derinleştiren polis, Hikmet İlhan'ın, Aydın'ın Çine İlçesi'nde yaşayan ailesinin yanına gittiği bilgisine ulaştı. Bu sırada Hikmet İlhan, dün sabah saatlerinde çocuklarını ailesine bıraktıktan, jandarmaya teslim oldu.

Mutfakta öldürüp, banyoya taşımış

Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Aydın'dan Konya'ya getirilen Hikmet İlhan'ın, ifadesinde, "Elveda yaklaşık 2 ay önce sevgilisi Abdullah İ. ve iki arkadaşına beni kaçırttırıp dövdürdü. Kolumda kırıklar oluştu. Olay günü, Elveda 'Çocuklara para ver dışarıya çıksınlar' dedi. Ben de çocuklara para verip dışarıya gönderdim. Elveda ile konuşmamız kısa sürede kavgaya dönüştü. Elveda bir süre sonra mutfağa gidip bana saldırmak için bıçak aldı. Ben de 'Ya Allah Bismillah' deyip mutfağa giderek elinden bıçağı alıp öldürdüm. Daha sonra da kucağımda banyoya kadar taşıdım" dediği öğrenildi.

Çocukların görmemesi için banyoya kilitlemiş

Hikmet İlhan'ın, Elvada Battal'ı öldürdükten sonra çocukların görmemesi için cesedi banyoya taşıyıp, kapıyı kilitlediği, bıçağı da yıkayıp, mutfakta yerine koyduğu öğrenildi. İlhan'ın, çocuklar eve döndükten sonrada çocuklarla birlikte Aydın'a ailesinin yanına gittiği belirtildi. Çocukların ise halen annelerinin öldüğünden haberdar olmadığı öğrenildi. Hikmet İlhan, yapılan sorgulamasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Öldürülen kadının dramı

Öldürülen Elveda Battal'ın, yaklaşık 15 yıl önce Aydın'da Hikmet İlhan ile tanışıp birlikte yaşama kararı aldı. Hikmet İlhan'ın Aydın'da resmi nikahlı evli olması ve 8 çocuk babası olması nedeniyle çift, Elvada Battal'ın ailesinin de bulunduğu Konya'ya yerleşti. Çiftin bu birlikteliklerinden 3 çocukları oldu. İddiaya göre Hikmet İlhan'dan sürekli şiddet gören Elveda Battal, yaklaşık 6 ay önce çocuklarını da alıp, ailesinin yanına yerleşti. İlhan da Elveda Battal ve çocuklarını geri almak için gittiğinde tartıştığı Battal'ın, kardeşi Burak Battal'ı, bıçakladı. İlhan, olayın ardından tutuklandı. Bu sırada ailesiyle de aralarında anlaşmazlık çıkan Elvada Battal, o sırada tanıştığı Abdullah İ. ile birlikte yaşamaya başladı. Yaklaşık 2 ay önce tutuksuz yargılanmak üzeri tahliye olan Hikmet İlhan, Abdullah İ.'nin yanına gidip, 3 çocuğunun annesi Elveda Battal'dan ayrılmasını söyledi. İddiaya göre, Abdullah İ. de arkadaşlarıyla birlikte Hikmet İlhan'ı bir depoya götürüp döverek kolunu kırdı. Abdullah İ., kavganın ardından tutuklandı. Evlada Battal da çocuklarıyla birlikte tekrar Hikmet İlhan ile birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre Hikmet İlhan'ın, şiddetini sürdürmesi üzerine Evlada Battal, geçen 8 Şubat günü, Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu. Hikmet İlhan hakkında 1 ay evden uzaklaştırma kararı verildi. Evden uzaklaştırma cezası alan Hikmet İlhan, tekrar eve döndü ve iddiaya göre Elveda Battal'a yönelik şiddetini sürdürmeye devam etti, son olarak da bıçaklayarak öldürdü.

Tutuklandı


Konya'da nikahsız birlikte yaşadığı 3 çocuğunun annesi 33 yaşındaki Elveda Battal'ı 4 yerinden bıçaklayarak öldüren 55 yaşındaki Hikmet İlhan, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

DHA 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları