loading
close
SON DAKİKALAR

3. havalimanı işçilerinin isyanı sonuç getirdi: Tahtakurularına karşı yatak ve nevresimler değişiyor

3. havalimanı işçilerinin isyanı sonuç getirdi: Tahtakurularına karşı yatak ve nevresimler değişiyor
Tarih: 11.10.2018 - 14:50
Kategori: Gündem

Üçüncü Havalimanı şantiyesinde işçilerin kimi talepleri yerine getirilmeye başlanırken, İGA yönetimi revirdeki doktorlara 'işçilere rapor vermeyin' şeklindeki baskısını sürdürüyor. Patron kuruluş İGA yönetimi, işçilerin taleplerini işlerine geldiği gibi karşılıyor.

Üçüncü Havalimanı şantiyesinde işçilerin eylemleri sonuç getirmeye başladı. Protesto eylemleri sonrası patron kuruluş olan İGA yönetimi, işçilerin taleplerinin bazılarını karşılamak için adımlar atmak zorunda kaldı.

Eylemlerin hemen ardından şantiye ile kamp arasında yıllardır yapmadıkları yolu üç gün içerisinde yaptırıp servislerde geçirilen süreyi azaltan, ek servisler ekleyen yönetim, tahtakurusu sorununu çözmek için de yatak ve nevresimleri değiştirmeye başladı.

DOKTORLARA BASKI: RAPOR VERMEYİN

Revirdeki doktorlara yönelik "işçilere rapor verilmemesi" yönündeki baskı ise sürüyor. Doktorlar, çalışamayacak durumdaki hasta işçilere "Patronlardan baskı var bizden rapor istemeyin" diyor.

Şantiyedeki gelişmeleri soL'a anlatan işçiler şunları söyledi:

"Son kertede, patronlar bütün talepleri kendi işlerine geldiği şekliyle karşılıyorlar. İki gündür şantiyede sürekli üst araması şekliyle süren jandarma baskısı bugün itibariyle azalmış görünüyor. Bununla birlikte İGA yönetimi şantiyenin içine kurulan 'uzlaştırma şirketini' bütün işçi çıkışları için zorunlu hale getirdi. Uzlaştırma adı altında hızlı olduğu için cazip görünen ama aynı zamanda kimi işçi hakkı kayıplarına da neden olan süreçleri de takip etmeye devam ediyoruz." 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları