loading
close
SON DAKİKALAR

3. Havalimanı'nda yine işçi kıyımı: Yüzlerce işçi jandarma ve polis zoruyla koğuşlardan çıkarıldı

3. Havalimanı'nda yine işçi kıyımı: Yüzlerce işçi jandarma ve polis zoruyla koğuşlardan çıkarıldı
Tarih: 02.12.2018 - 11:07
Kategori: Sendika

İstanbul Havalimanı’nda işçilere yönelik hak gaspları ve kötü çalışma koşulları devam ediyor. 240’tan fazla işçi ücretlerini alamayınca, bilgi almak için gittikleri İGA’dan, ‘muhatabınız biz değiliz’ deyip işçileri jandarma-polis zoruyla koğuşlardan çıkarttı.

İnşaat İş Sendikası'nın sosyal medya hesabından yaptığı duyuruya göre iş cinayetlerine, insanlık dışı barınma-beslenme-ulaşım koşullarına, ödenmeyen ücretlere, eksik yatırılan sigorta pimlerine, onur kırıcı davranışlara karşı 14 Eylül’de yaşanan isyan ve direnişten sonra bir kışla haline getirilen 3. Havalimanı bugün de işçi arkadaşlarımızın jandarma zoruyla yatakhanelerinden çıkarılmalarına sahne oldu.

Havalimanı şantiyesinde DGS firması bünyesinde çalışan ve yaklaşık 4 aydır ücret alamayan işçiler, firmanın 15 gün önce konkordato ilan etmesiyle birlikte tam bir hak gasbıyla karşı karşıya kaldılar.

DGS yetkilileri ortalıkta görünmeyince İGA yönetimiyle görüşüp ücretlerini ve tazminat haklarını talep ettiler. Yaklaşık bir haftadır süren görüşmelerde İGA ödemeyi DGS’ye yaptığı konusunda ısrarcı oldu. Arkadaşlarımız DGS’nin İGA’daki teminatından ödeme yapılmasını istediler. İGA bunu yapmak yerine sorunu polisiye yöntemlerle “çözme” yoluna gitti.

İşçilerin ücretlerini ve diğer haklarını almadıkları için 2 gündür iş yapmama haklarını kullandılar. İGA patronları sorunu çözmek yerine onları jandarma ve özel güvenlik zoruyla yatakhanelerden çıkarmakta buldu çözümü.

Yatakhanelerden zorla çıkarılan işçiler kamp alanında bekletildi. Kendilerine en son başka bir kampa götürülecekleri söylendi. Fakat nereye ve neden götürülecekleri konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları